Dukning

Kulladal + Katrin Bååth + Katja Palmdahl = sant

kulladal-baath-web-029

I fredags var det äntligen dags att slå på stort och inviga mitt nya kök i Ateljén från Kulladalkök. Från och med nu är jag showroom för dem, så alla ni som går i kökstankar kan komma förbi och inspireras och klämma och känna på köket.

kulladal-baath-web-050

Tillsammans med Natalie och Johanna från Kulladal och den här duon, mina vänner Katja & Patrick Palmdahl firade vi mitt nya showroom med att bjuda in till middag och pastaskola.
PS. Ni får inte missa ett besök i deras pop-up-restaurang Strandhugg i Hamburgsund i sommar. Jag kommer definintiv åka lång omväg för att få äta deras fantastiska mat.

kulladal-baath-web-003

Jag hade dukat och gjort menyer för att få känslan av en varm skön sommarkväll i Italien, där kökssysslorna stod i centrum.

kulladal-baath-web-040

Aperitivo – extra allt.

kulladal-baath-web-035

kulladal-baath-web-011

It‘s all in the details. Handmålade Kulladal-logotyper på alla tallrikar såklart.

katrinskok-057

Kvällens huvudperson mitt rosa Kulladalkök i min egen rosa färg framtagen bara för Kulldal, vi kallar den Bååth-rosa eller färg n° 32.

kulladal-baath-web-044

kulladal-baath-web-244

Natalie & Johanna från Kulladal. De kan ni förresten kontakta om ni vill ha hjälp med att skissa på ett eget Kulladalkök.

kulladal-baath-web-082

Min vän copywritern Karin Marks var såklart med och firade.

kulladal-baath-web-080

En nyfunnen vän Linnea, ni kanske mest har koll på henne som Hemlikheter på Instagram.

kulladal-baath-web-095

Och min fina, fina vän Diana Dontsova aka Diadonna kom hela vägen från Skåne för att vara med oss och fira. Så glad att äntligen få visa henne min Ateljé.

kulladal-baath-web-087

Kära Annelie, ni känner säkert igen henne från både Nyhetsmorgon och Instagram under namnet @anneliesblomsterochbakverk.

kulladal-baath-web-105

Det var också första gången jag fick lov att krama och träffa Emma @styledbyemmahos för första gången, vi har följt varandra i sociala medier i evigheter men faktiskt aldrig mötts på riktigt förut.

kulladal-baath-web-121-2

Så glad att  Johanna aka @snickarglädjen hann att få in att komma och fira med oss, mitt i husförsäljning och andra bestyr.

kulladal-baath-web-127

Också väääldigt  glad att jag lyckades pricka in ett datum där min älsklings-Marlene, som är mitt i sin lanseringsturné med sin bok, lyckades komma till Jönköping.

kulladal-baath-web-116

Efter aperitivo var det dags för Katja & Patrick att lära oss baka pasta.

kulladal-baath-web-219

För er som missade årets upplaga av Kockarnas Kamp där Katja var med, kan jag berätta att hon slog alla andra med hästlängder när det kom till pastautmaningen, så ingen är bättre lämpad att lära oss baka hemmagjord pasta.

kulladal-baath-web-217

kulladal-baath-web-240

Och bakade pasta gjorde vi sannerligen, alla olika sorter och smaker, med blommor och blad i, tortellini, ravioli och mycket annat. Så kul att se hur proffs jobbar. Ääääälskar att bara iaktta när duktiga matkreatörer lagar mat. Det finns inget som inspirerar mig så mycket som det.

kulladal-baath-web-218

kulladal-baath-web-202

Fint att få återse min vän Cici Möller Kirchsteiger för andra gången på en vecka. Och herregud va fin hon var i mitt förkläde, som en amerikansk hemmafru av de finare slaget i sin randiga klänning.

kulladal-baath-web-225

Min kära Linda var ju såklart också med och firade och bakade pasta.

kulladal-baath-web-234

Elin Rantatalo mitt i pastabaket.

kulladal-baath-web-186

kulladal-baath-web-261

Maria i full koncentration i färd med att kavla ut pasta. Pastakavlande är en konstform helt klart.

kulladal-baath-web-143

Fina Annelie @solhem_ett_sekelskifteshus skålar in köket.

kulladal-baath-web-167

kulladal-baath-web-149

kulladal-baath-web-137

kulladal-baath-web-294

kulladal-baath-web-293

kulladal-baath-web-338

Är så evinnerligt glad för den här kvällen och för alla fina gäster som förgyllde den och ville fira in mitt nya showroom med mig. Det här gör vi om snart igen!

PS. Går ni i kökstankar och vill ha inspiration  – kom förbi mig i Ateljén vetja! Ni hittar mina öppettider här. Och funkar inte någon av de tiderna så maila mig på ateljen@katrinb.se så hittar vi en tid som passar.

TACK!
Tack för att du fångat hela kvällen så fint genom din kameralins Sara Landstedt, Day Fotografi.
Tack Kulladalkök och Natalie & Johanna för allt fint vi skapar tillsammans.
Tack Katja & Patrick, vilka matgenier ni är!
Tack alla fantastiska gäster, utan er ingen fest.

 

Afternoon Tea i min Ateljé.

Efter nästan ett och halvt års väntan på att få genomföra min Afternoon Tea var det äntligen dags. I lördags klockan 15.00 slog vi upp dörrarna till de lyckliga 20 personerna som lyckats haffa biljetter innan de tog slut.

Ska det vara så ska det vara ordentligt. Mitt mantra. Alltså all in.

Vi bjöd på croissanter, hemmagjorda scones, naked cake med smak av vit choklad & granskott, minipavlova med lemoncurd & grädde, len chokladcupcake med vit chokladfrosting & fläder, madeleinekakor, macarones med smak av champagne chokladdoppade tea cookies, parmesankex, cream cheese, olika sorters ostar, Lindas äpple- och karamellmarmelad, Lindas hemmagjorda lemoncurd, pistagekräm från Gridelli, frukt & grönt, uppfriskande shot av äpple & ingefära och förstås varmbryggt & kallbryggt te.

Minipavlovas från himmelriket.

Min vän Elisabet var med och serverade.

Såklart drack vi te i fina silverkannor. precis som det ska vara.

Naked cake med smak av granskott.

Det bjöds också på uppfriskande shot av ingefära och citron, färgad med rödbeta för att få till rätt färg.

Blodgrape, något av det vackraste jag vet att styla med.

Mina egna lyckokakor med Good shit citat.

Stjärnan bakom bakningen Linda Elwing. En dröm i köket!

Får mycket frågor om det blir fler gånger. Den som lever får se. Man vet aldrig vad som händer i Ateljén.

Nytt i min webbshop.

I förra veckan fotade jag och min kära vapendragare Sara Landstedt lite nya bilder på nya och nygamla produkter till min webbshop. Bland annat mina väldigt populära blomsterfakirer.

Mina nya äggkoppar i rostfritt stål, klassiker i köksskåpet där hemma.

Och mina nya glasskålar. Visst är de fina. De säljs i 2-pack för 199 kr.

Ibland när jag stylar och fotar med Sara går jag lite bananas, det är oftas de bilderna jag gillar mest av allt efteråt. Som den här… ha, ha.

Här är nog mina favvisar bland mina nya produkter, mina linjaler i tjock mässing.

Jag har 17 olika sidenband i 100% sidencrepe i webbshopen, perfekta att styla t ex bröllop och dukningar med eller att sätta i håret i en fin rosett. Det är 5 meter sidenband på varje rulle och de är 5 cm breda.

Mina nya rosetter i 100% linne.

De här hararna är just nu webbshoppens mest klickade. Visst är de söta!

Hoppas ni gillar, ni hittar allt i min webbshop på butik.katrinbaath.se

/Kram Katrin

Min dukning för Damernas Värld.

Sent i höstas fick jag en fråga från Damernas Värld om jag ville visa upp en dukning. Och det ville jag såklart. Här kommer en bildkavalkad från fotograferingen jag gjorde i min vän Sofias garage.

Jag gjorde duknignen med mycket vintage. Sen använde jag bland annat mina egna blomsterfakirer under en glaskupa från Ikea.

Lyckokakor tycker jag är så fint att duka med, detta är också mina egna med good-shit-citat i. Finns i min webbshop.

Vad tycker ni om torkade jättelokor – är det inte det vackraste ni sett. Jag ääälskar dem. Men glöm inte att de är superfarliga innan de torkat helt.

Vintageporslin, vintageljusstakar. Ljus från H&M Home, glaskupor från Ikea. Snäckskålar från Mimou.

Torkade blommor i alla former är det allra vackraste jag vet.

Tårtan har min vän Linda Elwing bakat och jag har dekorerat med torkade blommor och torkade skal från physalis.

Enklaste sättet att spara och torka blommor är med en blomsterpress, då blir de så där vackert platta också, perfekta att dekorera med.

Här kan ni skymta mitt favoritte från We B tea. Min favorit är deras Flowery White.

Mina dagar på Gotland.

Förra veckan jobbade jag på Gotland. Jag har stylat åt min vän Malin Lindner som hållit workshop i bröllopsfotografi. Oj, vilken vecka vi har haft. Vädret, deltagarna, locations, maten, boendet på Hotel Stelor. Ja allt har varit en dröm.

Första dagen började runt lunch, Malin höll en presentation medans jag och Nika som är blomsterkreatör förberedde för kvällens fotoutflykt.

Fantastiska Miss Papperista hade gjort de allra vackraste placeringskorten, inbjudningskorten och save the date.

Den här buketten kommer från Irisdals Blomsterhandel i Visby, så himla fin.

Vi höll till på Surflogiet på Tofta söder om Visby. Vilken magiskt ställe, blir lite arg på mig själv att jag inte varit där innan. Måste till Gotland i sommar igen.

Så här såg det ut hela kvällen.

Malin ser till att allt allt ligger som det ska. Förresten, klänningen kommer från Abby Waits. Älskar den.

Under hela vistelsen bodde vi på Hotel Stelor, ett av mina absoluta favvoställen på Gotland. Har varit där många gånger. Och blir aldrig besviken. Och det har blivit ännu bättre sedan My & Linus tagit över.

Dag två och dags för nästa fotografering. Jag byggde upp ett rum med rekvisita för att deltagarna skulle kunna träna på att fota förberedelser.

Lite smått och gott som fick åka med från Ateljén.

Kvällens location var Kovik. Där vi plåtade mitt bland kossorna.

På dagen var jag och Nika på äventyr. Vi tog en sväng till Gunnar på Buters Eko så Nika fick gå loss i blomsterhavet.

På kvällen överraskade jag och Nika gänget med en utomhusdukning i mörker, så de fick träna på det också.

Sista dagen innebar dukning i Stelors sommarmatsal och stillebenfotografering. Här hänger min mormors bröllopsklänning.

Jag och Nika byggde en dukning med fokus på återvunnet material och material från naturen. Nika gjorde ett molm av ormbunkar och en bukett där allt var plockat i nautren förutom rosorna som hon hade över från ett gammalt jobb.

Jag gick loss i Linus kompost och hittade de allra vackraste skalen som jag använde till dukningen. Krispigt, vackert och bra.

Physalisskal, kan inte komma på något vackrare just nu.

Tack Malin, Stelor och gänget för den här gången. Kommer snart tillbaka.

Månadens brunchgäst hos Anna & Jasmina.

Hur fint var det inte att bli inbjuden som månadens brunchgäst hos två av mina favoriter Jasmina Bylund & Anna Kubel. Helt enkelt ett erbjudande jag inte kunde motstå. Jag tog ett tidigt morgontåg från Jönköping till Vallentuna i tisdags morse och möttes av den vackraste brunchdukningen någonsin. Så kreativt, så vackert och sååå gott.

Vi satt i timmar och pratade om allt mellan himmel och jord, om kreativitet, om good shit, fula duschkabiner och horders. Både Jasmina & Anna har gjort långa blogginlägg och en finfin intervju med mig, ni hittar dem här & här.

Brunchen gjorde de i samarbete med Cervera, så mycket fint porslin, och kaffekannan är ju en dröm i sig.

Håll koll på Anna & Jasmina för de har en himlans massa härligheter på gång framöver.

Alltså det här skåpet. Dog lite av finheten i det…

Tack snälla för att jag fick den otroligt smickrande inbjudan om att bli månadens brunschgäst. Kommer gäärna tillbaka…

Alla bilder har jag lånat av Anna & Jasmina – mitt minneskort hade nämligen bestämt sig för att sluta funka… grrrr.

Dukat för vänskap och jul

Förra året var jag tre dagar på Gotland på en retreat med Babes in Boyland. Då gjorde vi bland mycket annat den här fantastiska dukningen. Ett perfekt tips på dukning nu inför jul  tycker jag.

Att göra en sån här typ av dukning behöver inte alls vara varken dyrt, svårt eller ta speciellt lång tid. Kransarna på väggen är gjorda av enkla stålringar (ni hittar dem billigt på tex Blomsterlandet eller annan blomsterbutik), och blad och växter som man enkelt kan plocka i naturen. Har man ingen stålring kan man göra kransarna direkt av t ex tunna grenar. Jag tycker det är så fint att göra massor av olika kransar och hänga dem tillsammans så här.

Torkade blommor är något av det vackraste jag vet. Hållbart och helt gratis dessutom.

Förutom kransarna använde vi grenar och bär för att dekorera och lät grenarna sticka ut på sidorna av bordet för att skapa mer dynamik. Har man inte linneservetter som på bilden kan man köpa tyg billigt second hand eller på tex Ikea och riva i lagom bitar och sedan bara knyta med ett vanligt grovt snöre. Att ställa bestick i en kruka på bordet så här hjälper också till att skapa en råare och mer avslappnad stil. Precis vad jag gillar allra mest.

Foto Katrin Bååth