Livet

Lindner/Bååth vår nya podcast.

Herregud vad jag har längtat efter att få berätta för er om Lindner/Bååth. Min och Malin Lindners nya podcast. Vi kommer prata kreativitet, entreprenörskap, innerprenörskap och allt annat mellan himmel och jord som rör att ha kreativiteten som sitt jobb. Hoppas ni vill hänga på. Första avsnittet finns där poddar finns i slutet av nästa vecka. Lyssna på teasern redan nu här: https://katrinbaath.se/lindnerbaath/

Just nu.

Oj, det händer mycket just nu. Och bloggen tar stryk. Vill så gärna berätta om allt men min tid är alltid för knapp. Men nu så, nu känns det som jag har tid. Och jag vill så gärna berätta om en massa saker jag har på gång.

En sak som jag är supermegastolt över är att jag i år är Mimous enda återförsäljare av deras ljuvliga handgjorda parasoller av bambu. De finns i väldigt begränsad upplaga, så skynda om ni är sugna. Ni hittar dem i min webbshop här.

Jag har en annan sak på gång i samma tema som kommer bli så kul att få berätta om framöver. Men det får vänta liiiite till.

Och så har jag två väldigt roliga samarbeten på gång som jag ser såååå mycket fram emot att få lansera i Ateljén senare i vår.

Det här året har jag också bestämt mig för fokusera på mig själv. Så jag har börjat en kurs i självledarskap som kommer pågå hela året. Jag älskar varendaste sekund av det. Ska berätta mer framöver.

I övrigt har det varit mycket fokus på påsken, både privat och i Ateljén. Påsken är nog helt klart min favorithögtid. Det är ju vårigt, varmt, ljust och lagom hetsigt liksom.

Jobbmässigt är jag mitt i en period där jag utvecklar många nya produkter, bland annat har jag precis skickat nya kort på tryck.

Jag har en del AD-jobb på gång just nu där jag hjälper till att utveckla andras varumärken, gör logotyper, grafiska profiler och skapar strategier.

I övrigt går jag omkring och drömmer mig bort. Till att möta våren i storstad. Till varma sommarkvällar med vänner. Till kvällsdopp. Grill i kvällsljus med ett glas cava i handen. Och att kramas. Det är nog att kramas jag saknar allra mest.

Hoppas ni har en skön ledighet i vårsolen!

/Kram Katrin

 

 

Still alive…

Hej, och ja, jag lever…
Ha ha, men bloggen har fått vila ett tag pga tidsbrist. Men jag älskar ju att blogga så jag lovar mig själv att bli bättre. Just den här veckan är dock galen. Kalendern är smäckfull med en hel hög av roligheter av olika slag. Just nu sitter jag på Villa Strömsfors efter att ha föreläst till frukosten på deras co-working-måndag. Och resten av dagen blir det jobb här. Ska faktiskt hit en gång till den här veckan. Tröttnar aldrig…

Men innan jag ska tillbaka hit senare i veckan ska jag hinna med en sväng till Varberg för att hålla en heldagsworkshop tillsammans med Krickelin. Och dessutom hinna med pop-up och kvällsevent i Ateljén när jag får besök av Mrs Mighetto, Quod, Babymocs, Ulricehamns Tapetfabrik & Karin Marks aka Textoteket. Ett event ni inte får missa. Läs mer här.

Är extra pepp på event i Ateljén just nu, och har tusen tankar om hur jag ska dekorera på mitt afternoon tea event den 14 november. Äääälskar att skapa event på mitt sätt och gå in i minsta lilla detalj. Platserna är tyvärr redan slut men kanske kör jag igen sen till våren.

Förutom Afternoon tea har jag en hel drös med andra event i Ateljén, bland annat en Good Shit Workshop med mig, en workshop i skrivande med Karin Marks, en mönsterworkshop med designteamet på Sandberg Wallpaper och en massa pop-up besök. Ni hittar allt som händer, och all info på min hemsida. Hoppas vi ses!

Fick förresten redan på av Marlene att det mest lyssnade poddavsnittet hittills av ”11-kaffe med Fru Vintage” är avsnittet med mig. Hur fint! Jag blev alldeles tagen och lipig av lycka. Älskar hur avsnittet blev. Vilket makalöst fint samtal om kärlek, kreativitet, visioner och good shit. Ni hittar avsnittet i den här länken om ni är sugna på att lyssna.

Nej, nu ska jag skissa fotostyling och jobba med min webbshop resten av dagen här i villan. Ha en fin dag. På återseende. Snart hoppas jag…

/Katrin

Kommentarer inaktiverade för Still alive… |

Kategorier: Livet

När allt blommar.

Attans vad lycklig jag blir av maj, blommande körsbärsträd och ny luft i mina lungor. Så här ser det ut på Tändsticksområdet den här vecka. Magiskt va? Nu är det bara inspiration och en Coronafri värld som fattas för att allt ska bli riktigt härligt. Snart hoppas jag. Snart.

 

Kommentarer inaktiverade för När allt blommar. |

Kategorier: Inspiration, Livet

Vecka elva, stylingworkshop och gala.

Veckorna springer iväg just nu och livet likaså. Redan vecka 11 i kalendern. Herregud! Men jag känner redan att det här blir en finfin vecka. Jag längtar så jag spricker efter vår, sommar, värme och utomhustid. Men tills dess försöker jag njuta av nuet. Den här veckan står det mycket kul på schemat. Jag är bland annat mitt i fasen att skriva på ett väldigt kul avtal. Hoppas det blir klart den här veckan så jag kan berätta mer. Och så sliter jag mitt hår för att hinna uppdatera webbshoppen. Attans om man bara hade liiite mer tid i sitt liv.

Sen är det ju Jönköpingsgalan på lördag och jag är nominerad till Årets Marknadsförare i Jönköpings Län. Håll tummarna vetja, det är tredje gången gillt som jag är nominerad… Och på söndag ska jag hålla stylingworkshop i Ateljén. Ser så himla mycket fram emot att träffa alla deltagare, en del åker lååångt för att vara med. Så kul! Workshopen är fullbokad sedan länge men det finns två platser på den jag kör i maj för den som är sugen. Läs mer här.

 

 

Kommentarer inaktiverade för Vecka elva, stylingworkshop och gala. |

Kategorier: Livet

13 saker jag önskar mig av 2020.

Oj, det här är lika svårt varje år. Men på samma gång väldigt kul. Här kommer mina drömmar om 2020.

 

#1. MER TID FÖR MIG SJÄLV OCH MIN FAMILJ.
Med ett år fyllt av renovering av Ateljén har det inte varit helt enkelt att bolla allt. Så i år vill jag att det blir fokus dels mig själv, men också på familjen.

#2. ATT ATELJÉN SKA FÅ FORTSÄTTA UTVECKLAS.
Jag önskar att jag får tid och energi till att fortsätta utveckla Ateljén. Den är inte på långa vägar färdig på något sätt. Varken som plats, butik eller eventlokal. Och så älskar jag att inte ens jag själv vet vad som kommer ske där i framtiden. Just nu är Ateljén en eventplats, en butik, en plats för workshops, fotograferingar, konferenser mm. Men i framtiden vill jag lägga till en massa annat också. Men inte ens jag vet vad. Och det är hela grejen.

#3. MER OCH FLER KUNDER MED HELHETSTÄNK.
Jag önskar mig fler kunder som vill jobba med mig från ax till limpa. Från produktframtagning, till grafisk profil, varumärkesstrategi, genomförande och lansering. Tror inte att alla där ute riktigt förstått att min Ateljé bara är ett litet sidoprojekt. Min huvudsyssla är som creative director.

#4. FLER GRYMMA SAMARBETEN.
Jag har några fantastiskt roliga samarbeten på gång. Och fler vill jag ha. Där ett plus ett blir tre. Där min kunskap och erfarenhet blandas med ett varumärke som vågar gå sin egen väg. Där vi tillsammans kan lyfta och frodas tillsammans.

#5. DET DÄR STORA HOTELLPROJEKTET.
I flera år har det stått övert på min drömlista att få göra ett hotell. I allt från första grundtanakarna, genom grafisk design och varumärkesbyggnad till inredning och detaljttänk till lansering och marknadsföring. Håller tummarna för att just ett sånt projekt ska landa i min varumärkesfamn.

#6. ATT FORTSÄTTA JOBBA MED TAPETER.
Ända sedan den dagen jag lämnade tapetbranschen har jag längtat tillbaka till den. Inte i den konstellation som var, men i en annan. Jag var grym i den branschen. Har faktiskt aldrig varit bättre. Men jag var liksom inte färdig.

#7. ATT FÖRELÄSA MER.
Jag älskar att hålla låda, att berätta och förmedla min kunskap vidare. Jag håller ju egna workshops i min Ateljé och på till exempel min och Malin Lindners kreativa kickoff, men jag skulle gärna göra det i ännu större utsträckning gentemot företag eller föreningar det här året.

#8. JAG VILL HA F…KING 10 000 FÖLJARE.
Har blivit besatt av att kunna swipa – bara för jag inte kan det. Så 10 000 följare på Instagram är en av årets mål.

#9. STYLA EVENT.
Jag vill lägga till några riktigt härliga stora eventstylingar i min portfolio. Tänk stora företag som har budgetar för att göra saker ändå in i miiinsta detalj. Eller ja, det behöver inte kosta multum, bara finns lagom för att kunna genomföra allt man vill.

#10. ETT EGET KREATIVT PROJEKT.
Ett projekt som resulterar i en utställning eller annan typ av lansering. helt utan kund och budget. Har ett kul projekt på G, om det blir av kommer ni bli varse…

#11. FLER EGNA PRODUKTER.
Hittills har jag smygstartat tanken om att ta fram egna produkter, men jag vill göra många fler. Idéerna är det inget fel på, bara tid och kapital som fattas. men i år ska det ske.

#12. JOBBA UTOMLANDS.
I år vill jag resa mer. Inget inspirerar mig mer än att resa. Nya platser. Nya människor. Nya projekt. Nya reseguider.

#13. THE BOOK OF GOOD SHIT.
Ja, den här har legat med flera år nu. Har inte namngett den förrän förra året men nu så. The book of Good Shit. En bok. När, var, hur vet jag inte men den boken vill jag ge ut.

Ja, det var mina drömmar om året. Håller tummarna för att det här blir året när det händer.

Hanna Bondesson i min Ateljé.

Under hela min karriär i reklambranschen (över 20 år nu) har jag bråkat med min inre stress och min ”duktiga flicka”. Vara alla till lags, få klart allt till deadline eller allra helst innan dess. Alltid vara perfekt, alltid säga ja till allt och aldrig tänka en enda tanke på vad som är bäst för mig utan alltid bara vad som är bäst för alla andra. 2008 tog det tvärnit. Jag fick spasmer i hela kroppen fler gånger per minut, kunde inte sova, var ständigt trött, kände inget driv, saknade kreativitet och mådde allmänt blä. Efter att ha träffat en läkare blev jag sjukskriven direkt. Utmattningsdepression. Utmattningsdepression…På den tiden fanns knappt begreppet och jag upplevde att folk absolut inte förstod vad som var fel på mig. Idag är det annorlunda.

Idag är utmattningsdepression en folksjukdom och det gör så ont i mig att så många drabbas. Det är dags att råda bot i förväg tänker jag, jobba preventivt. Därför bad jag Hanna Bondesson poppa upp i min Ateljé i höst för att lära mig och er andra hur man preventivt kan hantera stress både i sin vardag och på jobbet.

Jag ställde några frågor till Hanna för att förstå vad hon ska lära oss och hur hon jobbar med detta.

Hej Hanna, hur mår du?
Jag mår bra. Jag tog en söndagslunch med mig själv idag. En chans att reda i lite arbete och samtidigt reflektera över livet i allmänhet.  Jag är väldigt analog och uppskattar helt enkelt att dejta mitt anteckningsblock då och då. 

Vad har du på gång just nu?
Den tidiga hösten är uppstartstid för mina kurser.  Jag ger dem främst mot föreningar, företag och kommun och 2019 blev fullbokad redan innan sommarledigheten. Utöver kurserna skriver jag copy för svenska designföretag, bland annat Ulricehamns Tapetfabrik. Variationen i arbete roar mig. 

När kommer du till Jönköping? 
Kursstart sker tisdagen den 8 oktober i Katrin Bååths fantastiska nya lokaler på Tändsticksgränd 28. Vi ses 18:00–20:30 med paus för kvällsmacka (bästa mackan) därefter ses vi 15/10, 22/10 och 5/11. Samma tid, samma plats. Vi gör ett litet hopp för höstlovet och hoppas det matchar folks scheman bra.

Hur ser den typiske deltagaren ut på dina kurser?
Det är en person mitt i livet. Åldersspannet brukar ligga på 25–55 någonting. Merparten av deltagarna är kvinnor. De är aktiva i arbete, studier eller båda. Rattar många roller och har flera ansvarsområdet. Hen är medveten om att utmattningssyndrom kan drabba vem som helst och vill rusta sig med kunskap.

Vem bör gå kursen?
IKEA har sin slogan “Där livet händer”. Jag tycker det är en god anledning att gå kursen helt enkelt för att “Livet händer”. Ingen går fri från stress och när den slår till ordentligt och riskerar att bli långvarig är det bra att redan innan ha nycklarna till balans med sig. Kursen passar den som köper på sig välskrivna och adekvata självhjälpsböcker men som aldrig tar sig tid att läsa dem. Att gå en fysisk kurs, passa tider och göra övningar på plats är som att träna i pass på gymmet – krångligare men det blir av. 

Varför ger du en förebyggande kurs och inte en läkande kurs för redan drabbade i UMS?
Det förebyggande arbetet är så vansinnigt enkelt i jämförelse med det rehabiliterande. Det kräver en del självrannsakan och disciplin men det är många turer enklare än att komma tillbaka från exempelvis en utmattningsdepression. Min önskan är att stävja vågen av sjukskriva i stressrelaterade sjukdomar då är det förebyggande perspektivet mest intressant. 

Vad gör ni på kursen?
ACT har sex hörnstenar: Observerande jaget, Kognitiv Defusion, Acceptans, Medveten närvaro, Värderad riktning och Åtagande. Vi talar om nattsömn, återhämtning, motion och självmedkänsla. På plats gör vi många egna reflekterande övningar på penna och papper. Varje träff avslutas med tre hemövningar som vi går igenom vid nästa träff. De är mer upplevelsebaserade. 

Måste man pitcha sig själv inför gruppen?
Nej. Du kan släppa all form av prestation. Vi är bara förnamn med varandra. Ingen redovisning av bostadsort eller jobbtitel krävs och du delar bara med dig av vad du är bekväm att dela med dig av. 

På vilket sätt är du sårbar för stress?
Jag känner igen mig i personlighetsdragen hos såväl högkänsliga som introverta. Detta med en ganska extrovert framtoning. En tidig överlevnadsstrategi kanske eller så är jag bara olika vid olika tillfällen. Jag tankar dock energi i ensamhet och det kan ju vara svårt att få till när man har man och barn.  Jag är storasyster och snabb på att ta på mig ansvar och jag har sett båda mina föräldrar arbeta, nästan för, hårt och lojalt genom åren. Ovan sammantaget gör mig extra mottaglig för stress. 

På vilket sätt är du naturligt skyddad mot stress?
Jag och mina syskon fick en ändlöst varm och kärleksfull uppväxt. Självkänslan den grundtryggheten genererar är ett slags vaccin som får dig att reagera med chock och ovilja inför att bli behandlad dåligt. Det hjälper dig att dra sunda gränser. 

Vilken är den tydligaste gräns du dragit i privatlivet eller i arbetslivet?
Jag gick ”på dagen” från en anställning som AD-assistent på reklambyrå. En anställning som alla i min omgivning bedyrade var en verklig chans men som fick mig att vilja sitta ner och gråta. Kulturen där var inte konstruktiv och fast att jag bara var 20+ förstod jag att inte stånga mig blodig mot en destruktiv företagskultur. Det är topp 5 det bästa beslut jag tagit för att värna min energi och inte gå ner mig. 

Har du varit drabbad av utmattningssyndrom?
Nej. Många som håller kurser och föreläser på det temat har den egna erfarenheten men jag vill visa på att vi kan lära av andras, dyrköpta, erfarenheter och börja leva hållbarare redan nu. 

Finns det platser kvar?
Det finns några platser kvar. Varmt välkomna att maila hanna@hannabondesson.se för anmälan och för er med friskvårdsbidrag går det fint att nyttja det.

Alltså, kom igen Katrin!

Alltså på riktigt Katrin. Stanna upp, lukta på blommorna, njut lite för helvete… Och få inte dåligt samvete för allt du missar hela tiden, eller allt som går dig förbi i naturen just nu. Maj är alltid likadant för mig. Alltid mest att göra jobbmässigt, alltid mest dåligt samvete för allt jag missar. Och naturen är så vacker så man nästan gråter, och oftast slutar maj med att jag får en känsla av att jag har missat hela skiten. Hur gör man?

Och min dator är smäckfull av oredigerade bilder och ofärdiga blogginlägg från The Norrmans, från drejning med vänner, från Budapest, från workshop på Siggesta Gård, ja någon gång hinner jag väl ikapp med bloggen också tänker jag. Men inte idag…

Träden står i full blom när livet skyndar förbi.

Ääääääntligen blommar det i min trädgård. Vi köpte ett japanskt körsbärsträd förra året och nu står det i full blom. Körsbärsblommor är det allra vackraste jag vet alla kategorier. Just nu är det lite för mycket i kalendern och livet i övrigt så det är skönt att låta ögonen och sinnet landa i det här för en stund. Allt går så fort och så har man liksom inte hunnit njuta av det fina som är… Hur gör man egentligen?

Jag har en hektisk vecka bakom mig helt klart och en lika hektisk framför mig (tänk att det alltid är så här i april och maj). Men snart ska jag visa er vad jag sysslade med i vassen på Siggesta Gård och hur det såg ut när jag stylade lanseringsevent för Karl Martindahls nya bok Den goda Skörden… Men nu är klockan mycket och väskan måste packas för imorgon ska jag stå bakom kameran tillsammans med världens bästa Anna Starrén. Tjohooo och lyllos mig.

Status, köksval och plåtning.

Oj, vilka veckor det har varit det senaste. Högt och lågt, framåt och bakåt. Jag har bland mycket annat roddat en stor fotografering, planerat det nya stora köket i Ateljén, haft väldigt spännande möten och på samma gång försökt ta igen en himla massa trötthet.

Apropå köket. På den väggen längst bort vi dörren kommer det bli ett stort härligt kök från Skandinaviska Shakerkök. Med en jättestor maffig köksö, perfekt för häng och trevligheter. Just nu är det många beslut som ska tas. Bänkskiva, spis, diskho, blandare och vilken färg jag ska ha på köket som ska målas i linoljefärg. Jag är kanske den mest ambivalenta personen på denna jord, har så galet svårt att ta beslut. Sen kommer väggfärgsbeslutet… Det ska vi inte ens prata om. Har provat hur mycket som helst, men ännu inte tagit det beslutet. Längtar allra mest tills jag kan börja fylla lokalen med prylar.

På min att-göra-lista står också att göra klart min Budapestguide, och jag får många frågor om när den är klar. Svaret är snart. Men det finns lite för mycket annat på den där listan som måste gå före.

Ja, ja var sak har sin tid och just nu är det påsklov för barnen så vi ska mysa till det lite extra i veckan. Och jag ska försöka bara göra det jag verkligen verkligen måste jobbmässigt.

En annan kul grej jag har på gång är en plåtning där det här linnet är min största inspiration. Oj, oj, oj det kommer bli så grymt.

Och vet ni, nästa vecka drar jag till Siggesta Gård på foto workshop med Malin Lindner. Längtar ihjäl mig. Ska bli så skönt att bara fokusera på att fotografera, känner att min kamera har blivit liggandes hela vintern i väntan på inspiration.

Malin har förresten en annan drömmigt kul grej på gång som jag ska vara inblandad i. Kan inte berätta riktigt än, men lovar att återkomma.

Ha en fin påskvecka!

Väntan, vår & vad som händer.

Just nu känns det som tiden står stilla. Frustrationen för mig är obeskrivlig, för jag vill berätta en makalöst härlig grej för hela världen. Men jag kan inte än. Har väntat 8 veckor, åååååtttta veckor. Olidligt för en som vill göra, berätta och få saker gjort idaaaag. Förhoppningsvis kan jag skrika ut det väldigt snart. Håll tummarna för detta är det roligaste jag haft på gång någonsin. Kryptiskt? Ja, men snaaaart får ni veta mer.

Så vad gör jag förutom att vänta då kan man undra? Jag rekar för ett stort fotojobb jag ska göra senare i vår. Jag har precis presenterat en grafisk profil för något nytt som håller på att hända här i Jönköping och så funderar jag på lite grejer i mitt egna varumärke. Jag peppar för att åka på tjejhelg i Göteborg nu i helgen och för att äntligen träffa Malin Lindner nästa vecka för inspiration, planering och jobb i Budapest. Tjohooo, de närmaste veckorna ser jag verkligen fram emot.

I övrigt försöker jag ge hon i spegeln lite extra ömhet just nu. Svårt. Men viktigt.

 

Vem är egentligen Katrin Bååth.

Hej alla, tänkte det var dags att berätta lite mer för nytillkomna läsare om vem jag är och vad jag gör på dagarna.

Jag heter Marie Katrin Bååth (mina föräldrar envisades på 70-talet med att sätta mitt tilltalsnamn som andranamn vilket alltid är krångligt), jag är 40, snart 41 år. Född i december och alltså skytt, kreatör, allkonstnär och positivist skulle jag säga. Jag tror på att alla är goda tills motsatsen bevisats (har åkt på några rejäla smällar, men tänker ändå fortsätta tänka så).

Sedan 5,5 år tillbaka frilansar jag som creative director, art director och stylist i mitt egna företag Katrin Bååth AB. Halva tiden av min jobbvecka är jag kreativ chef på Sandberg Wallpaper. Ett uppdrag som gör mig glad och peppad varje dag. Resterande halva tillbringar jag med att göra allt möjligt kreativt mellan himmel och jord. Bygger varumärken, formger trycksaker, stylar vid fotograferingar, anordnar event och håller föreläsningar. En härlig blandning av en massa kul och kreativt.

Jag bloggar sedan två år här på Lovely Life och hänger en hel del i alla andra sociala medier också, t ex hittar ni mig på Instagram, Pinterest & Facebook och vill ni läsa mer om mitt CV hittar ni mig också på LinkedIn. Min portfolio och mer om mitt företag hittar ni katrinbaath.se.

Jag bor i en femtiotalsvilla i Jönköping tillsammans med min man Robert och mina två barn Minna 13 år och Flora 9 år. Jag är uppvuxen i Åmål men har faktiskt precis passerat tiden då jag bott större del av livet i Jönköping än i Åmål. Jag och Robert träffades när jag var 13 år och har hållit ihop sedan dess. Vi flyttade till Jönköping när jag började plugga här 1999 och har älskat staden sedan dess.

Jag har en egen kreativ studio på Tändsticksområdet i Jönköping där jag tillbringar en hel del kreativ tid. Älskar utsikten mot Vättern och ljusinsläppet från två enorma fönster som ger studion liv. Och så har jag ett rekvisitaförråd i en hemlig dörr mitt i stan, där jag också tillbringar en hel del tid.

Jag är besatt av körsbärsblommor, eller ja alla sorters blommor faktiskt, trots att fingrarna är allt annat än gröna. Och jag älskar att fotografera. Skulle säga att 95% av alla bilder ni ser här på min blogg är mina egna, det är lite därför jag bloggar mindre frekvent ibland, helt enkelt för att min kamera inte har fått komma fram.

Något av det allra bästa jag vet är att resa och upptäcka nya platser, både rent upplevelsemässigt men också genom linsen på min kamera.

Jag gör ofta små cityguider när jag reser för att dela med mig av mina favvoplatser. Nu senast var jag i Marrakech och har en ny cityguide på gång därifrån inom kort.

På väggen i min studio står det Good Shit i neonbokstäver. Det är min guidning i allt jag gör. Be honest and do good shit, with good people. Så enkelt om man helt förlitar sig på det och lever efter det.

Jag plåtar helst personer och platser som inspirerar mig och älskar att skapa små historier. Ofta är min dotter Flora med på bild. Minna vill tyvärr inte längre vara med.

Min blogg innehåller allt från intervjuer med kreativa människor, tips på DIY, recept, idéer, tankar och vad jag gör på dagarna. Men vill mer än gärna veta mer om vad ni läsare vill läsa och ha mer av.

En stor del av mig brinner extra mycket för nätverkande. Jag tror att det är grunden till både ens företagande som frilansande kreatör men ocså peppen, lyftet och entreprenörskapet. För ca 6 år sedan startade jag och tre andra tjejer nätverket Jane Jkpg, och det har nu spridit sig till Göteborg, Malmö, Stockholm och Västerbotten. Sånt gör mig stolt så jag spricker.

En annan sak som gör mig stoltare än stoltast var när jag och Malin Lindner i höstas drog ihop en kreativ kick-off för frilansande kreatörer på Villa Strömsfors, och wow vilket gensvar och vilka nya vänner vi fick. Kanske kommer det igen, kanske gör vi något helt annat nästa gång. En sak är säker – något har vi på gång framöver.

 

Ja, det var lite om mig. 
Hoppas ni gillar! 

Ha en fin vecka. Själv ska jag till Borås och jobba hos Sandberg, till Varberg på utvecklingsdag, till Göteborg och bygga mässa och sen på julbord till mitt favvoplace Villa Strömsfors. 

Kram Katrin

 

 

 

Idag firar min blogg 2 år på Lovely Life.

Tjohoo, idag firar min blogg 2 år här på Lovely Life. Är så himla glad att jag bloggar just här. Fantastiskt fina bloggkollegor, och en portal som passar mig som handen i handsken. Jag önskar bara att jag hade haft mer tid till att blogga. Men hur många gånger har jag inte bloggat om just det… Hur jag skulle vilja blogga mer. Haha, jag vet, men kan ändå aldrig få till det ihop med allt annat som kallas livet.

Ska sitta ner och göra mig en långa lista (älskar listor!), har lovat mig själv att uppdatera min vision board, stolpa upp mina drömmar och mål samt sitta ner för mig själv och ge mig tid till mina egna kanaler,  min portfolio, uppdatera allt nytt jag gjort och bara tillåta mig själv att drömma. Men när fanken ska jag sitta ner då… ja ni fattar. Det här ekorrhjulet, hur stoppar man det. Hur stannar man ett ekorrhjul som går i full fart och som man älskar att åka med på?! Får bli dagens fundering medans jag packar rekvista till ett himla kul stylingjobb jag ska göra tillsammans med, och hemma hos, min gode vän formgivaren Jesper Ståhl. Kanske får ni vara med och tjuvtitta lite imorgon.

Ha en fin dag!
kram Katrin

 

Just nu…

Just nu unnar jag mig sovmorgon. Hela kroppen skriker att den behöver det. I torsdags höll jag en föreläsning om kreativt tänkade i fyra timmar och efter det behöver jag verkligen vila. Energin som går åt till att hålla låda, hålla tiden och se till att allt klaffar är långt mer än en vanlig arbetsdag. Har haft oerhört svårt att inse sånt själv innan, men den här gången såg jag till att hela dagen efter var en vilodag. Bra där Katrin, du lär dig sakta men säkert.

Har också unnat mig en av dessa handgjorda små fina askarna som min vän Anna Wennberg gjort.

Jag funderar en massa på tapetval. Är galet sugen på att tapetsera mer hemma. Just nu lutar det åt att en tapet från vår nästa kollektion (som släpps nästa år) i vårt vardagsrum.

Jag längtar tillbaka hit samtidigt som jag planerar för full för vår resa till Marrakech om några veckor. Längtar ihjäl mig, och jag har redan bokat massor av schyssta restauranger och saker jag vill se och plåta.

Jag går runt med våra Sandberg scarves, både i håret och på min väska. Älskar denna gula som heter Audrey.

Just nu torkar jag rosor (trodde jag nog aldrig skulle hända igen för något år sedan) till ett stylingsjobb jag ska göra framöver. Kommer bli superfint. Tar gärna emot tips på hur man torkar dem på bästa sätt.

Och så förbereder jag lite annan fin rekvista till nästa lördag då mina barn ska finfotas av mina favoriter Sara & Mia på Day fotografi

Kreativ kick off och systerskap på riktigt.

Under ungefär ett års tid har jag och min nyfunna (vi har bara träffats två gånger IRL innan) vän Malin Lindner funderat på en idé… Vi ville samla en massa härliga kreativa entreprenörskvinnor under ett och samma tak för att ha kickoff tillsammans. Något vi själva saknat som egenföretagare. Själva idén skulle gå ut på att alla bidrar med sin kunskap, sina erfarenheter och sina tankar. Sagt och gjort, för två veckor sedan gick kickoffen av stapeln. Vi lyckades få ihop precis den perfekta samling kvinnor vi ville, 16 olika bakgrunder, olika erfarenheter, olika åldrar, olika yrkesroller och de flesta kände ingen när de kom.

Först ut att dela med sig av sin resa var Malin & Anna från Mrs Mighetto. Och alltså vilken pepp att få höra hur de tagit sig från noll till hundra på sådan kort tid. Och framför allt så skönt att få höra att även de har stångats med alla möjliga saker genom åren.

Efter Malin & Anna var det dags för rundtur och rumsfördelning. Alla vill såklart se alla rum i världens vackraste Villa Strömsfors.

Bröllopssviten är en klar favorit. Har själv aldrig bott där, även om jag bott i villan många gånger vid det här laget.

Här ser ni det rummet som blev mitt för vistelsen. Ett av mina favvorum.

Ingen rast och ingen ro när man vill lära sig så mycket som möjligt under tre dagar. Det var dags för blomsterbinderi och inspiration med Anna Starrén och Linda Hansson, kvinnan bakom det magiska instagramkontot @arstidensbasta.

Kvällen spenderade halva gruppen vid poolen, i bastun eller i en soffa i punschverandan, medans andra halvan lagade middag. Jag har inte en enda bild från kvällen. Tror jag var så fast i matlagning, förberedelser och häng att jag helt glömde bort kameran. Nästa gång den kom fram var lagom till frukostbuffén dag II.

Efter frukost höll jag en session om personligt varumärke och berättade mycket kring hur jag har byggt upp mitt varumärke, vad good shit betyder för mig och hur jag jobbar med att bygga andra varumärken. Sen var det dags för den här makalösa personen, Malin Lindner, att snacka fotografi med oss. Redigering i Lightroom, kamerainställningar och bildkomposition.

Sen har vi det här med kreatörer, spontanitet och kärleken till det vackra. Vi fick en spontanidé om att titta in i den gamla industrilokalen nere vid ån, och så fick det bli. Vi sköt på schemat och drog ner en kort stund för att ljuset var så magiskt.

Där nere fick vi tjuvtitta på Mrs Mighettos nya kollektion Land of Birds som lanserades den 27 september.

Här har ni Ulrika, eller Lilla U som ni kanske känner henne mer som, in action.

Kreativa kollektiv är de allra bästa, och att få tjuvtitta på hemligheter kanske ännu bättre.

Vilka stjärnor, alltså vilka starkt lysande stjärnor ni är Anna & Malin! Älskar allt ni gör, men kanske ännu mer hur ni tänker och hur ni genomför. Heja, heja er!

Här ser ni bland annat Mr Simon, Miss Olivia, Miss Annie och min absoluta favorit – Dear Whalie.

En annan favorit, Ditte Svanfeldt.

Malin & Ditte kanske världens bästa kombo, se fler bilder här & här.

Har helt fastnat i hur vackert det kan vara med Karl Johan svamp.

@misspapperistas handtextade muggar passar också finfint ihop med Karl Johan.

Karin Marks blev fotograferad av Malin i det fina eftermiddagsljuset.

Bästa gänget Linda, Malin, Anna & Ulrika i full färd med att dokumentera.

Här har ni honom i egen hög person – Dear Whalie. Han måste snart få bo hemma hos oss.

Marlene som driver Fru Vintage hade med sig kaffe till oss allihop. Min påse står hemma på bänken och väntar nu, ska bara skaffa mig en kaffebryggare först men sen ska jag dricka hennes 11-kaffe varendaste dag.

Väl uppe i villan igen ville Ida överraska oss alla med en kort yogastund. Hur mysigt!

Sen var det dags för Kalligrafi med Jenny. Vilken kvinna, vilket hantverk och attans va svårt det är att texta kalligrafi.

Kvällen avslutades med att de flesta av oss badade, bastade och sen lagade vi mat och drack vin ända in på småtimmarna. Jag somnade framåt 02.30-tiden. Trött, men evinnerligt lycklig. Där och då slog det mig vad jag & Malin egentligen hade lyckats med…

Sista dagen innebar frukosttjänst för vissa, långpromenad för andra, och sovmorgon för några. Efter det var det hög tid för en workshop i kreativ skrivande med Karin Marks. Ett perfekt avslut på allt kreativt vi var med om de här dagarna.

Innan vi samlade ihop oss för avslutningslunch fick vi också den allra finaste presenten, en drömkalender från Sporrong Form. Världens bästa grej för kreativa drömmar. Länge leve visionerna.

Avslutade gjorde vi med gemensam lunch och samtal och summering om livet, om systerskap, om kreativitet, om visioner och om hur vi någonsin ska glömma det magiska som hände de här dagarna i villan.

För det hände något mellan oss som inte går riktigt att beskriva med ord. Vi skrattade, grät, inspirerades, kreerade, åt, drack vin och utvecklades tillsammans. Men framför allt skapade vi ett band som ingen någonsin kan ta bort – ett fjärilssystraskap som Olivia så fint beskrev det. Fjärilssystrar – det allra vackraste ord jag någonsin hört.

Jag & Malin har fått oerhört mycket förfrågningar kring att ha en likande kick off igen. Vi har såklart en massa idéer, men en sak är säker – innan vi ens tänker tanken måste vi smälta det här ordentligt.

 

Mer nyfiken på alla deltagare? Ni hittar dem på Instagram:

Ditte Svanfeldt, @dittesvanfeldt

Jenny Skantz, @miss_papperista

Ida Ståhl, @idastahl.se

Anna Jansohn, @annajansohn

Olivia Kennedy, @moeofsweden

Anna Sylvan, @mrsmighetto

Malin Mighetto, @mrsmighetto

Ulrika Burell, @llillau

Karin Marks, @karinmarks_

Marlene Agemo, @fruvintage

Linda Hansson, @arstidensbasta

Anna Starrén, @starrensanna

Emelie Wååg, @emeliewaag

Ida Wilhelmsson, @idwi.studio

Malin Lindner, @malinlindner

Katrin Bååth, @katrinbaath

Menskopp, vilken grej ändå.

Jag har länge funderat på att skaffa en menskopp. Tänk alla mensskydd man slänger varje månad, sånt slöseri, både för miljön och för plånboken. För ett tag sedan fick jag en menskopp på posten från Flowcup och bestämde mig för att prova.

Halleluja säger jag bara. Halleluja. Vilken grej. Inga byten mitt på dagen (beror såklart på hur rikliga blödningar man har), man kan träna (inte för att jag tränar så mycket men ändå), bada (tjohooo), sova (ja, man kan till och med sova med den om det skulle krisa). Varför har jag aldrig provat tidigare?!?

Flowcupen är helt fri från latex, miljövänlig, enkel att använda och vet ni vad det bästa är – för varje kopp man köper så skänker de en kopp till någon som behöver den ännu mer än oss! Hur bra!!!