Torglördag och jultall.

DSC07451DSC07461

Igår var dagen när jag äntligen fick tid att gå till torget och handla. Det finns inget härligare än att vakna tidigt en lördag, äta frukost och sen ta en tur till torget innan det blir kaos där. Jag har stylingar i veckan så jag passade på att både handla härligheter till det, och på samma gång köpa växter för att julmysa lite här hemma. Det bästa av allt var att hitta laxrosa amaryllis. Svårt att få tag i här i Jönköping annars. Jag använde likadana förra veckan när vi var i Halmstad, men då köpte jag dem i Göteborg.

DSC07440

Hyacinter på stjälk, mumma.

DSC07464

Jag köpte hem både poppel och kvistar förra helgen för att tråkla ihop egna kransar, men ack va tiden försvann. Så jag gav upp. Satte kvistarna i en vas istället och köpte kransar på torget.

DSC07444

Hyacinterna fick varsin plats i gamla Byredoljuskoppar.

DSC07468DSC07437

När jag bläddrade förbi Pella Hedebys Instagramkonto igår och såg att hon klickat hem sin tall på nätet med hemleverans och allt, blev jag först väldigt avundsjuk på att det går att klicka hem sånt om man bor i storstan… sen tänkte jag att jag kollar… och vet ni, smålandsgran.se funkar i Jönköping också. Så på fem minuter klickade jag hem en ekologisk tvåmeterstall jag också. Tack Pella för tipset. De levererar förresten till Stockholm, Göteborg, Jönköping, Linköping, Norrköping, Nyköping, Södertälje och Uppsala. Och det bästa av allt, de hämtar upp den efter jul också om man vill det.

DSC07416DSC07413DSC07414DSC07412