Reseguider

27000 steg genom Rom.

katrin bååth ROMHej Rom, äntligen ses vi! Som jag har sett fram emot att promenera genom dig gata upp och gata ner.Rom Katrin Bååth

Ungefär 40 minuter tog det från flygplatsen till hotellet mitt i stan. Vi bodde på Ricciardelli Luxury Studios på Piazza di Spagna. Det ligger 70 meter från Spanska trappan. Fantastiskt bra läge att utgå ifrån när man ska göra centrala Rom. Hotellet var absolut jättebra, dock hade frukosten mer att önska. Eller så glömde de bara att ge oss menyn på alla tillbehör…

Rom Katrin Bååth
Vi fick ett ganska litet rum, gissar att det berodde på att jag bokade via Booking. Ett tips är egentligen att undvika att boka via sådana typer av siter, men jag tycker alltid det är så smidigt att ha allt samlat när jag bokar resor.
Rom Katrin Bååth
Även duvorna väljer Dior här i Rom.
Rom Katrin Bååth
Att fotografera ögongodis på väggarna är något av det allra bästa jag vet, och här i Rom finns massor av vägg-ögongodis.
Rom Katrin Bååth
Av en slump hamnade vi på på bakgata nära Spanska Trappan, närmare bestämt Via Margutta. Som visade sig inte bara bara en gata full av konstgallerier utan den allra vackraste gatan jag någonsin vandrat på tror jag.
Rom Katrin Bååth
Där låg också en riktig liten restaurangpärla. La Segreta.Rom Katrin Bååth
La Segreta.
Rom Katrin Bååth
Detaljer. Älskar detaljerna.
Rom Katrin Bååth
Tomatpasta från himmelen.
Goaste middagen under hela vistelsen i Rom.
När jag upptäcker nya städer vill jag se allt, men absolut inte med en miljon turister. Därför begav vi oss till Fontana di Trevi tidigt i ottan enligt tips från diverse olika siter. Men icke att det hjälpte, vi skulle varit här före 06.30 på morgonen om det skulle vara lugnt gissar jag. Vi var nog där vid 07.30, och då var det redan galet. Ett brudpar och en miljon andra som ska ta exakt samma selfies på samma plats eller hänga in sin kärlek i ett hänglås på samma stolpe.
Rom Katrin Bååth
Love Lock vid Fontana di Trevi.
Rom Katrin Bååth
Mina ögon gillar mer de här detaljerna än samma detaljer som alla andra fotograferar…
Rom Katrin Bååth
Dagens outfit genom Rom.
Rom Katrin Bååth
Att vandra runt i Rom är ett måste. Idag var det dags att traska hela vägen till Trastevere.
Ögongodis finns i varje hörn här.
Rom Katrin Bååth
Perfekt paus med kaffe, vin och affogato.
Rom Katrin Bååth
Efter pausen letade jag vintagebutiker och hamnade på Twice Vintage Shop.
Katrin Bååth Rom
Här fyndade jag bland annat ett skinnbälte från Max Mara.
Trastevere är så vackert överallt. Älskar alla fasader med grönska på.
Rom Katrin Bååth
Från en vintagebutik till nästa. Eller ja, mer second hand. På Humana hittade jag en hel kasse med gottigheter. Det finns tre Humana i Rom och jag kan varmt rekommendera att rota runt för det finns mycket fint till bra priser. Tydligen är det så att de fyller på en gång i månaden och att priserna går ner tills det fylls på igen. Nu var jag här mitt i månaden så några märkesfynd gjorde jag inte även om jag sneglade på ett par Chloéskor och lite annat.
Rom Katrin Bååth
Med händerna fulla av kassar med fynd traskade vi tillbaka till Spanska Trappan och på vägen gick vi förbi det gulligaste lilla torget av dem alla – Piazza Borghese. Vanligtvis hittar man dagligen (förutom just på söndagar när vi lyckades gå förbi) den vackra marknaden Mercato delle stampe a Piazza Borghese. Här hittar man allt från vintagepapper, böcker, serietidningar, prints och konst. Jag missade ju allt det men hittade världens sötaste farbror…
Rom Katrin Bååth
Dag två avslutades som sig bör på en liten piazza i Trastevere med Pasta Arrabiata och rötjut. Mitt bästa alltid.
Rom Katrin Bååth
Man sover gott med 27236 steg i korppen kan jag lova. Men sååå värt det.
Rom Katrin Bååth
Dag tre.
Älskart.
Rom Katrin Bååth
Dagens promenad gick åt andra hållet. Med målet att svänga förbi Colosseum. Men alla promenader mår bäst av paus. Dagens första blev på Barzilai Bistro.
På ägen mot Colosseum passerade vi en härlig gata med inte mindre än tre härliga vintage stop. Den första heter King Size Vintage. Den ligger på Via Leonina 78/79.
Rom Katrin Bååth
Den andra heter La Vesti di Messalina, och här fanns väldigt mycket bra märkesvintage. Allt från Gucci, Dior, Valentino och Bottega Veneta. Här hade jag lätt kunna spendera många tusenlappar på fina klassiker.
Rom Katrin Bååth
Valentino vintage.
Rom Katrin Bååth
Gucci anyone?
Rom Katrin Bååth
Lite längre bort på gatan fanns ytterligare en Humama Vintage. Jag köpte en enorm rekvisitaunderkjol för en hundring men i övrigt var det rätt utplockat.
Mina kinaskor är ständiga följeslagare. Kan gå hur långt som helst utan skavis i dessa.
Rom Katrin Bååth
Vackert överallt här.

 

 

Rom Katrin Bååth

Vi kom. Vi såg. Vi gick vidare.Trånga turistplatser är inget för mig.

Rom Katrin Bååth
Always look up. You might find lemons.
Rom Katrin Bååth
Or down. You might find yourself.
Rom Katrin Bååth
Till och med cyklarna är vackra här.
Rom Katrin Bååth
Varför ändra ett vinnande koncpet. Vi blev så förtjusta i Barzilai att vi gick tillbaka dit för lunch.
Rom Katrin Bååth
Just det, vi hann såklart också förbi Pantheon. Men samma där. Gå dit. Ta en bild. Gå vidare.
Rom Katrin Bååth
Hela Romvistelsen avslutades på La Matriciana, en klassisk restaurang från 1870. Svårt att få bord men vi lyckades (bokade två veckor innan vi åkte till Rom).
Rom Katrin Bååth
Älskade sorlet här.
Rom Katrin Bååth
Och maten förstås.
Rom Katrin Bååth
Men jag älskade nog allra mest känslan.
Rom Katrin Bååth
Vill se fler restauranger våga inreda mer klassiskt som denna. Är så jäfla trött på färgstarka sammetssoffor. Vill ha klassiskt cleant och rakt upp och ner.
Tack för fina dagar Rom. Jag lovar att komma tillbaka. Älskade allt med den här staden. Nästa gång kommer jag icke missa den stora vintagemarknaden som är i Trastevere varje söndag kan jag lova. Tänk på det om ni ska till Rom – res hit så ni kan lägga en hel söndag i Trastevere.
Rom Katrin Bååth
Bättre avslut än tryffelpasta är svårt att få! Arrivederci!

På trädgårdsresa genom Västsverige.

I betalt samarbete med Turistrådet i Västsverige.
I slutet av juni var det dags för ännu en härlig resa med min vapendragare Anna Starrén. Älskar att få upptäcka nya resemål tillsammans med henne. spira-88 KASTHALL
Den här resan startade med en fabriksvisning på välrenommerade Kasthall. Oavsett var vi befann oss i fabriken så hördes ett dovt dunsande när vävmaskinerna arbetade. Det är Kasthalls mjuka ljuvliga puls man hör. Älskar verkligen när man får komma nära allt som händer i en fabrik.

spira-87Annas i sitt esse i arkivet där alla mattor finns samlade.

spira-86

Det var så oerhört fint att få komma nära maskinerna och människorna bakom maskinerna och få se hur det fantastiska hantverket görs. Men också himla roligt att få inspireras i arkivet och leka loss med rekvisitan…

spira-85PS. Glöm inte ett besök i Kasthalls egen fabriksbutik, där kan man göra fina mattfynd. Ni hittar butiken på Fritslavägen 42 i Kinna.

TVÅ SKYTTLAR
På vår lunchpaus fick vi möjlighet att besöka Två Skyttlar. En restaurang och konferensanläggning där ekologisk och lokalproducerad mat står i fokus. Alla grönsaker och örter odlades 100 meter från bordet vi åt vid, på Härodlat.

Det vackra ligger i det enkla och närodlade.I det här fallet, det härodlade…

RYDALS MUSEUM
Färden gick vidare till Rydals Museum där vi fick en fin och väldigt intressant rundtur. Vi tittade nyfiket in på de olika uställningarna och faschinerades av allt som var bevarat från förr.

Alltså det vackra i allt det här. Kolla detaljerna…

NYHAGENS TRÄDGÅRD
Annas randiga bil var snabb som blixten och helt plötsligt befann vi oss ute på landet på Nyhagens Trädgård, där trädgårdsinspiration blandas med dekorativ stengodskonst och växter till försäljning. Under hela vistelsen kunde jag inte släppa blicken från den galna honungsrosen som växt upp till taknocken. Wow, säger jag bara.

Samspelet mellan växter och djur är en stor del av den här trädgården.

Drömmigt att få bo mitt i den här trädgården…

HÄLLSNÄS
Sista stoppet och vår slutdestination för kvällen var Hällsnäs, ett herrgårdshotell med anor från 1906 vackert beläget i en naturskön idyll inte långt från varken Göteborg eller Landvetter Flygplats. Ni kanske har hört extra mycket om Hällsnäs det senaste då kocken och matkreatören Thomas Sjögren som driver restaurangerna på Hällsnäs precis fått en stjärna i Guide Michelin för deras restaurang Signum.

På Hällsnäs finns två restauranger, Signum och Sjöö. Vi avslutade kvällen med en superfin middag på Sjöö. Bästa avslutet på en makalös dag.

GUNNEBO SLOTT
Vi vaknar upp i mjuka sängar, äter en god frukost och beger oss till första stoppet för dag två – Gunnebo Slott, en gammal goding på min lista. Här har jag varit många gånger. Gunnebo är verkligen en favorit, både för inspiration och för den otroligt goda maten.

Glöm inte att vandra runt i hela trädgården när ni är på Gunnebo Slott, det vackraste jag vet är deras treillage. En vanlig plats att gifta sig på, vilket man såklart kan förstå, tänk vilken dröm!

Ja, lunchen på Gunnebo är något alldeles extra.

SAMMELS LANTGÅRD
Sammels Lantgård var nästa anhalt på vår resa hemåt igen. Här driver Kristoffer och hans familj trädgårdscafé, handelsträdgård och en liten gårdsbutik. Köp med dig vackra växter, inspireras av alla olika växtrum som Kristoffer skapat eller köp med dig ägg eller grönsaker från gården.

LINDEDALEN
Fulla av inspiration och med magarna fulla av kaka susade vi vidare till trädgårdsresans allra sista stopp Lindedalen. Lindedalen är en småskalig hållbar blomsterodling, hälsoträdgård och kursgård belägen mellan Borås och Göteborg, som drivs av Åsa och hennes man Sten-Olof. Åsa känner både jag och Anna sedan innan och hennes varma mottagande var precis vad vi behövde efter två dagars resa. Hos Åsa kan man bland mycket annat ta en fika, plocka fantastiska blommor i hennes självplock eller anmäla sig till en retreat eller något så härligt som en yogavandring i omgivningarna.

Resan kunde inte fått ett bättre slut än att få äta solvarma nyplockade persikor i Åsas orangeri.

Tack alla som med den allra varmaste handen tagit emot oss under resan. Vi har upplevt massor av nya platser, träffat såååå många härliga människor, ätit gott och fått med oss massor av inspiration. Tack!

 

Katrin & Anna gör Lidköping, Läckö & Kinnekulle.

I betalt samarbete med Destination Läckö/Kinnekulle.
I veckan tog jag tåget för att möta upp min kära kollega och parhäst Anna Starrén. Det var dags för äventyr i Lidköping och destinationen Läckö/Kinnekulle.

Vi tillbringade tre dagar i Lidköping, och startade på allra bästa sätt med en lunch på Mellbygatans. Jag åt bästa salladen på väldigt länge.

Efter lunch tog vi en promenad till resans första stopp Vänermuseet. Där vi fick en otroligt intressant rundvandring.

Basutställningen innehöll en massa livsöden med ”vanligt folk från Lidköping”. Ett av det som drabbade mig mest var att få höra om kvinnan som hade skrivit dagbok varje dag nästan hela livet.

spira-7

Vackra detaljer och intressanta berättelser i välgjorda utställningar.

Sen var det dags att promenera vidare och upptäcka staden. Bland annat hälsade vi på hos Garströms konditori.

Efter fika strosade vi omkring och upptäckte olika delar av Lidköping, och döm av vår förvåning när någon ser Anna kika in bakom ett staket och utbrister – det är ju du, dig följer jag, kom in. Och vips så stod vi i keramikateljén hos Greta Bohlin. Tänk vad världen är liten ändå.

Äta bör man, ofta när man är på äventyr. Trerätters middag på Stadt passade fint.

Mätta magar och trötta huvuden landade till slut på mjuka kuddar på en gammal favorit Naturum ute vid Läckö. Här har vi sovit innan och jag älskar det. Jag och Anna var här för några år sedan och åt livets måltid på restaurang Hvita Hjorten som ligger på Naturum. Restaurangen har haft paus ett tag – men lyckos alla som tänker åka hit framöver för från och med 1 juli är de tillbaka. Tjohoooo!

Efter god natt sömn och frukost med vy ut över ståtliga svanar och stilla sjö började vi dagen i Läckö Slottsträdgård. Bästa starten på dagen om ni frågar mig.

Är ni på Läckö skulle jag varmt rekommendera att boka en guidad tur på slottet, både för att se allt vackert men också för att få kliva tillbaka i tiden och höra mer om en svunnen tid på slottet.

Allt måste dokumenteras.

Vackerheterna tog liksom inte slut på slottet. Och kameran fick jobba hårt…

Vad är bättre än att mjuka upp med ytterligare en fikapaus. Vi testade ljuvlig morotskaka och livets bulle på På Klostret Hamnstaden.

Innan vi åkte till Lidköping bad jag om en massa tips på mitt Instagramkonto, tipsen tipsade oss sedan vidare till nya platser. Kan varmt rekommendera besök på Home Bound, Systrarnas Gröna,  Agape Second Hand, FA-fyndet PK Second Hand.

Många bullar och secondhand-rundor senare och efter middag på Feeling Lkp landande vi skönt på Edward Hotel.

Sista dagen i Lidköping innebar något både jag och Anna verkligen sett fram emot – Rörstrand Museum.

Anna utbrast – Katrin, jag kommer typ svimma här inne va fint…

Och fint var det sannerligen. I varje vrå. Och detaljerna. Alla detaljer. Äääälskade allt. Högsta betyg till de som kurerat både utställningen och museet.

Detalaljer, detaljer, detaaaaljer. Allt var genomtänkt, vackert och superintressant.

Alla ni som är det minsta intresserade av konst, design, form, keramik och historia måste åka hit. Jag älskade allt och från och med nu kommer jag gå och vända och vrida på varenda föremål en extra gång när jag är på second hand runda. I jakt på fynd från den gamla fabriken i Lidköping.

Bästa avslutet var en rejäl räkmacka på grovt bröd och en god kopp kaffe i museets eget café. Många caféer har det blivit de här dagarna, men min favorit var helt klart det här.

Bästa sättet för två kreatörer, sakletare och stylister att summera en makalöst fin och härlig resa blir med en flat layer.

För er som blir sugna på att ta med en vän och besöka Lidköping i våra fotspår finns ett schysst och väldigt prisvärt paketpris att boka här. Trevlig resa!

 

Tack för oss och på återseende!
Kram Katrin & Anna

 

 

Kommentarer inaktiverade för Katrin & Anna gör Lidköping, Läckö & Kinnekulle. |

Kategorier: I Sverige, Reseguider, Resor

Trädgårdsresa i Skaraborg.

I betalt samarbete med Trädgårdsresan, Västsverige.

Här kommer en bildkavalkad från min och Anna Starréns ljuvliga trädgårdsresa till Skaraborg. Uppdraget var att besöka en massa olika trädgårdar. Hur underbart. Vår resa startade på Alphems Arboretum.

Anna testade givetvis sovgropen…

Och så fick vi en härlig guidad tur i Arboretet och i huset som en gång i tiden var inspiration till Snövits hus i den tecknade versionen av Snövit och de sju dvärgarna. 

Efter det gick färden vidare till att Meet the Locals, där vi träffade Sara och fikade i hennes fantastiska trädgård.

 

Sista anhalten för kvällen var incheckning på Naturum och en oförglömlig middag på makalösa Hvita Hjorten. Missa inte om ni har vägarna förbi. Maten och drycken var magi.

Dag 2 började på allra bästa sätt med att träffa Simon i köksträdgården på Läckö Slott, ett stenkast från Naturum.

Trädgårdsmästaren och landskapsarkitekten Simon Irvine har under tre decennier framgångsrikt skapat och skött Läckö slottsträdgård. Herregud vilken imponerande herre.

Varje år gräver, planterar, komposterar och vårdar Simon Irvine och hans medarbetare trädgården. Varje vår vänder de jorden för hand, varsamt och metodiskt. Precis som det ska vara. Och jag älskar att höra honom berätta om det.

Trädgårdsperfektion i sin finaste form.

Det som skördas i trädgården hamnar sedan på tallrikarna på Hvita Hjorten, ren kärlek från jord till bord.

Den här trion är numera mina idoler, Stefan och Katrin från Hvita Hjorten och Simon. Samspelet mellan trädgården och det som sedan hamnar på tallriken är som en ljuv melodi.

Från en trädgård till en annan. Det var dags för en rundtur med Åsa på Hellekis Säteri.

Här stod min absoluta favorit jättevallmon i full blom.

Inget stopp utan lite spring i benen på min kära parhäst Anna.

Sopplunch och fantastisk fika på Café på Klostret innan vidare färd mot Handens Hus.

Tack snälla Lena och Janne för fika, fin pratstund och rundtur på ert fina ställe.

Resans sista anhalt var ett besök i den nya skulpturträdgården hos Therese och hennes man. En stor trädgård full med massor av olika typer av skultpturer och konst.

Herregud vilken resa vi fått uppleva. Och jag som aldrig tidigare satt min fot på Kinnekulle. Det här gör jag mer än gärna om.

Den rosa drömmen på Hoby Kulle Herrgård.

Oj, här kommer det längsta bildkavalkadinlägget i min bloggs historia. Tänker nästan låta bilderna tala för sig själva – annars storknar ni av låååångt inlägg. Summan av kardemumman. Jag äääälskade min och min vapendragare Anna Starréns vistelse i Blekinge och på Hoby Kulle Herrgård. Vad vi gjorde där förutom att njöt kommer i ett eget inlägg.

Här sov jag som en prinsessa. Bara det faktum av att korna betade cirka 10 meter från mitt fönster. Ja ni fattar.

Vi drack bubbel innan middagen och gick runt i något slags kreativt töcken Anna och jag. Kunde inte ta in hur drömskt det här huset var.

Bara dessa jättevallmo. Minn favvoblomma mot rosa fasad… dog lite.

Här är orangeriet där man äter, dricker gott och njuter. Hit kan man komma och fika och äta även om man inte bor på gården ibland. Kolla in deras hemsida för mer info hobykulleharrgard.se.

Till middag satt vi alldeles ensamma i orangeriet och drack vin och åt makalöst god mat.

Kan hända att jag och fru Starrén slängde oss ut för att hinna fånga sista strålarna kvällsol. Kan också hända att en av oss brände hela benen på en massa brännässlor men ändå fortsatte springa mot solnedgången…

Fantastiksa Tove som behandlade oss som prinsessor och visade oss hela gården och alla deras projekt.

Frukosten stod uppdukad i matsalen och vi satte oss ner tio meter från kossorna på den urmysiga baksidan och åt tills vi nästa sprack av allt gott Tove hade fixat åt oss.

Eller ja, vi fotade en hel del innan vi åt. Som vanligt.

 

Det här är Tove och Benjamin som bor på herrgården och driver den.

Här bor också världens sötaste pudel Boss.

 

Ja, och frågan alla ställer sig är ju såklart hur man bokar, vad det kostar och om det finns rum i sommar. Alla svar hittar ni på Booking.com eller på hobykulleherrgard.se

United colors of Marrakech.

Befinner mig i ett hav av rosa inspiration just nu, och det liksom svämmar över. Hela jag svämmar över av inspiration.

Vart jag än går och vart jag än tittar är allt rosa.

Och allt slitet och vardagligt blir så makalöst vackert.

Jag återkommer med massor av bilder igen inom kort och såklart en miniguidemed tips på vad jag tycker man ska göra när man är här. Ha en fin kväll, nu ska vi ge oss ut i vimlet i souken för att avsluta med en middag på El Fenn. Har enormt höga förväntningar.

Följ med till Marrakech.

Just nu är jag i Marrakech bland annat för att göra en liten cityguide. Marrakech är staden där allt händer och allt bär ett skimmer av rosa. Följ min resa denna veckan på @katrinbaath. Lovar att återkomma med massvis med bilder, mitt minneskort svämmar över just nu. Och jag älskar varenda liten gränd av den här staden redan.