
I fredags var det äntligen dags att slå på stort och inviga mitt nya kök i Ateljén från Kulladalkök. Från och med nu är jag showroom för dem, så alla ni som går i kökstankar kan komma förbi och inspireras och klämma och känna på köket.

Tillsammans med Natalie och Johanna från Kulladal och den här duon, mina vänner Katja & Patrick Palmdahl firade vi mitt nya showroom med att bjuda in till middag och pastaskola.
PS. Ni får inte missa ett besök i deras pop-up-restaurang Strandhugg i Hamburgsund i sommar. Jag kommer definintiv åka lång omväg för att få äta deras fantastiska mat.

Jag hade dukat och gjort menyer för att få känslan av en varm skön sommarkväll i Italien, där kökssysslorna stod i centrum.

Aperitivo – extra allt.


It‘s all in the details. Handmålade Kulladal-logotyper på alla tallrikar såklart.

Kvällens huvudperson mitt rosa Kulladalkök i min egen rosa färg framtagen bara för Kulldal, vi kallar den Bååth-rosa eller färg n° 32.


Natalie & Johanna från Kulladal. De kan ni förresten kontakta om ni vill ha hjälp med att skissa på ett eget Kulladalkök.

Min vän copywritern Karin Marks var såklart med och firade.

En nyfunnen vän Linnea, ni kanske mest har koll på henne som Hemlikheter på Instagram.

Och min fina, fina vän Diana Dontsova aka Diadonna kom hela vägen från Skåne för att vara med oss och fira. Så glad att äntligen få visa henne min Ateljé.

Kära Annelie, ni känner säkert igen henne från både Nyhetsmorgon och Instagram under namnet @anneliesblomsterochbakverk.

Det var också första gången jag fick lov att krama och träffa Emma @styledbyemmahos för första gången, vi har följt varandra i sociala medier i evigheter men faktiskt aldrig mötts på riktigt förut.

Så glad att Johanna aka @snickarglädjen hann att få in att komma och fira med oss, mitt i husförsäljning och andra bestyr.

Också väääldigt glad att jag lyckades pricka in ett datum där min älsklings-Marlene, som är mitt i sin lanseringsturné med sin bok, lyckades komma till Jönköping.

Efter aperitivo var det dags för Katja & Patrick att lära oss baka pasta.

För er som missade årets upplaga av Kockarnas Kamp där Katja var med, kan jag berätta att hon slog alla andra med hästlängder när det kom till pastautmaningen, så ingen är bättre lämpad att lära oss baka hemmagjord pasta.


Och bakade pasta gjorde vi sannerligen, alla olika sorter och smaker, med blommor och blad i, tortellini, ravioli och mycket annat. Så kul att se hur proffs jobbar. Ääääälskar att bara iaktta när duktiga matkreatörer lagar mat. Det finns inget som inspirerar mig så mycket som det.


Fint att få återse min vän Cici Möller Kirchsteiger för andra gången på en vecka. Och herregud va fin hon var i mitt förkläde, som en amerikansk hemmafru av de finare slaget i sin randiga klänning.

Min kära Linda var ju såklart också med och firade och bakade pasta.

Elin Rantatalo mitt i pastabaket.


Maria i full koncentration i färd med att kavla ut pasta. Pastakavlande är en konstform helt klart.

Fina Annelie @solhem_ett_sekelskifteshus skålar in köket.






Är så evinnerligt glad för den här kvällen och för alla fina gäster som förgyllde den och ville fira in mitt nya showroom med mig. Det här gör vi om snart igen!
PS. Går ni i kökstankar och vill ha inspiration – kom förbi mig i Ateljén vetja! Ni hittar mina öppettider här. Och funkar inte någon av de tiderna så maila mig på ateljen@katrinb.se så hittar vi en tid som passar.
TACK!
Tack för att du fångat hela kvällen så fint genom din kameralins Sara Landstedt, Day Fotografi.
Tack Kulladalkök och Natalie & Johanna för allt fint vi skapar tillsammans.
Tack Katja & Patrick, vilka matgenier ni är!
Tack alla fantastiska gäster, utan er ingen fest.