Sista rycket.

Tänk att hur jag än planerar och minutiöst förbereder så blir veckan före jul alltid likadan för mig… Jobb i massor, en inkorg som svämmar över, spring mellan julklappsinköp, hetsupphängning av juldekorationer och julgransdekor. I helgen hade jag en plan om att i lugn och ro göra en krans till bordet, göra fina dekorstjärnor av några halmstjärnor jag fyndat på torget, klä granen, baka julgodis och liksom för första gången på länge njuta in julen innan jag skulle jobba sista veckan och sen bara komma hem och mysa med familjen. Trodde jag…

Istället fick jag släppa alla mina planer, låta den halvfärdiga kransen och alla halmstjärnorna ligga kvar på bordet och snabbt packa väskan för att bli bortrövad på en hemlig övernattningsresa (jag återkommer med ett eget blogginlägg om vart jag hamnade). I hjärteroten var det såklart hundra gånger härligare än att fixa julen hemma. Och jag är ju van att göra allt i sista sekund så varför ändra på det liksom…
Den här veckan tillbringar jag i Göteborg på jobb och har checkat in på härliga Hotel Eggers. Här är julstämningen på topp, och jag har snart hunnit med allt julfix jag ville faktiskt. Idag har jag till exempel hunnit med både en hel jobbdag och nu ikväll även köpt klart i stort sett alla julklapparna. Nu ska jag ta mig ett bad och sen är det bara den där fulla inboxen kvar att ta igenom innan jag tar kvällen. Det blir nog jul i år igen ändå…