Vem är egentligen Katrin Bååth.

Hej alla, tänkte det var dags att berätta lite mer för nytillkomna läsare om vem jag är och vad jag gör på dagarna.

Jag heter Marie Katrin Bååth (mina föräldrar envisades på 70-talet med att sätta mitt tilltalsnamn som andranamn vilket alltid är krångligt), jag är 40, snart 41 år. Född i december och alltså skytt, kreatör, allkonstnär och positivist skulle jag säga. Jag tror på att alla är goda tills motsatsen bevisats (har åkt på några rejäla smällar, men tänker ändå fortsätta tänka så).

Sedan 5,5 år tillbaka frilansar jag som creative director, art director och stylist i mitt egna företag Katrin Bååth AB. Halva tiden av min jobbvecka är jag kreativ chef på Sandberg Wallpaper. Ett uppdrag som gör mig glad och peppad varje dag. Resterande halva tillbringar jag med att göra allt möjligt kreativt mellan himmel och jord. Bygger varumärken, formger trycksaker, stylar vid fotograferingar, anordnar event och håller föreläsningar. En härlig blandning av en massa kul och kreativt.

Jag bloggar sedan två år här på Lovely Life och hänger en hel del i alla andra sociala medier också, t ex hittar ni mig på Instagram, Pinterest & Facebook och vill ni läsa mer om mitt CV hittar ni mig också på LinkedIn. Min portfolio och mer om mitt företag hittar ni katrinbaath.se.

Jag bor i en femtiotalsvilla i Jönköping tillsammans med min man Robert och mina två barn Minna 13 år och Flora 9 år. Jag är uppvuxen i Åmål men har faktiskt precis passerat tiden då jag bott större del av livet i Jönköping än i Åmål. Jag och Robert träffades när jag var 13 år och har hållit ihop sedan dess. Vi flyttade till Jönköping när jag började plugga här 1999 och har älskat staden sedan dess.

Jag har en egen kreativ studio på Tändsticksområdet i Jönköping där jag tillbringar en hel del kreativ tid. Älskar utsikten mot Vättern och ljusinsläppet från två enorma fönster som ger studion liv. Och så har jag ett rekvisitaförråd i en hemlig dörr mitt i stan, där jag också tillbringar en hel del tid.

Jag är besatt av körsbärsblommor, eller ja alla sorters blommor faktiskt, trots att fingrarna är allt annat än gröna. Och jag älskar att fotografera. Skulle säga att 95% av alla bilder ni ser här på min blogg är mina egna, det är lite därför jag bloggar mindre frekvent ibland, helt enkelt för att min kamera inte har fått komma fram.

Något av det allra bästa jag vet är att resa och upptäcka nya platser, både rent upplevelsemässigt men också genom linsen på min kamera.

Jag gör ofta små cityguider när jag reser för att dela med mig av mina favvoplatser. Nu senast var jag i Marrakech och har en ny cityguide på gång därifrån inom kort.

På väggen i min studio står det Good Shit i neonbokstäver. Det är min guidning i allt jag gör. Be honest and do good shit, with good people. Så enkelt om man helt förlitar sig på det och lever efter det.

Jag plåtar helst personer och platser som inspirerar mig och älskar att skapa små historier. Ofta är min dotter Flora med på bild. Minna vill tyvärr inte längre vara med.

Min blogg innehåller allt från intervjuer med kreativa människor, tips på DIY, recept, idéer, tankar och vad jag gör på dagarna. Men vill mer än gärna veta mer om vad ni läsare vill läsa och ha mer av.

En stor del av mig brinner extra mycket för nätverkande. Jag tror att det är grunden till både ens företagande som frilansande kreatör men ocså peppen, lyftet och entreprenörskapet. För ca 6 år sedan startade jag och tre andra tjejer nätverket Jane Jkpg, och det har nu spridit sig till Göteborg, Malmö, Stockholm och Västerbotten. Sånt gör mig stolt så jag spricker.

En annan sak som gör mig stoltare än stoltast var när jag och Malin Lindner i höstas drog ihop en kreativ kick-off för frilansande kreatörer på Villa Strömsfors, och wow vilket gensvar och vilka nya vänner vi fick. Kanske kommer det igen, kanske gör vi något helt annat nästa gång. En sak är säker – något har vi på gång framöver.

 

Ja, det var lite om mig. 
Hoppas ni gillar! 

Ha en fin vecka. Själv ska jag till Borås och jobba hos Sandberg, till Varberg på utvecklingsdag, till Göteborg och bygga mässa och sen på julbord till mitt favvoplace Villa Strömsfors. 

Kram Katrin