27000 steg genom Rom.

katrin bååth ROMHej Rom, äntligen ses vi! Som jag har sett fram emot att promenera genom dig gata upp och gata ner.Rom Katrin Bååth

Ungefär 40 minuter tog det från flygplatsen till hotellet mitt i stan. Vi bodde på Ricciardelli Luxury Studios på Piazza di Spagna. Det ligger 70 meter från Spanska trappan. Fantastiskt bra läge att utgå ifrån när man ska göra centrala Rom. Hotellet var absolut jättebra, dock hade frukosten mer att önska. Eller så glömde de bara att ge oss menyn på alla tillbehör…

Rom Katrin Bååth
Vi fick ett ganska litet rum, gissar att det berodde på att jag bokade via Booking. Ett tips är egentligen att undvika att boka via sådana typer av siter, men jag tycker alltid det är så smidigt att ha allt samlat när jag bokar resor.
Rom Katrin Bååth
Även duvorna väljer Dior här i Rom.
Rom Katrin Bååth
Att fotografera ögongodis på väggarna är något av det allra bästa jag vet, och här i Rom finns massor av vägg-ögongodis.
Rom Katrin Bååth
Av en slump hamnade vi på på bakgata nära Spanska Trappan, närmare bestämt Via Margutta. Som visade sig inte bara bara en gata full av konstgallerier utan den allra vackraste gatan jag någonsin vandrat på tror jag.
Rom Katrin Bååth
Där låg också en riktig liten restaurangpärla. La Segreta.Rom Katrin Bååth
La Segreta.
Rom Katrin Bååth
Detaljer. Älskar detaljerna.
Rom Katrin Bååth
Tomatpasta från himmelen.
Goaste middagen under hela vistelsen i Rom.
När jag upptäcker nya städer vill jag se allt, men absolut inte med en miljon turister. Därför begav vi oss till Fontana di Trevi tidigt i ottan enligt tips från diverse olika siter. Men icke att det hjälpte, vi skulle varit här före 06.30 på morgonen om det skulle vara lugnt gissar jag. Vi var nog där vid 07.30, och då var det redan galet. Ett brudpar och en miljon andra som ska ta exakt samma selfies på samma plats eller hänga in sin kärlek i ett hänglås på samma stolpe.
Rom Katrin Bååth
Love Lock vid Fontana di Trevi.
Rom Katrin Bååth
Mina ögon gillar mer de här detaljerna än samma detaljer som alla andra fotograferar…
Rom Katrin Bååth
Dagens outfit genom Rom.
Rom Katrin Bååth
Att vandra runt i Rom är ett måste. Idag var det dags att traska hela vägen till Trastevere.
Ögongodis finns i varje hörn här.
Rom Katrin Bååth
Perfekt paus med kaffe, vin och affogato.
Rom Katrin Bååth
Efter pausen letade jag vintagebutiker och hamnade på Twice Vintage Shop.
Katrin Bååth Rom
Här fyndade jag bland annat ett skinnbälte från Max Mara.
Trastevere är så vackert överallt. Älskar alla fasader med grönska på.
Rom Katrin Bååth
Från en vintagebutik till nästa. Eller ja, mer second hand. På Humana hittade jag en hel kasse med gottigheter. Det finns tre Humana i Rom och jag kan varmt rekommendera att rota runt för det finns mycket fint till bra priser. Tydligen är det så att de fyller på en gång i månaden och att priserna går ner tills det fylls på igen. Nu var jag här mitt i månaden så några märkesfynd gjorde jag inte även om jag sneglade på ett par Chloéskor och lite annat.
Rom Katrin Bååth
Med händerna fulla av kassar med fynd traskade vi tillbaka till Spanska Trappan och på vägen gick vi förbi det gulligaste lilla torget av dem alla – Piazza Borghese. Vanligtvis hittar man dagligen (förutom just på söndagar när vi lyckades gå förbi) den vackra marknaden Mercato delle stampe a Piazza Borghese. Här hittar man allt från vintagepapper, böcker, serietidningar, prints och konst. Jag missade ju allt det men hittade världens sötaste farbror…
Rom Katrin Bååth
Dag två avslutades som sig bör på en liten piazza i Trastevere med Pasta Arrabiata och rötjut. Mitt bästa alltid.
Rom Katrin Bååth
Man sover gott med 27236 steg i korppen kan jag lova. Men sååå värt det.
Rom Katrin Bååth
Dag tre.
Älskart.
Rom Katrin Bååth
Dagens promenad gick åt andra hållet. Med målet att svänga förbi Colosseum. Men alla promenader mår bäst av paus. Dagens första blev på Barzilai Bistro.
På ägen mot Colosseum passerade vi en härlig gata med inte mindre än tre härliga vintage stop. Den första heter King Size Vintage. Den ligger på Via Leonina 78/79.
Rom Katrin Bååth
Den andra heter La Vesti di Messalina, och här fanns väldigt mycket bra märkesvintage. Allt från Gucci, Dior, Valentino och Bottega Veneta. Här hade jag lätt kunna spendera många tusenlappar på fina klassiker.
Rom Katrin Bååth
Valentino vintage.
Rom Katrin Bååth
Gucci anyone?
Rom Katrin Bååth
Lite längre bort på gatan fanns ytterligare en Humama Vintage. Jag köpte en enorm rekvisitaunderkjol för en hundring men i övrigt var det rätt utplockat.
Mina kinaskor är ständiga följeslagare. Kan gå hur långt som helst utan skavis i dessa.
Rom Katrin Bååth
Vackert överallt här.

 

 

Rom Katrin Bååth

Vi kom. Vi såg. Vi gick vidare.Trånga turistplatser är inget för mig.

Rom Katrin Bååth
Always look up. You might find lemons.
Rom Katrin Bååth
Or down. You might find yourself.
Rom Katrin Bååth
Till och med cyklarna är vackra här.
Rom Katrin Bååth
Varför ändra ett vinnande koncpet. Vi blev så förtjusta i Barzilai att vi gick tillbaka dit för lunch.
Rom Katrin Bååth
Just det, vi hann såklart också förbi Pantheon. Men samma där. Gå dit. Ta en bild. Gå vidare.
Rom Katrin Bååth
Hela Romvistelsen avslutades på La Matriciana, en klassisk restaurang från 1870. Svårt att få bord men vi lyckades (bokade två veckor innan vi åkte till Rom).
Rom Katrin Bååth
Älskade sorlet här.
Rom Katrin Bååth
Och maten förstås.
Rom Katrin Bååth
Men jag älskade nog allra mest känslan.
Rom Katrin Bååth
Vill se fler restauranger våga inreda mer klassiskt som denna. Är så jäfla trött på färgstarka sammetssoffor. Vill ha klassiskt cleant och rakt upp och ner.
Tack för fina dagar Rom. Jag lovar att komma tillbaka. Älskade allt med den här staden. Nästa gång kommer jag icke missa den stora vintagemarknaden som är i Trastevere varje söndag kan jag lova. Tänk på det om ni ska till Rom – res hit så ni kan lägga en hel söndag i Trastevere.
Rom Katrin Bååth
Bättre avslut än tryffelpasta är svårt att få! Arrivederci!

På trädgårdsresa genom Västsverige.

I betalt samarbete med Turistrådet i Västsverige.
I slutet av juni var det dags för ännu en härlig resa med min vapendragare Anna Starrén. Älskar att få upptäcka nya resemål tillsammans med henne. spira-88 KASTHALL
Den här resan startade med en fabriksvisning på välrenommerade Kasthall. Oavsett var vi befann oss i fabriken så hördes ett dovt dunsande när vävmaskinerna arbetade. Det är Kasthalls mjuka ljuvliga puls man hör. Älskar verkligen när man får komma nära allt som händer i en fabrik.

spira-87Annas i sitt esse i arkivet där alla mattor finns samlade.

spira-86

Det var så oerhört fint att få komma nära maskinerna och människorna bakom maskinerna och få se hur det fantastiska hantverket görs. Men också himla roligt att få inspireras i arkivet och leka loss med rekvisitan…

spira-85PS. Glöm inte ett besök i Kasthalls egen fabriksbutik, där kan man göra fina mattfynd. Ni hittar butiken på Fritslavägen 42 i Kinna.

TVÅ SKYTTLAR
På vår lunchpaus fick vi möjlighet att besöka Två Skyttlar. En restaurang och konferensanläggning där ekologisk och lokalproducerad mat står i fokus. Alla grönsaker och örter odlades 100 meter från bordet vi åt vid, på Härodlat.

Det vackra ligger i det enkla och närodlade.I det här fallet, det härodlade…

RYDALS MUSEUM
Färden gick vidare till Rydals Museum där vi fick en fin och väldigt intressant rundtur. Vi tittade nyfiket in på de olika uställningarna och faschinerades av allt som var bevarat från förr.

Alltså det vackra i allt det här. Kolla detaljerna…

NYHAGENS TRÄDGÅRD
Annas randiga bil var snabb som blixten och helt plötsligt befann vi oss ute på landet på Nyhagens Trädgård, där trädgårdsinspiration blandas med dekorativ stengodskonst och växter till försäljning. Under hela vistelsen kunde jag inte släppa blicken från den galna honungsrosen som växt upp till taknocken. Wow, säger jag bara.

Samspelet mellan växter och djur är en stor del av den här trädgården.

Drömmigt att få bo mitt i den här trädgården…

HÄLLSNÄS
Sista stoppet och vår slutdestination för kvällen var Hällsnäs, ett herrgårdshotell med anor från 1906 vackert beläget i en naturskön idyll inte långt från varken Göteborg eller Landvetter Flygplats. Ni kanske har hört extra mycket om Hällsnäs det senaste då kocken och matkreatören Thomas Sjögren som driver restaurangerna på Hällsnäs precis fått en stjärna i Guide Michelin för deras restaurang Signum.

På Hällsnäs finns två restauranger, Signum och Sjöö. Vi avslutade kvällen med en superfin middag på Sjöö. Bästa avslutet på en makalös dag.

GUNNEBO SLOTT
Vi vaknar upp i mjuka sängar, äter en god frukost och beger oss till första stoppet för dag två – Gunnebo Slott, en gammal goding på min lista. Här har jag varit många gånger. Gunnebo är verkligen en favorit, både för inspiration och för den otroligt goda maten.

Glöm inte att vandra runt i hela trädgården när ni är på Gunnebo Slott, det vackraste jag vet är deras treillage. En vanlig plats att gifta sig på, vilket man såklart kan förstå, tänk vilken dröm!

Ja, lunchen på Gunnebo är något alldeles extra.

SAMMELS LANTGÅRD
Sammels Lantgård var nästa anhalt på vår resa hemåt igen. Här driver Kristoffer och hans familj trädgårdscafé, handelsträdgård och en liten gårdsbutik. Köp med dig vackra växter, inspireras av alla olika växtrum som Kristoffer skapat eller köp med dig ägg eller grönsaker från gården.

LINDEDALEN
Fulla av inspiration och med magarna fulla av kaka susade vi vidare till trädgårdsresans allra sista stopp Lindedalen. Lindedalen är en småskalig hållbar blomsterodling, hälsoträdgård och kursgård belägen mellan Borås och Göteborg, som drivs av Åsa och hennes man Sten-Olof. Åsa känner både jag och Anna sedan innan och hennes varma mottagande var precis vad vi behövde efter två dagars resa. Hos Åsa kan man bland mycket annat ta en fika, plocka fantastiska blommor i hennes självplock eller anmäla sig till en retreat eller något så härligt som en yogavandring i omgivningarna.

Resan kunde inte fått ett bättre slut än att få äta solvarma nyplockade persikor i Åsas orangeri.

Tack alla som med den allra varmaste handen tagit emot oss under resan. Vi har upplevt massor av nya platser, träffat såååå många härliga människor, ätit gott och fått med oss massor av inspiration. Tack!

 

Katrin & Anna gör Lidköping, Läckö & Kinnekulle.

I betalt samarbete med Destination Läckö/Kinnekulle.
I veckan tog jag tåget för att möta upp min kära kollega och parhäst Anna Starrén. Det var dags för äventyr i Lidköping och destinationen Läckö/Kinnekulle.

Vi tillbringade tre dagar i Lidköping, och startade på allra bästa sätt med en lunch på Mellbygatans. Jag åt bästa salladen på väldigt länge.

Efter lunch tog vi en promenad till resans första stopp Vänermuseet. Där vi fick en otroligt intressant rundvandring.

Basutställningen innehöll en massa livsöden med ”vanligt folk från Lidköping”. Ett av det som drabbade mig mest var att få höra om kvinnan som hade skrivit dagbok varje dag nästan hela livet.

spira-7

Vackra detaljer och intressanta berättelser i välgjorda utställningar.

Sen var det dags att promenera vidare och upptäcka staden. Bland annat hälsade vi på hos Garströms konditori.

Efter fika strosade vi omkring och upptäckte olika delar av Lidköping, och döm av vår förvåning när någon ser Anna kika in bakom ett staket och utbrister – det är ju du, dig följer jag, kom in. Och vips så stod vi i keramikateljén hos Greta Bohlin. Tänk vad världen är liten ändå.

Äta bör man, ofta när man är på äventyr. Trerätters middag på Stadt passade fint.

Mätta magar och trötta huvuden landade till slut på mjuka kuddar på en gammal favorit Naturum ute vid Läckö. Här har vi sovit innan och jag älskar det. Jag och Anna var här för några år sedan och åt livets måltid på restaurang Hvita Hjorten som ligger på Naturum. Restaurangen har haft paus ett tag – men lyckos alla som tänker åka hit framöver för från och med 1 juli är de tillbaka. Tjohoooo!

Efter god natt sömn och frukost med vy ut över ståtliga svanar och stilla sjö började vi dagen i Läckö Slottsträdgård. Bästa starten på dagen om ni frågar mig.

Är ni på Läckö skulle jag varmt rekommendera att boka en guidad tur på slottet, både för att se allt vackert men också för att få kliva tillbaka i tiden och höra mer om en svunnen tid på slottet.

Allt måste dokumenteras.

Vackerheterna tog liksom inte slut på slottet. Och kameran fick jobba hårt…

Vad är bättre än att mjuka upp med ytterligare en fikapaus. Vi testade ljuvlig morotskaka och livets bulle på På Klostret Hamnstaden.

Innan vi åkte till Lidköping bad jag om en massa tips på mitt Instagramkonto, tipsen tipsade oss sedan vidare till nya platser. Kan varmt rekommendera besök på Home Bound, Systrarnas Gröna,  Agape Second Hand, FA-fyndet PK Second Hand.

Många bullar och secondhand-rundor senare och efter middag på Feeling Lkp landande vi skönt på Edward Hotel.

Sista dagen i Lidköping innebar något både jag och Anna verkligen sett fram emot – Rörstrand Museum.

Anna utbrast – Katrin, jag kommer typ svimma här inne va fint…

Och fint var det sannerligen. I varje vrå. Och detaljerna. Alla detaljer. Äääälskade allt. Högsta betyg till de som kurerat både utställningen och museet.

Detalaljer, detaljer, detaaaaljer. Allt var genomtänkt, vackert och superintressant.

Alla ni som är det minsta intresserade av konst, design, form, keramik och historia måste åka hit. Jag älskade allt och från och med nu kommer jag gå och vända och vrida på varenda föremål en extra gång när jag är på second hand runda. I jakt på fynd från den gamla fabriken i Lidköping.

Bästa avslutet var en rejäl räkmacka på grovt bröd och en god kopp kaffe i museets eget café. Många caféer har det blivit de här dagarna, men min favorit var helt klart det här.

Bästa sättet för två kreatörer, sakletare och stylister att summera en makalöst fin och härlig resa blir med en flat layer.

För er som blir sugna på att ta med en vän och besöka Lidköping i våra fotspår finns ett schysst och väldigt prisvärt paketpris att boka här. Trevlig resa!

 

Tack för oss och på återseende!
Kram Katrin & Anna

 

 

Kommentarer inaktiverade för Katrin & Anna gör Lidköping, Läckö & Kinnekulle. |

Kategorier: I Sverige, Reseguider, Resor

Good Shit Mentor Days 20–22/9, 23

banner_startsida-katrinbaath-se

Jag har bestämt mig!
Jag kör igen i september. Efter att ha smält alla känslor från mina Good Shit Mentor Days i slutet av maj har jag bestämt mig för att köra en gång till den 20–22 september, på min favoritplats Villa Strömsfors. När sommar går mot höst, och när det är som allra mest behövligt att kanske ta tag i det där med sitt eget varumärke och företagande. Jag släpper platserna den 14 juni kl. 20.00 här. Planera din höstuppstart redan nu eller tipsa gärna en vän. Hoppas vi ses i villan!

 

Kommentarer inaktiverade för Good Shit Mentor Days 20–22/9, 23 |

Kategorier: Älsk, Oh Shit Wow

Lilla Anna & stora trädgården.

 

anna_starren_2023_foto-anna-nyman_17-lag

Men tjohoooooo va fint, min kära vän Anna Starrén har skapat två installationer på Norrvikens trädgårdar i sommar. Med tema ”Tidlöst” och ”Lekfullt” fick Anna i uppdrag att skapa det lekfulla och flörta med nyanser och kontraster. I vackraste maj kommer parkens gäster bjudas in till Annas blommande värld. Lite bortom men ändå mitt i, inget följer riktigt måttet på Annas vis.

anna_starren_2023_foto-anna-nyman_10-lag-1

Jag önskar att människor ska känna livet och glädjen i sig. Blommor gör oss glada. Naturen gör något med själen som öppnar upp. Jag älskar att skapa platser där människor möts, berättar Anna hängandes på en stege.

När jag träffade Anna första gången blev jag helt betagen. Det var som att träffa lekfullheten själv, säger Lotte Karlefors och ler med hela ansiktet. Lotte är programansvarig på Norrviken.

anna_starren_2023_foto-anna-nyman_22-lag

Naturen gör något med själen som öppnar upp. Jag älskar att skapa platser där människor möts, berättar Anna hängandes på en stege.

anna_starren_2023_foto-anna-nyman_24-lag

Anna är som ett hoppsasteg i sitt kreerande, hennes bubblande glädje och entusiasm blandas med seriositet och kunnande. Anna dukar upp till ett möte i blomsterprakt där tiden har sin egen takt. De stora blommorna i plåt har Anna tillsammans med mästare på EAB tagit fram och tillverkat.

anna_starren_2023_foto-anna-nyman_1-lag

Anna säger avslutningsvis:
Jag önskar att vårt ”projekt” ska kunna spegla våra inre drömmar,
Som när vi strosar omkring, lätt trippande på tå
Och känner livet i oss.
Som en” walk in the park.”

Installationerna finns på Norrvikens Trädgårdar hela säsongen med start den 18 maj.

Kommentarer inaktiverade för Lilla Anna & stora trädgården. |

Kategorier: DIY, I Sverige, Inspiration

Kulladal + Katrin Bååth + Katja Palmdahl = sant

kulladal-baath-web-029

I fredags var det äntligen dags att slå på stort och inviga mitt nya kök i Ateljén från Kulladalkök. Från och med nu är jag showroom för dem, så alla ni som går i kökstankar kan komma förbi och inspireras och klämma och känna på köket.

kulladal-baath-web-050

Tillsammans med Natalie och Johanna från Kulladal och den här duon, mina vänner Katja & Patrick Palmdahl firade vi mitt nya showroom med att bjuda in till middag och pastaskola.
PS. Ni får inte missa ett besök i deras pop-up-restaurang Strandhugg i Hamburgsund i sommar. Jag kommer definintiv åka lång omväg för att få äta deras fantastiska mat.

kulladal-baath-web-003

Jag hade dukat och gjort menyer för att få känslan av en varm skön sommarkväll i Italien, där kökssysslorna stod i centrum.

kulladal-baath-web-040

Aperitivo – extra allt.

kulladal-baath-web-035

kulladal-baath-web-011

It‘s all in the details. Handmålade Kulladal-logotyper på alla tallrikar såklart.

katrinskok-057

Kvällens huvudperson mitt rosa Kulladalkök i min egen rosa färg framtagen bara för Kulldal, vi kallar den Bååth-rosa eller färg n° 32.

kulladal-baath-web-044

kulladal-baath-web-244

Natalie & Johanna från Kulladal. De kan ni förresten kontakta om ni vill ha hjälp med att skissa på ett eget Kulladalkök.

kulladal-baath-web-082

Min vän copywritern Karin Marks var såklart med och firade.

kulladal-baath-web-080

En nyfunnen vän Linnea, ni kanske mest har koll på henne som Hemlikheter på Instagram.

kulladal-baath-web-095

Och min fina, fina vän Diana Dontsova aka Diadonna kom hela vägen från Skåne för att vara med oss och fira. Så glad att äntligen få visa henne min Ateljé.

kulladal-baath-web-087

Kära Annelie, ni känner säkert igen henne från både Nyhetsmorgon och Instagram under namnet @anneliesblomsterochbakverk.

kulladal-baath-web-105

Det var också första gången jag fick lov att krama och träffa Emma @styledbyemmahos för första gången, vi har följt varandra i sociala medier i evigheter men faktiskt aldrig mötts på riktigt förut.

kulladal-baath-web-121-2

Så glad att  Johanna aka @snickarglädjen hann att få in att komma och fira med oss, mitt i husförsäljning och andra bestyr.

kulladal-baath-web-127

Också väääldigt  glad att jag lyckades pricka in ett datum där min älsklings-Marlene, som är mitt i sin lanseringsturné med sin bok, lyckades komma till Jönköping.

kulladal-baath-web-116

Efter aperitivo var det dags för Katja & Patrick att lära oss baka pasta.

kulladal-baath-web-219

För er som missade årets upplaga av Kockarnas Kamp där Katja var med, kan jag berätta att hon slog alla andra med hästlängder när det kom till pastautmaningen, så ingen är bättre lämpad att lära oss baka hemmagjord pasta.

kulladal-baath-web-217

kulladal-baath-web-240

Och bakade pasta gjorde vi sannerligen, alla olika sorter och smaker, med blommor och blad i, tortellini, ravioli och mycket annat. Så kul att se hur proffs jobbar. Ääääälskar att bara iaktta när duktiga matkreatörer lagar mat. Det finns inget som inspirerar mig så mycket som det.

kulladal-baath-web-218

kulladal-baath-web-202

Fint att få återse min vän Cici Möller Kirchsteiger för andra gången på en vecka. Och herregud va fin hon var i mitt förkläde, som en amerikansk hemmafru av de finare slaget i sin randiga klänning.

kulladal-baath-web-225

Min kära Linda var ju såklart också med och firade och bakade pasta.

kulladal-baath-web-234

Elin Rantatalo mitt i pastabaket.

kulladal-baath-web-186

kulladal-baath-web-261

Maria i full koncentration i färd med att kavla ut pasta. Pastakavlande är en konstform helt klart.

kulladal-baath-web-143

Fina Annelie @solhem_ett_sekelskifteshus skålar in köket.

kulladal-baath-web-167

kulladal-baath-web-149

kulladal-baath-web-137

kulladal-baath-web-294

kulladal-baath-web-293

kulladal-baath-web-338

Är så evinnerligt glad för den här kvällen och för alla fina gäster som förgyllde den och ville fira in mitt nya showroom med mig. Det här gör vi om snart igen!

PS. Går ni i kökstankar och vill ha inspiration  – kom förbi mig i Ateljén vetja! Ni hittar mina öppettider här. Och funkar inte någon av de tiderna så maila mig på ateljen@katrinb.se så hittar vi en tid som passar.

TACK!
Tack för att du fångat hela kvällen så fint genom din kameralins Sara Landstedt, Day Fotografi.
Tack Kulladalkök och Natalie & Johanna för allt fint vi skapar tillsammans.
Tack Katja & Patrick, vilka matgenier ni är!
Tack alla fantastiska gäster, utan er ingen fest.

 

Styling av boho-bröllop

Jag stylar väldigt sällan bröllop, men när min kära vän Sara Landstedt skulle gifta sig och frågade om jag ville styla hennes bröllop, svarade jag självklart ja. Det blev ett boho-bröllop med massor av färg, där jag och Lina Isaksson fick helt fria händer att styla och skapa vackerheter.

Stylist/AD/Fotograf: Katrin Bååth
Blomsterkreatör: Lina Isaksson
Tårtmakare: Linda Elwing
När jag stylar gillar jag att utgå från vad som redan finns, vad jag kan återvinna, vad jag kan skapa själv och vad jag har i mina gömmor som kan adderas för att skapa känsla.
Ett favorithörn i bröllopslokalen var det här. Med några gamla glasflaskor och lite klippta slingor av humle och vildvin blev pianot en vacker detalj.
För att skapa en mysig varm känsla hängde vi upp parasoller från min Ateljé och gamla lampskärmar i taket. Att hänga saker från taket är alltid en smart idé för att göra en lokal mysig.
Sara och Mattias ville att jag skulle skapa en cigarr- och whiskeybar. Såklart skulle de få det.
Här ser ni Gimber och Bacanha från min webbshop, vackra och goda detaljer att ställa i en bar. Även citruspressen och honungsröraren hittar ni där.
Med hjälp av vintageglas och en gammal glastratt skapade jag med enkla medel en fylligare bar.
Bordsnumrering, även dessa klämmor finns i min webbshop faktiskt.
Bröllpsbuketten skapade Lina av blommor från hennes och Saras egna odlingar. Vackraste buketten jag sett.
Lampor i taket, lampor bakom brudparet, levande ljus. Allt i varma toner för att skapa en varm och mysig känsla.
Tårtor och macarones gjordes av fantastiska duktiga Linda Elwing.
Så oerhört tacksamt att styla i en miljö som redan är fylld av sånna här vackerheter. Gissar att jag kommer få många frågor om det går att hyra lokalen, det gör det tyvärr inte då det var på en privat gård.
Tack för förtroendet Sara & Mattias. Det här gör vi om snart igen tycker jag!

En natt på Trakt Forest Hotel.

Varning för känsliga suktare… För någon månad sedan fick jag den oerhört fina frågan om jag ville testa en natt på Trakt Forest Hotel. Svaret var enkelt. Såklart jag ville det. I förra veckan var det dags.

Den svenska arkitekten Gert Wingårdh har designat skogssviterna, som han kallar ”svävande rum”. Skogssviterna är byggda i naturmaterial och ger en gränslös upplevelse där naturen ständigt är närvarande. Skandinavisk enkelhet kombineras med lyxig komfort i hjärtat av skogen.

Det finns fem skogssviter och vi tillbringade en natt i Salix.

Vi åt en trerätters middag i Traktköket. Min favvo var den här ljuvliga förrätten.

Sen tog vi en kvällspromenad för att smälta maten.

Sovrummet.

När vi vaknade på morgonen stod en överfull frukostlåda med allt man kan önska sig och väntade på oss utanför dörren.

Ja ni fattar, det saknades inget alls.

Tack för en fantastisk upplevelse jag sent kommer glömma. Hotellet öppnade den 1 juli för bokningar. Ni hittar mer information om priser och bokningar här: https://traktforesthotel.com/sv/

 

Kommentarer inaktiverade för En natt på Trakt Forest Hotel. |

Kategorier: Uncategorized

Bakom kulisserna på Kulturhuset Spira.

En härligt novemberförmiddag i höstas fick jag den stora äran att kika in några timmar bakom kulisserna på Kulturhuset Spira här i Jönköping. Något jag har velat göra i många år.

När jag var där spelades föreställningen She Loves me för fullt och jag fick bland annat kika in i perukmakeriet. Herrejisses vilket hantverk som ligger bakom allt, varje dag, varje uppsättning, varje föreställning.

Här sätts hårstrån fast lite i taget för att skapa peruker till en kommande föreställning. Alltid äkta hår som varsamt tas om hand och blir makalösa peruker. Efter varje föreställning ska de sedan kammas, tvättas och fixas.

Nina W-Larsson är maskör, här visar hon oss runt i de delar där allt kring hår, make up och masker sker.

Efter mask, peruker, smink och hår fick jag kika in hos Embla Björck som är attributmakare. Kvinnan som löser det mesta. Här står hon och fixar belysning till en mantel som en skådespelare ska ha framöver.

Kolla allt härligt ögonen fastnar på i rekvisita- och klädförråden…

Skor i masssssor, i färg, stil och storleksordning hylla upp och hylla ner.

Jag fick också tjuvtitta på tillverkningen av kostymer till kommande uppsättning av Cyrano som spelas framöver. Blir så sjukt imponerad av alla detaljer i allt från skisserna till sömnaden.

Det är här magin händer och alla skisser får liv och blir till olika typer av kostymer. Här ser ni sömmerskan Mariell Gabrinski i sömnadsstudion.

Här monteras ljusslingan på manteln av Alona Andersson som är kostymtekniker.

Manteln börjar bli klar.

Meningen var att bakom-kulisserna-tjuvitten skulle avslutas med att jag skulle se föreställningen She Loves me med en vän. Men efter två försök, en sen avbokning pga sjukdom och två besök till akuten i min familj hann den tyvärr sluta gå. Det fina med Spira är ju som tur är att de alltid har något annat härligt på gång, så det får bli en föreställning i vår istället.

Hela Spiras program och allt härligt som händer hittar ni på smot.se

Kommentarer inaktiverade för Bakom kulisserna på Kulturhuset Spira. |

Kategorier: I Sverige, Inspiration

Afternoon Tea i min Ateljé.

Efter nästan ett och halvt års väntan på att få genomföra min Afternoon Tea var det äntligen dags. I lördags klockan 15.00 slog vi upp dörrarna till de lyckliga 20 personerna som lyckats haffa biljetter innan de tog slut.

Ska det vara så ska det vara ordentligt. Mitt mantra. Alltså all in.

Vi bjöd på croissanter, hemmagjorda scones, naked cake med smak av vit choklad & granskott, minipavlova med lemoncurd & grädde, len chokladcupcake med vit chokladfrosting & fläder, madeleinekakor, macarones med smak av champagne chokladdoppade tea cookies, parmesankex, cream cheese, olika sorters ostar, Lindas äpple- och karamellmarmelad, Lindas hemmagjorda lemoncurd, pistagekräm från Gridelli, frukt & grönt, uppfriskande shot av äpple & ingefära och förstås varmbryggt & kallbryggt te.

Minipavlovas från himmelriket.

Min vän Elisabet var med och serverade.

Såklart drack vi te i fina silverkannor. precis som det ska vara.

Naked cake med smak av granskott.

Det bjöds också på uppfriskande shot av ingefära och citron, färgad med rödbeta för att få till rätt färg.

Blodgrape, något av det vackraste jag vet att styla med.

Mina egna lyckokakor med Good shit citat.

Stjärnan bakom bakningen Linda Elwing. En dröm i köket!

Får mycket frågor om det blir fler gånger. Den som lever får se. Man vet aldrig vad som händer i Ateljén.

Trädgårdsresa i Skaraborg.

I betalt samarbete med Trädgårdsresan, Västsverige.

Här kommer en bildkavalkad från min och Anna Starréns ljuvliga trädgårdsresa till Skaraborg. Uppdraget var att besöka en massa olika trädgårdar. Hur underbart. Vår resa startade på Alphems Arboretum.

Anna testade givetvis sovgropen…

Och så fick vi en härlig guidad tur i Arboretet och i huset som en gång i tiden var inspiration till Snövits hus i den tecknade versionen av Snövit och de sju dvärgarna. 

Efter det gick färden vidare till att Meet the Locals, där vi träffade Sara och fikade i hennes fantastiska trädgård.

 

Sista anhalten för kvällen var incheckning på Naturum och en oförglömlig middag på makalösa Hvita Hjorten. Missa inte om ni har vägarna förbi. Maten och drycken var magi.

Dag 2 började på allra bästa sätt med att träffa Simon i köksträdgården på Läckö Slott, ett stenkast från Naturum.

Trädgårdsmästaren och landskapsarkitekten Simon Irvine har under tre decennier framgångsrikt skapat och skött Läckö slottsträdgård. Herregud vilken imponerande herre.

Varje år gräver, planterar, komposterar och vårdar Simon Irvine och hans medarbetare trädgården. Varje vår vänder de jorden för hand, varsamt och metodiskt. Precis som det ska vara. Och jag älskar att höra honom berätta om det.

Trädgårdsperfektion i sin finaste form.

Det som skördas i trädgården hamnar sedan på tallrikarna på Hvita Hjorten, ren kärlek från jord till bord.

Den här trion är numera mina idoler, Stefan och Katrin från Hvita Hjorten och Simon. Samspelet mellan trädgården och det som sedan hamnar på tallriken är som en ljuv melodi.

Från en trädgård till en annan. Det var dags för en rundtur med Åsa på Hellekis Säteri.

Här stod min absoluta favorit jättevallmon i full blom.

Inget stopp utan lite spring i benen på min kära parhäst Anna.

Sopplunch och fantastisk fika på Café på Klostret innan vidare färd mot Handens Hus.

Tack snälla Lena och Janne för fika, fin pratstund och rundtur på ert fina ställe.

Resans sista anhalt var ett besök i den nya skulpturträdgården hos Therese och hennes man. En stor trädgård full med massor av olika typer av skultpturer och konst.

Herregud vilken resa vi fått uppleva. Och jag som aldrig tidigare satt min fot på Kinnekulle. Det här gör jag mer än gärna om.

Katrin Bååth x We B Tea.

Tjohoooooo. Är så himla glad att äntligen få berätta om det här samarbetet som vi jobbat med under en väldigt lång tid. Jag har alltså tillsammans med We B Tea tagit fram ett eget vitt te i limiterad upplaga. Good Shit Tea är ett ekologiskt vitt te med smak av fläderblommor, hallonblad, hallon, jordgubbar, rosenblad och ginkgo skapat av mig i samarbete med We B Tea. Mitt te innehåller såklart också kreativitet och lycka med hjälp av den härliga ingrediensen ginkgo biloba. Good Shit Tea säljs i limiterad upplaga och finns bara i min Ateljé i Jönköping, i min webbshop och hos We B Tea. Hoppas ni gillar lika mycket som jag gör!
PS. Good Shit Tea är lika gott varmbryggt som kallbryggt, för att lära er hur man bäst göra, kika in här.
Kommentarer inaktiverade för Katrin Bååth x We B Tea. |

Kategorier: Inspiration

Lindner/Bååth vår nya podcast.

Herregud vad jag har längtat efter att få berätta för er om Lindner/Bååth. Min och Malin Lindners nya podcast. Vi kommer prata kreativitet, entreprenörskap, innerprenörskap och allt annat mellan himmel och jord som rör att ha kreativiteten som sitt jobb. Hoppas ni vill hänga på. Första avsnittet finns där poddar finns i slutet av nästa vecka. Lyssna på teasern redan nu här: https://katrinbaath.se/lindnerbaath/

Förundran i sitt esse.

I förra veckan tog jag mig tid. För förundran. Jag går en kurs (obs coronavänlig) i Stockholm och lyckades tajma prick när körsbärsträden var som allra vackrast. Så jag och min vänner ställde klockan på 05.15 för att få förundras helt ensamman. Och ååååh vad det var värt det kan jag lova. Vi borde förundras mer i livet. Det är så skört och går så fort.

Just nu.

Oj, det händer mycket just nu. Och bloggen tar stryk. Vill så gärna berätta om allt men min tid är alltid för knapp. Men nu så, nu känns det som jag har tid. Och jag vill så gärna berätta om en massa saker jag har på gång.

En sak som jag är supermegastolt över är att jag i år är Mimous enda återförsäljare av deras ljuvliga handgjorda parasoller av bambu. De finns i väldigt begränsad upplaga, så skynda om ni är sugna. Ni hittar dem i min webbshop här.

Jag har en annan sak på gång i samma tema som kommer bli så kul att få berätta om framöver. Men det får vänta liiiite till.

Och så har jag två väldigt roliga samarbeten på gång som jag ser såååå mycket fram emot att få lansera i Ateljén senare i vår.

Det här året har jag också bestämt mig för fokusera på mig själv. Så jag har börjat en kurs i självledarskap som kommer pågå hela året. Jag älskar varendaste sekund av det. Ska berätta mer framöver.

I övrigt har det varit mycket fokus på påsken, både privat och i Ateljén. Påsken är nog helt klart min favorithögtid. Det är ju vårigt, varmt, ljust och lagom hetsigt liksom.

Jobbmässigt är jag mitt i en period där jag utvecklar många nya produkter, bland annat har jag precis skickat nya kort på tryck.

Jag har en del AD-jobb på gång just nu där jag hjälper till att utveckla andras varumärken, gör logotyper, grafiska profiler och skapar strategier.

I övrigt går jag omkring och drömmer mig bort. Till att möta våren i storstad. Till varma sommarkvällar med vänner. Till kvällsdopp. Grill i kvällsljus med ett glas cava i handen. Och att kramas. Det är nog att kramas jag saknar allra mest.

Hoppas ni har en skön ledighet i vårsolen!

/Kram Katrin

 

 

Var med och skapa årets Snällkalender.

Även i år kommer jag givetvis sälja Snällkalendern i Ateljén framåt jul. Och alla pengar går oavkortat till Friends. Nu kan dessutom alla landets barn vara med och tävla om att få sina snällheter publicerade i nästa kalender… Visa era egna barn, skicka vidare till alla ni känner som jobbar med barn eller sprid i era föreningar och vänskapskretsar. Häng på vetja, så är vi med i snällhetsrörelsen!
Var med och tävla om en lucktext i årets Snällkalender.
Få hundratusentals andra att göra just din snälla handling. Under mars kan barn skicka in sin lucktext till Friends. Handlingen får inte kosta något och ska kunna genomföras av både vuxna och barn. Bli en del av snällhetsrörelsen!
 
Skicka in ditt förslag till; snallkalendern@friends.se. @stiftelsenfriends #snällkalendern
Kommentarer inaktiverade för Var med och skapa årets Snällkalender. |

Kategorier: Uncategorized

Nytt i min webbshop.

I förra veckan fotade jag och min kära vapendragare Sara Landstedt lite nya bilder på nya och nygamla produkter till min webbshop. Bland annat mina väldigt populära blomsterfakirer.

Mina nya äggkoppar i rostfritt stål, klassiker i köksskåpet där hemma.

Och mina nya glasskålar. Visst är de fina. De säljs i 2-pack för 199 kr.

Ibland när jag stylar och fotar med Sara går jag lite bananas, det är oftas de bilderna jag gillar mest av allt efteråt. Som den här… ha, ha.

Här är nog mina favvisar bland mina nya produkter, mina linjaler i tjock mässing.

Jag har 17 olika sidenband i 100% sidencrepe i webbshopen, perfekta att styla t ex bröllop och dukningar med eller att sätta i håret i en fin rosett. Det är 5 meter sidenband på varje rulle och de är 5 cm breda.

Mina nya rosetter i 100% linne.

De här hararna är just nu webbshoppens mest klickade. Visst är de söta!

Hoppas ni gillar, ni hittar allt i min webbshop på butik.katrinbaath.se

/Kram Katrin

En helg att landa och ladda.

Åh, vad jag behövde det. En helg med nära vänner att landa i. Att känna lugn och bara vara.

Vi skrev, (för det är vad vi ska göra alla fyra, skriva varsin bok), vi badade, landade, åt gott, drack vin. Herregud va fint det var.

Vy hyrde ett stort hus via Airbnb, fick varsitt rum och stora ytor att jobba och skriva på. Bästa jag gjort på länge. Kan varmt rekommendera både att åka iväg och just huset vi hyrde. Huset vi hyrde hittar ni här. Tack för en oförglömlig helg Karin Marks, Anna Starrén & Malin Lindner.

Kommentarer inaktiverade för En helg att landa och ladda. |

Kategorier: I Sverige, Inspiration

Mina egna filter, presets och spellistor att ladda ner.

Jag har slitigt mitt hår i över åtta månader för att göra mina egna filter till Instagram Stories. Och nu äntligen sedan någon vecka tillbaka finns de att ladda ner, ni hittar dem under den lilla gubbsymbolen med stjärnor i pannan i min profil, eller via mina stories där ni bara klickar på ”GoodVibes av Katrin Baath” för att ladda ner det till era Stories. Feel free att använda hur mycket ni vill. Good Shit var ”ett för stötande namn” så de fick heta Good Vibes osv. 

Sedan ett tag tillbaka kan ni också köpa mina presets (förinställningar) för Lightroom via min webbshop på butik.katrinbaath.se. Det finns tolv olika presets att välja mellan. Hoppas ni gillar!

Apropå något helt annat får jag ofta frågor om vad jag spelar för musik i Ateljén, så därför vill jag tipsa om att ni kan följa mina spellistor i Spotify. Jag har skapat en spellista för varje årstid och lite annat smått och gott. Ni hittar dem via den här länken.

Kommentarer inaktiverade för Mina egna filter, presets och spellistor att ladda ner. |

Kategorier: Inspiration

Min dukning för Damernas Värld.

Sent i höstas fick jag en fråga från Damernas Värld om jag ville visa upp en dukning. Och det ville jag såklart. Här kommer en bildkavalkad från fotograferingen jag gjorde i min vän Sofias garage.

Jag gjorde duknignen med mycket vintage. Sen använde jag bland annat mina egna blomsterfakirer under en glaskupa från Ikea.

Lyckokakor tycker jag är så fint att duka med, detta är också mina egna med good-shit-citat i. Finns i min webbshop.

Vad tycker ni om torkade jättelokor – är det inte det vackraste ni sett. Jag ääälskar dem. Men glöm inte att de är superfarliga innan de torkat helt.

Vintageporslin, vintageljusstakar. Ljus från H&M Home, glaskupor från Ikea. Snäckskålar från Mimou.

Torkade blommor i alla former är det allra vackraste jag vet.

Tårtan har min vän Linda Elwing bakat och jag har dekorerat med torkade blommor och torkade skal från physalis.

Enklaste sättet att spara och torka blommor är med en blomsterpress, då blir de så där vackert platta också, perfekta att dekorera med.

Här kan ni skymta mitt favoritte från We B tea. Min favorit är deras Flowery White.