Viljor, vansinne & vision boards.

Lovelylife_katrinbaath_1-02794

När jag hoppade rakt ut utan fallskärm, släppte tryggheten, den fasta inkomsten och de grymma kontona och kollegorna på byrån jag jobbade på för fyra år sedan vågade jag inte ens drömma om att göra det jag gör idag. Att skapa och sätta upp mål och drömmar har därför varit mitt sätt att ha fokus på vad jag allra helst vill göra. Ibland måste man bara våga outa vad man egentligen helst vill för att det ska bli möjligt att göra just det. Under ca sex år har jag därför årligen uppdaterat min egen vision board. En plats där jag samlar mina visioner och drömmar. Att få kryssa av drömmar som slagit in är den absoluta tillfredsställelsen för mig.

Just nu finns flera olika typer av event på min vision board, några samarbeten med personer jag ser upp till. Formgivning av en annorlunda kokbok (den drömmen har funnits med så länge jag kan minnas) och så har jag och en väldigt betydelsefull person i mitt liv stora planer för ett projekt tillsammans som jag kommer lägga till i min vision board idag.

Jag har gjort min vision board på en hemlig board på Pinterest, för att det är ett smidigt och visuellt tacksamt ställe för mig. Men man kan lika gärna göra en vision board med papper, pennor, sax och några tidningar att klippa ur. Huvudsaken är att man på något sätt fysiskt adderar nya drömmar och får dem på en och samma plats. I Jane Jkpg har vi t ex skapat en egenpåhittad version – en vision box. En box där man samlar sina drömmar och sedan tittar till då och då för att uppdatera och förundras över drömmar som slagit in.

Prova! Det funkar!

 

Foto: Katrin Bååth