Inspiration

Lilla Anna & stora trädgården.

 

anna_starren_2023_foto-anna-nyman_17-lag

Men tjohoooooo va fint, min kära vän Anna Starrén har skapat två installationer på Norrvikens trädgårdar i sommar. Med tema ”Tidlöst” och ”Lekfullt” fick Anna i uppdrag att skapa det lekfulla och flörta med nyanser och kontraster. I vackraste maj kommer parkens gäster bjudas in till Annas blommande värld. Lite bortom men ändå mitt i, inget följer riktigt måttet på Annas vis.

anna_starren_2023_foto-anna-nyman_10-lag-1

Jag önskar att människor ska känna livet och glädjen i sig. Blommor gör oss glada. Naturen gör något med själen som öppnar upp. Jag älskar att skapa platser där människor möts, berättar Anna hängandes på en stege.

När jag träffade Anna första gången blev jag helt betagen. Det var som att träffa lekfullheten själv, säger Lotte Karlefors och ler med hela ansiktet. Lotte är programansvarig på Norrviken.

anna_starren_2023_foto-anna-nyman_22-lag

Naturen gör något med själen som öppnar upp. Jag älskar att skapa platser där människor möts, berättar Anna hängandes på en stege.

anna_starren_2023_foto-anna-nyman_24-lag

Anna är som ett hoppsasteg i sitt kreerande, hennes bubblande glädje och entusiasm blandas med seriositet och kunnande. Anna dukar upp till ett möte i blomsterprakt där tiden har sin egen takt. De stora blommorna i plåt har Anna tillsammans med mästare på EAB tagit fram och tillverkat.

anna_starren_2023_foto-anna-nyman_1-lag

Anna säger avslutningsvis:
Jag önskar att vårt ”projekt” ska kunna spegla våra inre drömmar,
Som när vi strosar omkring, lätt trippande på tå
Och känner livet i oss.
Som en” walk in the park.”

Installationerna finns på Norrvikens Trädgårdar hela säsongen med start den 18 maj.

Kommentarer inaktiverade för Lilla Anna & stora trädgården. |

Kategorier: DIY, I Sverige, Inspiration

Kulladal + Katrin Bååth + Katja Palmdahl = sant

kulladal-baath-web-029

I fredags var det äntligen dags att slå på stort och inviga mitt nya kök i Ateljén från Kulladalkök. Från och med nu är jag showroom för dem, så alla ni som går i kökstankar kan komma förbi och inspireras och klämma och känna på köket.

kulladal-baath-web-050

Tillsammans med Natalie och Johanna från Kulladal och den här duon, mina vänner Katja & Patrick Palmdahl firade vi mitt nya showroom med att bjuda in till middag och pastaskola.
PS. Ni får inte missa ett besök i deras pop-up-restaurang Strandhugg i Hamburgsund i sommar. Jag kommer definintiv åka lång omväg för att få äta deras fantastiska mat.

kulladal-baath-web-003

Jag hade dukat och gjort menyer för att få känslan av en varm skön sommarkväll i Italien, där kökssysslorna stod i centrum.

kulladal-baath-web-040

Aperitivo – extra allt.

kulladal-baath-web-035

kulladal-baath-web-011

It‘s all in the details. Handmålade Kulladal-logotyper på alla tallrikar såklart.

katrinskok-057

Kvällens huvudperson mitt rosa Kulladalkök i min egen rosa färg framtagen bara för Kulldal, vi kallar den Bååth-rosa eller färg n° 32.

kulladal-baath-web-044

kulladal-baath-web-244

Natalie & Johanna från Kulladal. De kan ni förresten kontakta om ni vill ha hjälp med att skissa på ett eget Kulladalkök.

kulladal-baath-web-082

Min vän copywritern Karin Marks var såklart med och firade.

kulladal-baath-web-080

En nyfunnen vän Linnea, ni kanske mest har koll på henne som Hemlikheter på Instagram.

kulladal-baath-web-095

Och min fina, fina vän Diana Dontsova aka Diadonna kom hela vägen från Skåne för att vara med oss och fira. Så glad att äntligen få visa henne min Ateljé.

kulladal-baath-web-087

Kära Annelie, ni känner säkert igen henne från både Nyhetsmorgon och Instagram under namnet @anneliesblomsterochbakverk.

kulladal-baath-web-105

Det var också första gången jag fick lov att krama och träffa Emma @styledbyemmahos för första gången, vi har följt varandra i sociala medier i evigheter men faktiskt aldrig mötts på riktigt förut.

kulladal-baath-web-121-2

Så glad att  Johanna aka @snickarglädjen hann att få in att komma och fira med oss, mitt i husförsäljning och andra bestyr.

kulladal-baath-web-127

Också väääldigt  glad att jag lyckades pricka in ett datum där min älsklings-Marlene, som är mitt i sin lanseringsturné med sin bok, lyckades komma till Jönköping.

kulladal-baath-web-116

Efter aperitivo var det dags för Katja & Patrick att lära oss baka pasta.

kulladal-baath-web-219

För er som missade årets upplaga av Kockarnas Kamp där Katja var med, kan jag berätta att hon slog alla andra med hästlängder när det kom till pastautmaningen, så ingen är bättre lämpad att lära oss baka hemmagjord pasta.

kulladal-baath-web-217

kulladal-baath-web-240

Och bakade pasta gjorde vi sannerligen, alla olika sorter och smaker, med blommor och blad i, tortellini, ravioli och mycket annat. Så kul att se hur proffs jobbar. Ääääälskar att bara iaktta när duktiga matkreatörer lagar mat. Det finns inget som inspirerar mig så mycket som det.

kulladal-baath-web-218

kulladal-baath-web-202

Fint att få återse min vän Cici Möller Kirchsteiger för andra gången på en vecka. Och herregud va fin hon var i mitt förkläde, som en amerikansk hemmafru av de finare slaget i sin randiga klänning.

kulladal-baath-web-225

Min kära Linda var ju såklart också med och firade och bakade pasta.

kulladal-baath-web-234

Elin Rantatalo mitt i pastabaket.

kulladal-baath-web-186

kulladal-baath-web-261

Maria i full koncentration i färd med att kavla ut pasta. Pastakavlande är en konstform helt klart.

kulladal-baath-web-143

Fina Annelie @solhem_ett_sekelskifteshus skålar in köket.

kulladal-baath-web-167

kulladal-baath-web-149

kulladal-baath-web-137

kulladal-baath-web-294

kulladal-baath-web-293

kulladal-baath-web-338

Är så evinnerligt glad för den här kvällen och för alla fina gäster som förgyllde den och ville fira in mitt nya showroom med mig. Det här gör vi om snart igen!

PS. Går ni i kökstankar och vill ha inspiration  – kom förbi mig i Ateljén vetja! Ni hittar mina öppettider här. Och funkar inte någon av de tiderna så maila mig på ateljen@katrinb.se så hittar vi en tid som passar.

TACK!
Tack för att du fångat hela kvällen så fint genom din kameralins Sara Landstedt, Day Fotografi.
Tack Kulladalkök och Natalie & Johanna för allt fint vi skapar tillsammans.
Tack Katja & Patrick, vilka matgenier ni är!
Tack alla fantastiska gäster, utan er ingen fest.

 

Bakom kulisserna på Kulturhuset Spira.

En härligt novemberförmiddag i höstas fick jag den stora äran att kika in några timmar bakom kulisserna på Kulturhuset Spira här i Jönköping. Något jag har velat göra i många år.

När jag var där spelades föreställningen She Loves me för fullt och jag fick bland annat kika in i perukmakeriet. Herrejisses vilket hantverk som ligger bakom allt, varje dag, varje uppsättning, varje föreställning.

Här sätts hårstrån fast lite i taget för att skapa peruker till en kommande föreställning. Alltid äkta hår som varsamt tas om hand och blir makalösa peruker. Efter varje föreställning ska de sedan kammas, tvättas och fixas.

Nina W-Larsson är maskör, här visar hon oss runt i de delar där allt kring hår, make up och masker sker.

Efter mask, peruker, smink och hår fick jag kika in hos Embla Björck som är attributmakare. Kvinnan som löser det mesta. Här står hon och fixar belysning till en mantel som en skådespelare ska ha framöver.

Kolla allt härligt ögonen fastnar på i rekvisita- och klädförråden…

Skor i masssssor, i färg, stil och storleksordning hylla upp och hylla ner.

Jag fick också tjuvtitta på tillverkningen av kostymer till kommande uppsättning av Cyrano som spelas framöver. Blir så sjukt imponerad av alla detaljer i allt från skisserna till sömnaden.

Det är här magin händer och alla skisser får liv och blir till olika typer av kostymer. Här ser ni sömmerskan Mariell Gabrinski i sömnadsstudion.

Här monteras ljusslingan på manteln av Alona Andersson som är kostymtekniker.

Manteln börjar bli klar.

Meningen var att bakom-kulisserna-tjuvitten skulle avslutas med att jag skulle se föreställningen She Loves me med en vän. Men efter två försök, en sen avbokning pga sjukdom och två besök till akuten i min familj hann den tyvärr sluta gå. Det fina med Spira är ju som tur är att de alltid har något annat härligt på gång, så det får bli en föreställning i vår istället.

Hela Spiras program och allt härligt som händer hittar ni på smot.se

Kommentarer inaktiverade för Bakom kulisserna på Kulturhuset Spira. |

Kategorier: I Sverige, Inspiration

Afternoon Tea i min Ateljé.

Efter nästan ett och halvt års väntan på att få genomföra min Afternoon Tea var det äntligen dags. I lördags klockan 15.00 slog vi upp dörrarna till de lyckliga 20 personerna som lyckats haffa biljetter innan de tog slut.

Ska det vara så ska det vara ordentligt. Mitt mantra. Alltså all in.

Vi bjöd på croissanter, hemmagjorda scones, naked cake med smak av vit choklad & granskott, minipavlova med lemoncurd & grädde, len chokladcupcake med vit chokladfrosting & fläder, madeleinekakor, macarones med smak av champagne chokladdoppade tea cookies, parmesankex, cream cheese, olika sorters ostar, Lindas äpple- och karamellmarmelad, Lindas hemmagjorda lemoncurd, pistagekräm från Gridelli, frukt & grönt, uppfriskande shot av äpple & ingefära och förstås varmbryggt & kallbryggt te.

Minipavlovas från himmelriket.

Min vän Elisabet var med och serverade.

Såklart drack vi te i fina silverkannor. precis som det ska vara.

Naked cake med smak av granskott.

Det bjöds också på uppfriskande shot av ingefära och citron, färgad med rödbeta för att få till rätt färg.

Blodgrape, något av det vackraste jag vet att styla med.

Mina egna lyckokakor med Good shit citat.

Stjärnan bakom bakningen Linda Elwing. En dröm i köket!

Får mycket frågor om det blir fler gånger. Den som lever får se. Man vet aldrig vad som händer i Ateljén.

Trädgårdsresa i Skaraborg.

I betalt samarbete med Trädgårdsresan, Västsverige.

Här kommer en bildkavalkad från min och Anna Starréns ljuvliga trädgårdsresa till Skaraborg. Uppdraget var att besöka en massa olika trädgårdar. Hur underbart. Vår resa startade på Alphems Arboretum.

Anna testade givetvis sovgropen…

Och så fick vi en härlig guidad tur i Arboretet och i huset som en gång i tiden var inspiration till Snövits hus i den tecknade versionen av Snövit och de sju dvärgarna. 

Efter det gick färden vidare till att Meet the Locals, där vi träffade Sara och fikade i hennes fantastiska trädgård.

 

Sista anhalten för kvällen var incheckning på Naturum och en oförglömlig middag på makalösa Hvita Hjorten. Missa inte om ni har vägarna förbi. Maten och drycken var magi.

Dag 2 började på allra bästa sätt med att träffa Simon i köksträdgården på Läckö Slott, ett stenkast från Naturum.

Trädgårdsmästaren och landskapsarkitekten Simon Irvine har under tre decennier framgångsrikt skapat och skött Läckö slottsträdgård. Herregud vilken imponerande herre.

Varje år gräver, planterar, komposterar och vårdar Simon Irvine och hans medarbetare trädgården. Varje vår vänder de jorden för hand, varsamt och metodiskt. Precis som det ska vara. Och jag älskar att höra honom berätta om det.

Trädgårdsperfektion i sin finaste form.

Det som skördas i trädgården hamnar sedan på tallrikarna på Hvita Hjorten, ren kärlek från jord till bord.

Den här trion är numera mina idoler, Stefan och Katrin från Hvita Hjorten och Simon. Samspelet mellan trädgården och det som sedan hamnar på tallriken är som en ljuv melodi.

Från en trädgård till en annan. Det var dags för en rundtur med Åsa på Hellekis Säteri.

Här stod min absoluta favorit jättevallmon i full blom.

Inget stopp utan lite spring i benen på min kära parhäst Anna.

Sopplunch och fantastisk fika på Café på Klostret innan vidare färd mot Handens Hus.

Tack snälla Lena och Janne för fika, fin pratstund och rundtur på ert fina ställe.

Resans sista anhalt var ett besök i den nya skulpturträdgården hos Therese och hennes man. En stor trädgård full med massor av olika typer av skultpturer och konst.

Herregud vilken resa vi fått uppleva. Och jag som aldrig tidigare satt min fot på Kinnekulle. Det här gör jag mer än gärna om.

Katrin Bååth x We B Tea.

Tjohoooooo. Är så himla glad att äntligen få berätta om det här samarbetet som vi jobbat med under en väldigt lång tid. Jag har alltså tillsammans med We B Tea tagit fram ett eget vitt te i limiterad upplaga. Good Shit Tea är ett ekologiskt vitt te med smak av fläderblommor, hallonblad, hallon, jordgubbar, rosenblad och ginkgo skapat av mig i samarbete med We B Tea. Mitt te innehåller såklart också kreativitet och lycka med hjälp av den härliga ingrediensen ginkgo biloba. Good Shit Tea säljs i limiterad upplaga och finns bara i min Ateljé i Jönköping, i min webbshop och hos We B Tea. Hoppas ni gillar lika mycket som jag gör!
PS. Good Shit Tea är lika gott varmbryggt som kallbryggt, för att lära er hur man bäst göra, kika in här.
Kommentarer inaktiverade för Katrin Bååth x We B Tea. |

Kategorier: Inspiration

Lindner/Bååth vår nya podcast.

Herregud vad jag har längtat efter att få berätta för er om Lindner/Bååth. Min och Malin Lindners nya podcast. Vi kommer prata kreativitet, entreprenörskap, innerprenörskap och allt annat mellan himmel och jord som rör att ha kreativiteten som sitt jobb. Hoppas ni vill hänga på. Första avsnittet finns där poddar finns i slutet av nästa vecka. Lyssna på teasern redan nu här: https://katrinbaath.se/lindnerbaath/

Nytt i min webbshop.

I förra veckan fotade jag och min kära vapendragare Sara Landstedt lite nya bilder på nya och nygamla produkter till min webbshop. Bland annat mina väldigt populära blomsterfakirer.

Mina nya äggkoppar i rostfritt stål, klassiker i köksskåpet där hemma.

Och mina nya glasskålar. Visst är de fina. De säljs i 2-pack för 199 kr.

Ibland när jag stylar och fotar med Sara går jag lite bananas, det är oftas de bilderna jag gillar mest av allt efteråt. Som den här… ha, ha.

Här är nog mina favvisar bland mina nya produkter, mina linjaler i tjock mässing.

Jag har 17 olika sidenband i 100% sidencrepe i webbshopen, perfekta att styla t ex bröllop och dukningar med eller att sätta i håret i en fin rosett. Det är 5 meter sidenband på varje rulle och de är 5 cm breda.

Mina nya rosetter i 100% linne.

De här hararna är just nu webbshoppens mest klickade. Visst är de söta!

Hoppas ni gillar, ni hittar allt i min webbshop på butik.katrinbaath.se

/Kram Katrin

En helg att landa och ladda.

Åh, vad jag behövde det. En helg med nära vänner att landa i. Att känna lugn och bara vara.

Vi skrev, (för det är vad vi ska göra alla fyra, skriva varsin bok), vi badade, landade, åt gott, drack vin. Herregud va fint det var.

Vy hyrde ett stort hus via Airbnb, fick varsitt rum och stora ytor att jobba och skriva på. Bästa jag gjort på länge. Kan varmt rekommendera både att åka iväg och just huset vi hyrde. Huset vi hyrde hittar ni här. Tack för en oförglömlig helg Karin Marks, Anna Starrén & Malin Lindner.

Kommentarer inaktiverade för En helg att landa och ladda. |

Kategorier: I Sverige, Inspiration

Mina egna filter, presets och spellistor att ladda ner.

Jag har slitigt mitt hår i över åtta månader för att göra mina egna filter till Instagram Stories. Och nu äntligen sedan någon vecka tillbaka finns de att ladda ner, ni hittar dem under den lilla gubbsymbolen med stjärnor i pannan i min profil, eller via mina stories där ni bara klickar på ”GoodVibes av Katrin Baath” för att ladda ner det till era Stories. Feel free att använda hur mycket ni vill. Good Shit var ”ett för stötande namn” så de fick heta Good Vibes osv. 

Sedan ett tag tillbaka kan ni också köpa mina presets (förinställningar) för Lightroom via min webbshop på butik.katrinbaath.se. Det finns tolv olika presets att välja mellan. Hoppas ni gillar!

Apropå något helt annat får jag ofta frågor om vad jag spelar för musik i Ateljén, så därför vill jag tipsa om att ni kan följa mina spellistor i Spotify. Jag har skapat en spellista för varje årstid och lite annat smått och gott. Ni hittar dem via den här länken.

Kommentarer inaktiverade för Mina egna filter, presets och spellistor att ladda ner. |

Kategorier: Inspiration

Min dukning för Damernas Värld.

Sent i höstas fick jag en fråga från Damernas Värld om jag ville visa upp en dukning. Och det ville jag såklart. Här kommer en bildkavalkad från fotograferingen jag gjorde i min vän Sofias garage.

Jag gjorde duknignen med mycket vintage. Sen använde jag bland annat mina egna blomsterfakirer under en glaskupa från Ikea.

Lyckokakor tycker jag är så fint att duka med, detta är också mina egna med good-shit-citat i. Finns i min webbshop.

Vad tycker ni om torkade jättelokor – är det inte det vackraste ni sett. Jag ääälskar dem. Men glöm inte att de är superfarliga innan de torkat helt.

Vintageporslin, vintageljusstakar. Ljus från H&M Home, glaskupor från Ikea. Snäckskålar från Mimou.

Torkade blommor i alla former är det allra vackraste jag vet.

Tårtan har min vän Linda Elwing bakat och jag har dekorerat med torkade blommor och torkade skal från physalis.

Enklaste sättet att spara och torka blommor är med en blomsterpress, då blir de så där vackert platta också, perfekta att dekorera med.

Här kan ni skymta mitt favoritte från We B tea. Min favorit är deras Flowery White.

Oh. Shit. Wow. Jag vann.

Oh. Shit. Wow. Jag vann!
Jag har precis vunnit det fantastiskt fina priset Guldstickan – Årets marknadsförare i Jönköpings Län. Priset delas varje år ut av Marknadsföreningen i Jönköping. Blir rörd, megasuperduperlycklig, smickrad men framför allt överväldigad, glad och enormt jäkla stolt. Som jag har slitit under mina sju år som frilans för att göra tvärt emot alla andra och alltid lita på min egen magkänsla när det kommer till marknadsföring, varumärkesbyggnad och företagande. Det är tredje gången  Katrin Bååth AB varit nominerad till priset. Så många gånger har ingen tidigare varit nominerad. Jag är också det enda företaget som blivit nominerat för min egen marknadsföring. Oftast är det en kreatör eller en reklambyrå som hjälper ett företag med dess marknadsföring och sen vinner företaget det här priset. Priset är placerat i skyltfönstret i Ateljén. Bästa platsen. Nu ska jag ta bubblet ur kylen, skära upp tårtan och fira hela december. Så attans stolt över det här.
Juryns nominering löd:
”Guldstickan belönar ett nyskapande varumärkesarbete som inspirerar människor både i och utanför branschen. Där många andras idéer dör för att de inte orkade hela vägen, där lyckas Katrin Bååth, särskilt under 2019. För när hon tar sig an en utmaning kopplat med en riktigt hög ambition och hantverk, så händer något enastående. Och vi är nog många som vill prenumerera på vår vinnares kreativitet.”

11-kaffe med Fru Vintage och Katrin Bååth.

Åhhhh, det här gör mig sååååå stolt…
Idag släpper nämligen Marlene Agemo aka Fru Vintage sitt senaste poddavsnitt ”11-kaffe med Fru Vintage” Och jag är självaste huvudpersonen. Hur fint! Tack Marlene för ett makalöst fint samtal om allt från kärlek till kreativitet, min uppväxt i Fucking Åmål, de fem kärleksspråken, betydelsen av talet tretton, mina visioner & Good shit. Finns där poddar finns eller via den här länken. Hoppas ni vill lyssna.

Foto från Marlenes blogg.

Den rosa drömmen på Hoby Kulle Herrgård.

Oj, här kommer det längsta bildkavalkadinlägget i min bloggs historia. Tänker nästan låta bilderna tala för sig själva – annars storknar ni av låååångt inlägg. Summan av kardemumman. Jag äääälskade min och min vapendragare Anna Starréns vistelse i Blekinge och på Hoby Kulle Herrgård. Vad vi gjorde där förutom att njöt kommer i ett eget inlägg.

Här sov jag som en prinsessa. Bara det faktum av att korna betade cirka 10 meter från mitt fönster. Ja ni fattar.

Vi drack bubbel innan middagen och gick runt i något slags kreativt töcken Anna och jag. Kunde inte ta in hur drömskt det här huset var.

Bara dessa jättevallmo. Minn favvoblomma mot rosa fasad… dog lite.

Här är orangeriet där man äter, dricker gott och njuter. Hit kan man komma och fika och äta även om man inte bor på gården ibland. Kolla in deras hemsida för mer info hobykulleharrgard.se.

Till middag satt vi alldeles ensamma i orangeriet och drack vin och åt makalöst god mat.

Kan hända att jag och fru Starrén slängde oss ut för att hinna fånga sista strålarna kvällsol. Kan också hända att en av oss brände hela benen på en massa brännässlor men ändå fortsatte springa mot solnedgången…

Fantastiksa Tove som behandlade oss som prinsessor och visade oss hela gården och alla deras projekt.

Frukosten stod uppdukad i matsalen och vi satte oss ner tio meter från kossorna på den urmysiga baksidan och åt tills vi nästa sprack av allt gott Tove hade fixat åt oss.

Eller ja, vi fotade en hel del innan vi åt. Som vanligt.

 

Det här är Tove och Benjamin som bor på herrgården och driver den.

Här bor också världens sötaste pudel Boss.

 

Ja, och frågan alla ställer sig är ju såklart hur man bokar, vad det kostar och om det finns rum i sommar. Alla svar hittar ni på Booking.com eller på hobykulleherrgard.se

När allt blommar.

Attans vad lycklig jag blir av maj, blommande körsbärsträd och ny luft i mina lungor. Så här ser det ut på Tändsticksområdet den här vecka. Magiskt va? Nu är det bara inspiration och en Coronafri värld som fattas för att allt ska bli riktigt härligt. Snart hoppas jag. Snart.

 

Kommentarer inaktiverade för När allt blommar. |

Kategorier: Inspiration, Livet

Just nu, Corona och annat.

Herregud, vad hände. Tiden tog slut. Men framför allt tog inspirationen slut. Som kreatör brukar jag aldrig ha några som helst problem med att hitta inspiration. Det är ju liksom mitt vardagliga jobb. Men den här coronan dödade allt. Så det är därför jag varit borta ett tag. Jag har som alla andra i min bransch såklart haft tapp med jobb och bokningar och jag har ju inte haft möjlighet att genomföra mina workshops under mars, april, maj vilket såklart är supertrist. Jag försöker hålla öppet i Ateljén för att ändå försöka upprätthålla någon slags normalitet och det är fortfarande underbart kul varje lördag när folk kommer förbi.

Jag börjar se ljusning just nu ändå, fler och fler av jobben blir av, kunder vågar göra bokningar och ta jobbeslut och solen skiner mer och mer vilket ger mig energi.

Idag tog jag och min vän Karl Martindahl beslut om att hålla en mini workshop ihop i hans växthus. En punkodlarworkshop som handlar om att våga börja odla, även om man inte kan allt. Han ska berätta om odling och jag om vad man kan göra med all skörd sen. Så kul! Mer info och anmälan hittar ni här. 

Förutom det förbereder jag en kul plåtning just nu, jag skissar lite olika grafiska profiler, flyttar om i Ateljén och fotar till min webshop. Allt i lagom mak. Tror faktiskt att min kropp och knopp ändå på något sätt behövde en lagom paus. Hoppas inspirationen är igång nu så vi hörs snart igen. Kram Katrin

13 saker jag önskar mig av 2020.

Oj, det här är lika svårt varje år. Men på samma gång väldigt kul. Här kommer mina drömmar om 2020.

 

#1. MER TID FÖR MIG SJÄLV OCH MIN FAMILJ.
Med ett år fyllt av renovering av Ateljén har det inte varit helt enkelt att bolla allt. Så i år vill jag att det blir fokus dels mig själv, men också på familjen.

#2. ATT ATELJÉN SKA FÅ FORTSÄTTA UTVECKLAS.
Jag önskar att jag får tid och energi till att fortsätta utveckla Ateljén. Den är inte på långa vägar färdig på något sätt. Varken som plats, butik eller eventlokal. Och så älskar jag att inte ens jag själv vet vad som kommer ske där i framtiden. Just nu är Ateljén en eventplats, en butik, en plats för workshops, fotograferingar, konferenser mm. Men i framtiden vill jag lägga till en massa annat också. Men inte ens jag vet vad. Och det är hela grejen.

#3. MER OCH FLER KUNDER MED HELHETSTÄNK.
Jag önskar mig fler kunder som vill jobba med mig från ax till limpa. Från produktframtagning, till grafisk profil, varumärkesstrategi, genomförande och lansering. Tror inte att alla där ute riktigt förstått att min Ateljé bara är ett litet sidoprojekt. Min huvudsyssla är som creative director.

#4. FLER GRYMMA SAMARBETEN.
Jag har några fantastiskt roliga samarbeten på gång. Och fler vill jag ha. Där ett plus ett blir tre. Där min kunskap och erfarenhet blandas med ett varumärke som vågar gå sin egen väg. Där vi tillsammans kan lyfta och frodas tillsammans.

#5. DET DÄR STORA HOTELLPROJEKTET.
I flera år har det stått övert på min drömlista att få göra ett hotell. I allt från första grundtanakarna, genom grafisk design och varumärkesbyggnad till inredning och detaljttänk till lansering och marknadsföring. Håller tummarna för att just ett sånt projekt ska landa i min varumärkesfamn.

#6. ATT FORTSÄTTA JOBBA MED TAPETER.
Ända sedan den dagen jag lämnade tapetbranschen har jag längtat tillbaka till den. Inte i den konstellation som var, men i en annan. Jag var grym i den branschen. Har faktiskt aldrig varit bättre. Men jag var liksom inte färdig.

#7. ATT FÖRELÄSA MER.
Jag älskar att hålla låda, att berätta och förmedla min kunskap vidare. Jag håller ju egna workshops i min Ateljé och på till exempel min och Malin Lindners kreativa kickoff, men jag skulle gärna göra det i ännu större utsträckning gentemot företag eller föreningar det här året.

#8. JAG VILL HA F…KING 10 000 FÖLJARE.
Har blivit besatt av att kunna swipa – bara för jag inte kan det. Så 10 000 följare på Instagram är en av årets mål.

#9. STYLA EVENT.
Jag vill lägga till några riktigt härliga stora eventstylingar i min portfolio. Tänk stora företag som har budgetar för att göra saker ändå in i miiinsta detalj. Eller ja, det behöver inte kosta multum, bara finns lagom för att kunna genomföra allt man vill.

#10. ETT EGET KREATIVT PROJEKT.
Ett projekt som resulterar i en utställning eller annan typ av lansering. helt utan kund och budget. Har ett kul projekt på G, om det blir av kommer ni bli varse…

#11. FLER EGNA PRODUKTER.
Hittills har jag smygstartat tanken om att ta fram egna produkter, men jag vill göra många fler. Idéerna är det inget fel på, bara tid och kapital som fattas. men i år ska det ske.

#12. JOBBA UTOMLANDS.
I år vill jag resa mer. Inget inspirerar mig mer än att resa. Nya platser. Nya människor. Nya projekt. Nya reseguider.

#13. THE BOOK OF GOOD SHIT.
Ja, den här har legat med flera år nu. Har inte namngett den förrän förra året men nu så. The book of Good Shit. En bok. När, var, hur vet jag inte men den boken vill jag ge ut.

Ja, det var mina drömmar om året. Håller tummarna för att det här blir året när det händer.

Kreativ kickoff på Villa Strömsfors 3.0.

Oj så länge jag har sett fram emot att äntligen få tillbringa tid på Villa Strömsfors igen med min parhäst Malin Lindner. Det här var tredje gången vi anordnade Kreativ Kickoff för kreatörskvinnor i villan. Och vi älskar varje sekund av det.

Som vanligt är det mycket förberedelser, men åh så kul det är. Och när vi är igång hinner jag aldrig riktigt fota som jag vill så bilderna i det här inlägget är bilder jag tog på rummen när alla gäster åkt hem och jag gick runt för att se så ingen glömt något.

Alltså vilket gäng det blev. Vi fick nästan 70 anmälningar när vi gick ut med att vi skulle anordna kickoffen. För att se alla inlägg och kolla in vilka som var med oss i villan den här gången kan ni kolla in #kreativkickoff2020. Ni hittar några av alla härliga blogginlägg från dagarna hos Fru Vintage, Helena Lyth, och hos Linnea.

Dukningen från första kvällen. Det här är något av det jag gillar mest med våra kick-offer – alla samtal, att vi alltid lagar all mat tillsammans och på sätt kommer varandra väldigt nära på kort tid.

Här ser ni Linnea & Johanna som är mitt i maten. Svamprisotto stod på menyn.

Och Anna Kubel var mitt i parmesanrivandet.

Medans några av oss lagade mat hängde Martina & Helena i vardagsrummet och dukade och skapade bordsplaceringar i form av loppor.

Det blev inte supermycket sömn under de tre dagarna vi tillbringade i villan, men vad gör väl det om tusen år. Man vill ju inte missa något.

Här är mitt favoritbadrum i villan. Badrummet i bröllopssviten. Här har jag bland annat fotat kampanjbilder till Sandberg när vi skapade L’Hôtel för två år sedan. Bröllopssviten är faktiskt det enda rummet i villan som jag aldrig sovit i.

Jaha, men vad gör vi på våra kick-offer då kan man undra? Den här gången hade vi besök av vår hemliga gäst Fru Vintage. Vi pratade om hur man bygger sitt eget varumärke, vad och hur man blir bättre på att ta betalt, hur man utvecklar sitt företag och så hade vi en session med foto och styling. Dagarna går enormt fort och man är lite som i en bubbla. Alla är lite nervösa när de kommer till lunchen dag ett, men efter några timmar känns det oftast som man har känt varandra för evigt. Samtalen runt bordet, allt som alla delar med sig av lockar till både tårar, skratt och galan upptåg. Sånt som berikar mitt liv och min kreativitet enormt.

Och så kommer vi till frågan som alla ställer till oss just nu – blir det fler gånger? Svar Ja. Vi har ett nytt datum på gång framöver. Håll utkik i våra kanaler så lovar vi att återkomma med mer info och nya datum.

Ateljén i julskrud.

Här kommer en liten tjuvtitt på hur min Ateljé ser ut utifrån klädd i julskrud.

Min vän Karin Marks fick full frihet att tolka min Ateljé i poesi när jag skulle tillverka en skylt.

Kom och kika in vetja. Här hänger tranor som min dotter Minna har tillverkat.

Nu till jul säljer jag kransar och mjuktall utanför.

Julstrumpor, hattar och en minigran i fönstret.

Kom in en sväng före jul vetja. Här är öppettiderna i veckan.

19 december  
Idag är Ateljén öppen mellan klockan 12.00–18.00.

20 december 
Idag är Ateljén öppen mellan klockan 11.00–17.00.

21 december 
Idag är Ateljén öppen mellan klockan 11.00–15.00.

Lovely Life, bloggvänner och spa på Hooks Herrgård.

Nu har det gått två veckor sedan vi hade bloggträff på Hooks Herrgård med hela gänget på Lovely Life. Vilka dagar vi fick. Herregud va mysigt det blev.

Att få checka in här och bara vara i två nätter är som balsam för själen.

Mitt minneskort har tyvärr ballat ur så jag har inte kvar alla bilder jag tog (grrrr). Middagarna i nya restaurangen, konferensen eller de långa härliga frukostarna… Men många av mina härliga bloggkollegor har skrivit fina inlägg om våra dagar. Kolla in deras inlägg: här, här och här.

Från minneskortet lyckades jag i alla fall få fram några bilder från när vi pysslade och myste i orangeriet hos mna vänner som driver Leva Café.

Ingrid plåtar för fulla muggar.

Mina gamla kollegor på Sandberg Wallpaper levererade bästa pysselmaterialet.

I deras spaavdelning genomförde vi sparitualen, bastade, vilade, skrubbade oss, myste och badade. Vad mer behöver man en regnig mörk dag i november.

Jag fångade Linnea mitt i fotograferandet.

Kan varmt rekommendera alla att unna sig sköna, avslappnande vilodagar på Hooks Herrgård.