13 saker… jag måste erkänna.

katrin_baath_lovelylife-4ee

Ny kategori från och med idag. 13 saker… Och vi börjar med 13 saker… jag måste erkänna.

#1. Jag har telefonskräck från helvetet. Hatar, hatar, hatar att prata i telefon om jag inte måste. För att råda bot på det har jag köpt mig en guldlur av antik modell som går att koppla till min iphone, det gör alla mina måste-samtal liite lättare.

#2. Av någon outgrundlig anledning måste jag alltid spotta åtta ggr, eller delbart med åtta ggr när jag borstar tänderna. Missar jag nummer åtta måste jag alltså hålla på till sexton… Varför? Ingen aning. Bara är så.

#3. Jag är perfektionist ut i fingerspetsarna. Så till den milda grad att jag stör mig på mig själv. Men jag kan inte råda bot på det.

#4. Jag är extremt beroende av att göra listor och att skriva dem med en speciell penna och på ett speciellt sätt. Jag har gjort det så länge jag kan minnas. Själva njutningen jag får av att stryka saker från listorna är som gift för mig.

#5. En väldigt klok kvinna sa en gång till mig att jag ska dansa och jubla för mig själv när jag ska fira något riktigt stort som händer i mitt företag. Så ibland höjer jag volymen allt jag kan i studion och dansar fuldans när ingen ser.

#6. Jag avskyr. Och då menar jag avskyr att figurera framför kameran. Men älskar att stå bakom.

#7. Good shit är inte bara något jag hittat på för att det låter bra. Jag använder det i alla beslut jag tar varje dag. Och idag ringde faktiskt en nära person till mig och sa att hen hade använt det som exempel i ett viktigt möte. Det värmer.

#8. Egentligen skulle jag bli lärare. Men jag kom aldrig in på Lärarhögskolan i Karlstad då det begav sig. Hade 4.2 i betyg men det räckte inte på den tiden för att bli lågstadielärare med inrikting på SV/SO.

#9. Jag är född och uppvuxen i Åmål. Fucking Åmål. Och min tonårstid var precis som hämtad ur filmen. Korvkiosken på torget, festerna, kompisarna…

#10. Mina drömuppdrag alla kategorier är att formge en kokbok, att göra jobb tillsammans med Mia Skäringer (hon är den allra härligaste människan på jorden enligt mig), och att någon gång jobba i New York.

#11. Jag är extremt konflikträdd. Och kan inte för mitt liv förstå hur folk frivilligt kan vilja vara med i till exempel debattprogram. En gång blev jag tillfrågad om jag ville ta rollen som debattör i en publikation här i Jönköping. Han som frågade kunde inte ha ring mer fel.

#12. Jag träffade min nuvarande man när jag var tretton… Jag hade röd tröja, röda byxor och vi dansade tryckare till Lady in Red i Bengtsfors Folkets Park…

#13. Egentligen kom jag bara på tolv saker, men jag är besatt av siffran tretton så därför gav jag mig f-n på att det skulle vara tretton. Förresten apropå tretton så blev jag och min man tillsammans fredagen den trettonde. Vi har flera gånger bott i lägenheter med nummer tretton. Jag har tretton briljanter i min vigselring och tretton stenar insydda i min bröllopsklänning. Och alla mina jobb i mitt företag har nummer som startar på tretton.
Foto: Katrin Bååth