Kreativ kick off och systerskap på riktigt.

Under ungefär ett års tid har jag och min nyfunna (vi har bara träffats två gånger IRL innan) vän Malin Lindner funderat på en idé… Vi ville samla en massa härliga kreativa entreprenörskvinnor under ett och samma tak för att ha kickoff tillsammans. Något vi själva saknat som egenföretagare. Själva idén skulle gå ut på att alla bidrar med sin kunskap, sina erfarenheter och sina tankar. Sagt och gjort, för två veckor sedan gick kickoffen av stapeln. Vi lyckades få ihop precis den perfekta samling kvinnor vi ville, 16 olika bakgrunder, olika erfarenheter, olika åldrar, olika yrkesroller och de flesta kände ingen när de kom.

Först ut att dela med sig av sin resa var Malin & Anna från Mrs Mighetto. Och alltså vilken pepp att få höra hur de tagit sig från noll till hundra på sådan kort tid. Och framför allt så skönt att få höra att även de har stångats med alla möjliga saker genom åren.

Efter Malin & Anna var det dags för rundtur och rumsfördelning. Alla vill såklart se alla rum i världens vackraste Villa Strömsfors.

Bröllopssviten är en klar favorit. Har själv aldrig bott där, även om jag bott i villan många gånger vid det här laget.

Här ser ni det rummet som blev mitt för vistelsen. Ett av mina favvorum.

Ingen rast och ingen ro när man vill lära sig så mycket som möjligt under tre dagar. Det var dags för blomsterbinderi och inspiration med Anna Starrén och Linda Hansson, kvinnan bakom det magiska instagramkontot @arstidensbasta.

Kvällen spenderade halva gruppen vid poolen, i bastun eller i en soffa i punschverandan, medans andra halvan lagade middag. Jag har inte en enda bild från kvällen. Tror jag var så fast i matlagning, förberedelser och häng att jag helt glömde bort kameran. Nästa gång den kom fram var lagom till frukostbuffén dag II.

Efter frukost höll jag en session om personligt varumärke och berättade mycket kring hur jag har byggt upp mitt varumärke, vad good shit betyder för mig och hur jag jobbar med att bygga andra varumärken. Sen var det dags för den här makalösa personen, Malin Lindner, att snacka fotografi med oss. Redigering i Lightroom, kamerainställningar och bildkomposition.

Sen har vi det här med kreatörer, spontanitet och kärleken till det vackra. Vi fick en spontanidé om att titta in i den gamla industrilokalen nere vid ån, och så fick det bli. Vi sköt på schemat och drog ner en kort stund för att ljuset var så magiskt.

Där nere fick vi tjuvtitta på Mrs Mighettos nya kollektion Land of Birds som lanserades den 27 september.

Här har ni Ulrika, eller Lilla U som ni kanske känner henne mer som, in action.

Kreativa kollektiv är de allra bästa, och att få tjuvtitta på hemligheter kanske ännu bättre.

Vilka stjärnor, alltså vilka starkt lysande stjärnor ni är Anna & Malin! Älskar allt ni gör, men kanske ännu mer hur ni tänker och hur ni genomför. Heja, heja er!

Här ser ni bland annat Mr Simon, Miss Olivia, Miss Annie och min absoluta favorit – Dear Whalie.

En annan favorit, Ditte Svanfeldt.

Malin & Ditte kanske världens bästa kombo, se fler bilder här & här.

Har helt fastnat i hur vackert det kan vara med Karl Johan svamp.

@misspapperistas handtextade muggar passar också finfint ihop med Karl Johan.

Karin Marks blev fotograferad av Malin i det fina eftermiddagsljuset.

Bästa gänget Linda, Malin, Anna & Ulrika i full färd med att dokumentera.

Här har ni honom i egen hög person – Dear Whalie. Han måste snart få bo hemma hos oss.

Marlene som driver Fru Vintage hade med sig kaffe till oss allihop. Min påse står hemma på bänken och väntar nu, ska bara skaffa mig en kaffebryggare först men sen ska jag dricka hennes 11-kaffe varendaste dag.

Väl uppe i villan igen ville Ida överraska oss alla med en kort yogastund. Hur mysigt!

Sen var det dags för Kalligrafi med Jenny. Vilken kvinna, vilket hantverk och attans va svårt det är att texta kalligrafi.

Kvällen avslutades med att de flesta av oss badade, bastade och sen lagade vi mat och drack vin ända in på småtimmarna. Jag somnade framåt 02.30-tiden. Trött, men evinnerligt lycklig. Där och då slog det mig vad jag & Malin egentligen hade lyckats med…

Sista dagen innebar frukosttjänst för vissa, långpromenad för andra, och sovmorgon för några. Efter det var det hög tid för en workshop i kreativ skrivande med Karin Marks. Ett perfekt avslut på allt kreativt vi var med om de här dagarna.

Innan vi samlade ihop oss för avslutningslunch fick vi också den allra finaste presenten, en drömkalender från Sporrong Form. Världens bästa grej för kreativa drömmar. Länge leve visionerna.

Avslutade gjorde vi med gemensam lunch och samtal och summering om livet, om systerskap, om kreativitet, om visioner och om hur vi någonsin ska glömma det magiska som hände de här dagarna i villan.

För det hände något mellan oss som inte går riktigt att beskriva med ord. Vi skrattade, grät, inspirerades, kreerade, åt, drack vin och utvecklades tillsammans. Men framför allt skapade vi ett band som ingen någonsin kan ta bort – ett fjärilssystraskap som Olivia så fint beskrev det. Fjärilssystrar – det allra vackraste ord jag någonsin hört.

Jag & Malin har fått oerhört mycket förfrågningar kring att ha en likande kick off igen. Vi har såklart en massa idéer, men en sak är säker – innan vi ens tänker tanken måste vi smälta det här ordentligt.

 

Mer nyfiken på alla deltagare? Ni hittar dem på Instagram:

Ditte Svanfeldt, @dittesvanfeldt

Jenny Skantz, @miss_papperista

Ida Ståhl, @idastahl.se

Anna Jansohn, @annajansohn

Olivia Kennedy, @moeofsweden

Anna Sylvan, @mrsmighetto

Malin Mighetto, @mrsmighetto

Ulrika Burell, @llillau

Karin Marks, @karinmarks_

Marlene Agemo, @fruvintage

Linda Hansson, @arstidensbasta

Anna Starrén, @starrensanna

Emelie Wååg, @emeliewaag

Ida Wilhelmsson, @idwi.studio

Malin Lindner, @malinlindner

Katrin Bååth, @katrinbaath