Lindner/Bååth är en podd om entreprenörskap, innerprenörskap och kreatörskap. Vi släpper nya avsnitt varje fredag. Finns där poddar finns. Har ni frågor, eller idéer kring vad vi kan ta upp i podden. Eller vill ni kanske sponsra podden eller hitta på något typ av kul samarbete. Skicka ett DM till oss via vårt instagramkonto @lindnerbaath.

SÄSONG I
#
1. Hur kom det sig att vi startade egna företag?
Vem är Katrin Bååth och vem är Malin Lindner, varför blev vi egenföretagare och vad tänker vi att den här podden egentligen ska handla om. Lyssna på avsnitt #1.

#2. Att veta sitt varför
Räcker det inte med att veta vad man vill göra, måste man veta varför också?
Och hur i hela friden tar man reda på sitt varför? Lyssna på avsnitt #2.

#3. Lyckad eller lycklig?
Hur blir man lycklig? Vem är lyckad? Kan man kanske äta hela kakan? Eller vem f-n bestämmer egentligen sånt. Lyssna på avsnitt #3. Här kan ni också ladda ner Lyckohjulet som vi nämner i avsnittet.

#4. Mål, mellanmål och hjärtmål
I veckans avsnitt av Lindner/Bååth snackar vi om att sätta mål både med hjärna och hjärta, och hur vi börjar planera för hösten. Lyssna på avsnitt #4. 

#5. Våga säga Ja!
Ett samtal om att våga säga ja. Och ibland nej. Vi vänder och vrider på läskigheter, telefonskräck och våra största rädslor i yrkeslivet. Lyssna på avsnitt #5. 

#6. Utbränd, vidbränd och psykakuten
Ett viktigt avsnitt om våra erfarenheter kring utmattning, vår syn på vår inre prestationsprinsessa och vad vi har lärt oss om vikten av återhämtning. Lyssna på avsnitt #6.

#7. Förebilder
Ett samtal om förebilder och om att försöka vara en schysst förebild själv. Lyssna på avsnitt #7.

#8. Att peppa och peppas
I dagens avsnitt av podden utmanar jag Malin i en sann skrytduell och så njuter vi av att äntligen sitta nära och dricka kreativt te. Lyssna på avsnitt #8.

#9. Att bygga sitt varumärke
I dagens avsnitt snackar vi om hur vi tänker kring att bygga varumärke. Vad ska man tänka på och varför känner sig Malin egentligen som en tryffelpasta. Lyssna på avsnitt #9.

#10. Frågor & Svar
Avsnitt 10 är ett frågeavsnitt där jag och Malin ger vår syn på de frågor ni ställt. Lyssna på avsnitt #10.

#11. Är du avundsjuk ibland?
I avsnitt 11 samtalar vi om avundsjuka, konkurrens, kopior och självförtroende. Lyssna på avsnitt #11.

#12. Hjälp, jag är en bluff
I det här avsnittet pratar vi om imposter syndrome. Eller som vi säger på ren svenska, känslan av att vara en bluff. Lyssna på avsnitt #12.

#13. Vikten av återhämtning
I avsnitt 13 snackar vi återhämtning. Vem har en utsketet-päron-fas och vem dras alltid till långa skogspromenader. Lyssna på avsnitt #13. 

#14. Perfektionism Javisst?
Vad är positivt med perfektionism, vad är negativt och när går det kanske helt över styr.
I avsnitt 13 outar vi våra perfektionistiska sidor. Lyssna på avsnitt #14.

#15. Rädsla
Vad är du rädd för? Att få slut på idéer, att komma för sent, att ingen vill köpa det du säljer eller att du ska misslyckas? Lyssna på avsnitt #15.

#16. Mellanmål
Det har blivit dags att stämma av våra satta mål. Katrin är mitt i utgörandefas och Malin är redan i planeringen av nästa år. Lyssna på avsnitt #16.

#17. Att lyfta och kommunicera med kreatörer
Avsnittet handlar om likheter och olikheter mellan introverta och extroverta kreatörer. Vi pratar om vikten av att kommunicera, lära känna varandras behov och hur vi kan lyfta andra. Lyssna på avsnitt #17.

#18. Introvert vs extrovert
I det här avsnittet fördjupar vi oss i skillnaden mellan att vara en extrovert och en introvert kreatör. Vi inser våra olikaheter och lär oss massor om varandra. Lyssna på avsnittet #18.

#19. Intuition, magkänsla och attraktionslagen
I dagens avsnitt pratar vi om allt från vad en bruten fot egentligen kan betyda till hur vi båda förhåller oss till the law of attraction. Lyssna på avsnitt #19.

#20. Tacksamhet
Vad är vi tacksamma över i livet och i våra arbeten. Varför är tacksamhet bra för hälsan och vem av oss skriver tacksamhetsdagbok, ibland. Lyssna på avsnitt #20.

#21. Hobbypsykologen
I dagens avsnitt hamnar vi i samtal om allt från att simma i mörkt vatten till inkassokrav och New Kids On The Block. Lyssna på avsnitt #21.

#22. Att summera 2021
I dagens avsnitt summerar vi året som gått. Vilka stora händelser har påverkat oss och vad har vi att vara tacksamma för egentligen. Lyssna på avsnitt #22.

 

SÄSONG II

#23. Att sätta mål och intentioner för det nya året
I dagens avsnitt är det dags att blick framåt och sätta nya mål och intentioner för 2022.
Häng på vetja! Lyssna på säsongens första avsnitt. 

#24. En miljon frågor till affärsutvecklaren Linda
Dagens avsnitt görs i samarbete med Science Park Jönköping. Det är ett extra långt frågeavsnitt där vi ställer en miljon frågor till affärsutvecklaren Linda Pålsson. Vi får klarhet i vad som gäller för starta-eget-bidrag, snackar SNI-koder och får svar på allt du behöver veta om att starta eget. Lyssna på avsnitt #24.

#25. En kärleksfull spark i baken
Veckans avsnitt är en kärleksfull spark i baken till alla som går omkring och bär på en dröm om att starta eget. Sluta dröm, börja planera för resten av ditt liv istället. Lyssna på avsnitt #25.

#26. Kreativitet och flow
I veckans avsnitt diskuteras flow, hur känns flow och hur kan man ge sig själv förutsättningarna för att känna flow oftare – för det är ju en episk känsla att glömma både tid och rum
Lyssna på avsnitt #26.

#27. Hur många ben har din verksamhet?
I veckans avsnitt pratar vi om de olika benen i våra företag, hur vi tänkt genom åren om att utveckla nya ben och tälja på gamla. Finns det bara fördelar med att ha många ben eller finns det även nackdelar? Och hur vet man vilka ben man vill ha? Lyssna på avsnitt #27.

#28. Motgångar och nederlag
Vi fick ett DM med en fråga om hur man kan hantera motgångar när man är ensam i sitt företag. Vi ägnar frågan ett helt avsnitt och filosoferar kring vad en motgång är, berättar om några nederlag vi upplevt och hur vi hanterat dem. Lyssna på avsnitt #28.

#29. Oro och ovisshet
Hur kan man hantera oro och ovisshet? Och hur kan oro ta sig i uttryck hos olika människor? Kan man träna på att acceptera ovisshet och vem ska man prata med när man är orolig? Lyssna på avsnitt #29.

#30. Vårpepp och inspiration
I veckans avsnitt pratar vi om vårpepp och vår depp. Varför får vissa energi på våren och andra inte. Hur gör man för att peppa sig själv och varför är förändring så jobbigt? Lyssna på avsnitt #30.

#31. Hobbypsykologen II
Ett prestationslöst avsnitt där vi tar hjälp av frågor från Hobbypsykologen för att gräva djupare i vilka vi är. Är det viktigt att följa regler? Hur många personligheter har du? Hur känner vi för att bli tillsagda och tillrättavisade? Lyssna på avsnitt #31.

#32. Prestationsångest
Välkommen till ett avsnitt där vi delar med oss av våra tankar och erfarenheter kring prestationsångest. När känner vi det? Vad gör vi åt känslan? Och vad utmanar Katrin Malin att göra i slutet av avsnittet? Lyssna på avsnitt #32.

#33. Kvartalsbokslut
Ett avsnitt som är långt ifrån så fyrkantigt och torrt som dess titel. Vi går igenom årets tre första månader och pratar om vad de lärt oss om företagande och livet i stort. Lyssna på avsnitt #33.

#34. Skrivkramp, startsträckor, samarbeten och att inte vara klyschig.
Ett avsnitt där vi pratar kring olika lyssnar frågor. Vad finns för för och nackdelar med att starta företag med en vän? Hur ska man tänka kring att tacka ja till samarbeten? Hur når man ut på Instagram och hur undviker man att få skrivkramp och låta klyschig? Lyssna på avsnitt #34.

#35. Vem är du egentligen?
Måste man veta vem man är och hur vet man vem man är? I dagens avsnitt rör vi oss kring dessa frågor när vi diskuterar hur man gör när man drivit företag i flera år, byggt ett varumärke och sedan bestämmer sig för att ändra riktning. Hur hittar man en ny målgrupp? Hur gör man för att hålla kvar trovärdigheten? Lyssna på avsnitt #35.

#36. Lär dig sälja med din superkraft
I veckans avsnitt intervjuar vi säljexperten Tina Lindahl. Vi bryter ner vad sälj är och dödar den gamla bilden av hur man ska sälja. Tina ger oss otroligt fina tips på hur man kan använda sin superkraft för att sälja mer och bättre. Tina drivs av att hjälpa kvinnor att kunna leva och tjäna pengar på sin dröm. Lyssna på avsnitt #36.

#37. Vilka superkrafter har du?
Vi stannar kvar i samtal om sälj och reflekterar över allt som Tina Lindahl lärde oss i avsnitt 36. Vilka är våra superkrafter, vad har vi för expertområden? Vi pratar om att skriva CV, om att vara tjatig och om att berätta vem man är. Lyssna på avsnitt #37.

#38. Varningssignaler?
Hur kan man märka att man är på väg att ”gå in i väggen”. I veckans avsnitt pratar vi vilka symtom som är våra varningssignaler på att vi gjort lite för mycket under lite för lång tid. Och vad gör man då? När man känner att man är på väg någonstans man inte vill… Lyssna på avsnitt #38.

#39. Länge leve hantverket!
Det brinner lite i Katrin denna vecka och vi pratar om hur viktigt det är att öka förståelsen för hantverkets betydelse. Vi pratar om att hantverk måste få kosta. Malin snubblar in på tankar om synen på pengar vs. sitt eget värde. Ett fullspäckat avsnitt med andra ord. Lyssna på avsnitt #39.

#40. Mod, misslyckande och sommarplaner
I veckans avsnitt rör vi oss kring mod och misslyckande. När känner vi oss modiga, när behöver vi mer mod och vad är mod egentligen? Katrin berättar om sin rädsla för misslyckande medan Malin påstår att misslyckanden inte finns, bara lärdomar. Lyssna på avsnitt #40.

#41. ”Jag smakar på orden” Intervju med copywritern Karin Marks
I veckans avsnitt intervjuar vi Karin Marks aka @copykarin Karin är Copywriter och hon berättar för oss varför ord är så viktigt när man bygger sitt varumärke. Vi får lite tips om hur man kan tänka när man letar och väljer sina värdeord. Lyssna på avsnitt #41.

#42. Tvivelträsket
Vi djupdyker ner i tvivel och ensamhetsträsket. Vad ska man göra när man överväldigas av ensamhetskänslor och tvivel? Vi delar med oss av våra tankar kring ensamhet och tvivel och bjuder in till en simtur i tvivelträsket, men vi ber er snabbt simma därifrån. Lyssna på avsnitt #42.

#43. Fyra oförberedda frågor och halvårssummering
Sommaren är här och vi summerar årets första sex månader. Hur har det gått med våra löften till oss själva? Planering och att vara sann mot sig själv. Malin passar på att utmana Katrin med oförberedda frågor och vi kommer på flera nya avsnitt till hösten. Nu tar vi lite sommarlov men följ oss på Instagram så kommer ni märka när nya avsnitt kommer. Lyssna på avsnitt #43.

#44. Att vakna från vilan
Vi är tillbaka från sommarvilan och pratar om just vila, hur välbehövlig den är och hur vi har vilat. Malin känner sig dock lite som en obstinat tonåring och Katrin känner att hon gärna hade vilat lite till. Lyssna på avsnitt #44.

#45. Från låg till hög energi
Hur går man för att gå från låg till hög energi? Varför har man låg energi ibland? Kan man lura hjärnan och när man man bara acceptera att man inte har någon energi? Lyssna på avsnitt #45.

#46. Håkan, valet och lågkonjunkturen
I veckans avsnitt kastar vi oss mellan olika ämnen hej vilt. Allt från hur vårt varumärke klär sig till hur man kan tänka som företagare i en lågkonjunktur. Malin är lite Håkan frälst och vi ifrågasätter valkampanjernas typografi. Lyssna på avsnitt #46.

#47. Att sätta intention för hösten
Att fortsätta hålla sig till planering, att våga vänta och göra klart samt att investera i sig själv – ämnen som vi rör oss kring i veckans avsnitt. Vad vill du sätta för intention för denna höst? Lyssna på avsnitt #47.

#48. Vem är Katrin?
Vi börjar närma oss avsnitt 50 och bjuder in till att lära känna oss ännu bättre. I detta avsnitt intervjuar Malin Katrin om vem hon är och hur hon hamnat där hon. Lyssna på avsnitt #48.

#49. Vem är Malin?
Katrin intervjuar Malin om vem hon är, vad hon önskar få för fråga, vilka hon skulle vilja bjuda på middag och oändligt mycket mer. Lyssna på avsnitt #49.

#50. Att följa sitt hjärta – intervju med Marlene Agemo
I veckans avsnitt intervjuar och samtalar vi med vår vän Marlene Agemo aka FruVintage. Hur kom det sig att hon började med Instagram, hur arbetar hon med sina sociala kanaler. Hur får man ett förhållande att hålla i 40 år och hur gör man för att följa sitt hjärta. Ett mjukt och varmt samtal med många skratt utlovas denna sista fredag i september. Lyssna på avsnitt #50.

#51. Prokrastinera – Att skjuta på saker
I veckans avsnitt pratar vi om att prokrastinera dvs. att skjuta på saker. Varför gör vi det? Finns det en eller olika anledningar till att vi gör det. Vi pratar om olika typer av prokrastinering och delar med oss av vilka saker vi gärna skjuter på framtiden. Sist men inte minst pratar vi om vad man kan göra för att komma över sitt uppskjutarbeteende. Lyssna på avsnitt #51.

#52. Den första trevande tiden
I veckans avsnitt minns vi tillbaka till den första tiden som nya företagare. Vad gjorde vi, hur tänkte vi? Avsnittet är proppfullt med praktiska tips på vad man behöver göra när man är alldeles precis i början av att starta eget. Lyssna på avsnitt #52.

#53. Självledarskap
I veckans avsnitt provpratar vi kring vad självledarskap är och hur vi använder oss av det i vårt företagande. Vad innebär det att vara inifrån vs utifrånstyrd? Vad är en värdering och hur vet man vilka värderingar som är viktiga för en som person och som företag? Lyssna på avsnitt #53.

#54. Att inte springa på alla bollar
Ibland känns det som att man har 100 saker på gång och alla känns roliga, hur gör man för att inte springa på alla bollar. Hur gör man för att veta vilken boll som är viktigast och hur man ska prioritera. Lyssna på avsnitt #54.

#55. Relationer & nätverk
Ett provpratar samtal om vikten av nätverk och hur man bygger bra relationer. Malin inser att alla tips för att bygga relationer kan användas lika bra privat som inom företagandet. Katrin konstaterar att startandet av ett nätverk är bland det bästa hon gjort. Lyssna på avsnitt #55.

#56. Sociala medier
I veckans avsnitt samtalar vi om sociala medier och hur vi använder oss av dem i vårt arbete. Vi delar med oss av våra funderingar, erfarenheter och tips. Lyssna på avsnitt #56.

#57. Sociala medier
I veckans avsnitt provar vi att svara på några frågor som vi fått den senaste tiden. Det handlar om allt från hur man ska göra med det dåliga samvetet kring att ha ett ”roligt arbete” till hur man får sin partner att känna sig trygg i att man är en kreatör utan ”tydliga” mål. Lyssna på avsnitt #57.

#58. Att börja summera året
Vi börjar summera 2022. Hur har det gått med målen vi satte i början av året. Har vi haft några utmaningar? Vad har gått bra? Vad vill vi fortsätta med? Dags att ta fram ditt eget block och börja skriva ner dina egna tankar efter att du lyssnat. Lyssna på avsnitt #58.

#59. Tack 2022
I årets sista avsnitt fortsätter vi att summera 2022, Katrin tittar på företagets olika ben och vad som hänt inom respektive område. Malin delar med sig av ett par frågor som hon brukar ställa sig själv när hon reflekterar över det gångna året. Lyssna på avsnitt #59.

#60. Mål och intentioner för 2023
Äntligen nytt år. Vi pratar om hur vi väljer intention för året och hur vi jobbar med att sätta mål för företagandet. Vi delar med oss av våra bästa tips helt enkelt. Lyssna på avsnitt #60.

#61. Vad kan man anlita dig till?
Hur många saker har du på din lista över vad och hur man kan anlita dig? Finns det fler du kan lägga till? Vi hoppas att detta avsnitt kan hjälpa dig att bli inspirerad till att hitta ännu flera saker som du kan ta betalt för. Lyssna på avsnitt #61.

#62. Hur får man balans?
Ett frågeavsnitt där vi provpratar utifrån våra lyssnares frågor. Bl.a. hur hittar man balans i arbetet, hur orkar man fortsätta när man bara få nej, hur hittar man bra leverantörer och vad gör man när självförtroendet vacklar. Lyssna på avsnitt #62.

#63. Februarifokus
Januari är slut och vi summerar månaden. Malin har bestämt sig för att börja gilla  den här årstiden och Katrin har ett nytt projekt i ateljén. Vi sätter fokus för den kommande månaden februari. Vad blir ditt fokus?. Lyssna på avsnitt #63.

#64. Får man ändra sina mål
Äntligen är vi tillbaka efter februaripausen. Vad har hänt sen sist? Hur ser Malins process ut kring bokskrivandet? Hur hanterar Katrin att inte ha kontroll? Får man ändra sina mål så tidigt in på året? Varmt välkomna till ett avsnitt där vi provpratar högt och lågt kring företagandet. Lyssna på avsnitt #64.

#65. Den eviga förändringen
Om det är något i livet som är konstant så är det väl att saker och ting förändras. Veckans avsnitt innehåller provprat och tankar kring förändringens olika stadier, hur man vet vart man är och vad man behöver. Och så pratar vi om vikten av att leka. Lyssna på avsnitt #65.