I världen

27000 steg genom Rom.

katrin bååth ROMHej Rom, äntligen ses vi! Som jag har sett fram emot att promenera genom dig gata upp och gata ner.Rom Katrin Bååth

Ungefär 40 minuter tog det från flygplatsen till hotellet mitt i stan. Vi bodde på Ricciardelli Luxury Studios på Piazza di Spagna. Det ligger 70 meter från Spanska trappan. Fantastiskt bra läge att utgå ifrån när man ska göra centrala Rom. Hotellet var absolut jättebra, dock hade frukosten mer att önska. Eller så glömde de bara att ge oss menyn på alla tillbehör…

Rom Katrin Bååth
Vi fick ett ganska litet rum, gissar att det berodde på att jag bokade via Booking. Ett tips är egentligen att undvika att boka via sådana typer av siter, men jag tycker alltid det är så smidigt att ha allt samlat när jag bokar resor.
Rom Katrin Bååth
Även duvorna väljer Dior här i Rom.
Rom Katrin Bååth
Att fotografera ögongodis på väggarna är något av det allra bästa jag vet, och här i Rom finns massor av vägg-ögongodis.
Rom Katrin Bååth
Av en slump hamnade vi på på bakgata nära Spanska Trappan, närmare bestämt Via Margutta. Som visade sig inte bara bara en gata full av konstgallerier utan den allra vackraste gatan jag någonsin vandrat på tror jag.
Rom Katrin Bååth
Där låg också en riktig liten restaurangpärla. La Segreta.Rom Katrin Bååth
La Segreta.
Rom Katrin Bååth
Detaljer. Älskar detaljerna.
Rom Katrin Bååth
Tomatpasta från himmelen.
Goaste middagen under hela vistelsen i Rom.
När jag upptäcker nya städer vill jag se allt, men absolut inte med en miljon turister. Därför begav vi oss till Fontana di Trevi tidigt i ottan enligt tips från diverse olika siter. Men icke att det hjälpte, vi skulle varit här före 06.30 på morgonen om det skulle vara lugnt gissar jag. Vi var nog där vid 07.30, och då var det redan galet. Ett brudpar och en miljon andra som ska ta exakt samma selfies på samma plats eller hänga in sin kärlek i ett hänglås på samma stolpe.
Rom Katrin Bååth
Love Lock vid Fontana di Trevi.
Rom Katrin Bååth
Mina ögon gillar mer de här detaljerna än samma detaljer som alla andra fotograferar…
Rom Katrin Bååth
Dagens outfit genom Rom.
Rom Katrin Bååth
Att vandra runt i Rom är ett måste. Idag var det dags att traska hela vägen till Trastevere.
Ögongodis finns i varje hörn här.
Rom Katrin Bååth
Perfekt paus med kaffe, vin och affogato.
Rom Katrin Bååth
Efter pausen letade jag vintagebutiker och hamnade på Twice Vintage Shop.
Katrin Bååth Rom
Här fyndade jag bland annat ett skinnbälte från Max Mara.
Trastevere är så vackert överallt. Älskar alla fasader med grönska på.
Rom Katrin Bååth
Från en vintagebutik till nästa. Eller ja, mer second hand. På Humana hittade jag en hel kasse med gottigheter. Det finns tre Humana i Rom och jag kan varmt rekommendera att rota runt för det finns mycket fint till bra priser. Tydligen är det så att de fyller på en gång i månaden och att priserna går ner tills det fylls på igen. Nu var jag här mitt i månaden så några märkesfynd gjorde jag inte även om jag sneglade på ett par Chloéskor och lite annat.
Rom Katrin Bååth
Med händerna fulla av kassar med fynd traskade vi tillbaka till Spanska Trappan och på vägen gick vi förbi det gulligaste lilla torget av dem alla – Piazza Borghese. Vanligtvis hittar man dagligen (förutom just på söndagar när vi lyckades gå förbi) den vackra marknaden Mercato delle stampe a Piazza Borghese. Här hittar man allt från vintagepapper, böcker, serietidningar, prints och konst. Jag missade ju allt det men hittade världens sötaste farbror…
Rom Katrin Bååth
Dag två avslutades som sig bör på en liten piazza i Trastevere med Pasta Arrabiata och rötjut. Mitt bästa alltid.
Rom Katrin Bååth
Man sover gott med 27236 steg i korppen kan jag lova. Men sååå värt det.
Rom Katrin Bååth
Dag tre.
Älskart.
Rom Katrin Bååth
Dagens promenad gick åt andra hållet. Med målet att svänga förbi Colosseum. Men alla promenader mår bäst av paus. Dagens första blev på Barzilai Bistro.
På ägen mot Colosseum passerade vi en härlig gata med inte mindre än tre härliga vintage stop. Den första heter King Size Vintage. Den ligger på Via Leonina 78/79.
Rom Katrin Bååth
Den andra heter La Vesti di Messalina, och här fanns väldigt mycket bra märkesvintage. Allt från Gucci, Dior, Valentino och Bottega Veneta. Här hade jag lätt kunna spendera många tusenlappar på fina klassiker.
Rom Katrin Bååth
Valentino vintage.
Rom Katrin Bååth
Gucci anyone?
Rom Katrin Bååth
Lite längre bort på gatan fanns ytterligare en Humama Vintage. Jag köpte en enorm rekvisitaunderkjol för en hundring men i övrigt var det rätt utplockat.
Mina kinaskor är ständiga följeslagare. Kan gå hur långt som helst utan skavis i dessa.
Rom Katrin Bååth
Vackert överallt här.

 

 

Rom Katrin Bååth

Vi kom. Vi såg. Vi gick vidare.Trånga turistplatser är inget för mig.

Rom Katrin Bååth
Always look up. You might find lemons.
Rom Katrin Bååth
Or down. You might find yourself.
Rom Katrin Bååth
Till och med cyklarna är vackra här.
Rom Katrin Bååth
Varför ändra ett vinnande koncpet. Vi blev så förtjusta i Barzilai att vi gick tillbaka dit för lunch.
Rom Katrin Bååth
Just det, vi hann såklart också förbi Pantheon. Men samma där. Gå dit. Ta en bild. Gå vidare.
Rom Katrin Bååth
Hela Romvistelsen avslutades på La Matriciana, en klassisk restaurang från 1870. Svårt att få bord men vi lyckades (bokade två veckor innan vi åkte till Rom).
Rom Katrin Bååth
Älskade sorlet här.
Rom Katrin Bååth
Och maten förstås.
Rom Katrin Bååth
Men jag älskade nog allra mest känslan.
Rom Katrin Bååth
Vill se fler restauranger våga inreda mer klassiskt som denna. Är så jäfla trött på färgstarka sammetssoffor. Vill ha klassiskt cleant och rakt upp och ner.
Tack för fina dagar Rom. Jag lovar att komma tillbaka. Älskade allt med den här staden. Nästa gång kommer jag icke missa den stora vintagemarknaden som är i Trastevere varje söndag kan jag lova. Tänk på det om ni ska till Rom – res hit så ni kan lägga en hel söndag i Trastevere.
Rom Katrin Bååth
Bättre avslut än tryffelpasta är svårt att få! Arrivederci!

The Norrmans på senhösten.

Förra veckan tog jag med mig min kära vän Rebecca Ekström och drog på turné, via Helsingborg och Butik Linnea vidare till The Norrmans en timmes bilfärd söder om Köpenhamn.

har aldrig besökt Butik Linnea tidigare men blev helt lycklig över att stiga in genom dörren. Kan varmt rekommenderas om ni har vägarna förbi Helsingborg.

Jag suktade efter att köpa med mig hortensikransarna men insåg att de skulle ha svårt att klara bilresa med hela bilen full med prylar.

Vi bodde i Villa Lars, ett av mina favvorum helt klart. I villan får bara de som bor där vistas, så här magiskt fint är det i köksdelen i villan.

Vi tog givetvis en tripp upp i butiken, och Rebecca fick med sig en fotölj hem.

Lugnet man känner här är något av det skönaste jag vet. Man blir avstressad och lycklig.

Vi tog också en tripp till Paradehuset någon mil bort. Älsk. Ångrar att jag inte besökte det förra gången jag var här…

Så myket fint för ögat.

Alltså det här parasollet… Har ett liknade i Ateljén men den här färgen var galet fin. Dock inte till salu.

Sen fick jag och Rebecca lov att tjuvtitta på Anna & Lars nya projekt The Norrmans by the Sea. Ännu ett ställe att älska! Kommer bli en magisk plats när de är färdiga. Redan nu kan man boka hela huset. Kolla här.

Tillbaka till The Norrmans åt vi middag med övriga gäster. Alltså äääälskar social dinners. Och vi hamnade bredvid världens härligaste folk. Kan inte bli annat än succé.

På vägen hem hade vi fått tips från Anna om att ta en tripp till självplocken där man kan plocka hur många dalior som helst. Och det gjorde vi. Jag köpte en hel hink och Rebecca likaså. Kolla in vilken fantastisk plats. Tyvärr vet jag inte vad det hette men det låg på vägen mellan The Norrmans och Köpenhamn.

Fullpackad bil med allt man behöver….

 

United colors of Marrakech.

Befinner mig i ett hav av rosa inspiration just nu, och det liksom svämmar över. Hela jag svämmar över av inspiration.

Vart jag än går och vart jag än tittar är allt rosa.

Och allt slitet och vardagligt blir så makalöst vackert.

Jag återkommer med massor av bilder igen inom kort och såklart en miniguidemed tips på vad jag tycker man ska göra när man är här. Ha en fin kväll, nu ska vi ge oss ut i vimlet i souken för att avsluta med en middag på El Fenn. Har enormt höga förväntningar.

Följ med till Marrakech.

Just nu är jag i Marrakech bland annat för att göra en liten cityguide. Marrakech är staden där allt händer och allt bär ett skimmer av rosa. Följ min resa denna veckan på @katrinbaath. Lovar att återkomma med massvis med bilder, mitt minneskort svämmar över just nu. Och jag älskar varenda liten gränd av den här staden redan.