Jane och jag.

Jane 1

Igår var dagen då det blev offentligt att jag kommer lämna min plats i styrelsen för Jane Jkpg. En ideell föreningen som jag, Johanna Elmqvist, Anna Furberg & Mia Olofsson grundade för tre år sedan för att synliggöra, uppmuntra, inspirera och agera bollplank åt kvinnor inom kreativa näringar. Vårt mål var att bygga upp något som ska sprida glädje, kärlek, positiva vibbar och boosta kreativa kvinnor till att ta plats. Jag lämnar styrelsen av två anledningar, dels har mitt liv lite för mycket av annat både positivt och negativt, men framför allt för att jag vill och jag tycker inte att man ska sitta för länge i en styrelse. En styrelse behöver nytänk, nytt blod, nya drömmar och ny input för att drivas framåt. Mina fantastiska kollegor i styrelsen Helena Malm, Maria Lindén, Åsa Sandstedt och Linda Lundström gör ett helt makalöst jobb och därför känner jag mig helt trygg med att de kommer ta Jane till nya höjder. Jag kommer givetvis ända tills år 2032 (då står det i Janes stadgar att Jane ska upplösas, då ska vi kvinnor inte behöva ha en egen förening för att stärka varandra, då skapar vi kanske istället en Jane + Janne) att fortsätta vara bollplank åt styrelsen och alla medlemmar. Så egentligen är enda skillnaden att jag inte kommer vara den som är ansvarig för Janes event längre, jag kommer sitta där på första raden och heja på istället. Jag kommer inte vara med på styrelsemöten längre, men mitt hjärta kommer alltid vara med. Och med detta sagt finns det från och med årsmötet i april alltså en plats som eventansvarig för Jane Jkpg vakant.

För er som inte bor i Jönköping finns numera Jane i Göteborg, Malmö och Västerbotten, och är i startgroparna i Stockholm och på Gotland. Saknar du Jane i din stad så ta kontakt med Jane Sweden så hjälper de dig att dra igång i din stad.

Jane 2

Jane Jkpg är en ideell förening med syfte att synliggöra, uppmuntra, inspirera och utgöra ett bollplank för kvinnor inom kreativa näringar. Ursprunget till föreningen och nätverksformen har funnits sedan 2012, men Jane Jkpg finns formellt sedan januari 2014. Föreningen startades ur en önskan om att uppnå ett större utbyte bland kreatörskvinnor i vår region, hitta förebilder och synergier, stärka våra roller på arbetsmarknaden och försöka stilla vår outsinliga inspirations- och kunskapstörst. Jane anordnar ca 10 frukostar per år och mellan 3–5 kvällsevent i form av inspirerande föreläsningar och workshops.

För mer information om föreningen, hör av dig till info@janejkpg.se!

Foto: Day Fotografi Mia. Styling: Emma Råsberg, för Jane Jkpg.