LL Favoriter

Att spara maskrosbollar & lycka.

 

Något av det allra vackraste jag vet är maskrosbollar. Tänkte därför tipsa igen om att det går utmärkt att spara och använda dem som dekor. Tänk en hel kupa full med önskningar. Kanske något att ge bort till en vän. Dessutom enkelt, gratis och väldans vackert.

Gör så här: Gå till ett maskrosställe och ta redan nu med dig det du vill spara maskrosbollarna i. Den här glaskupan är från Ikea och kostar ca 79 kr. Bollarna är väldigt sköra rackare så man vill inte ta i dem mer än vad som är nödvändigt. Klipp av stjälken så nära bollen som det går utan att förstöra den. Sikta in dig på de största bollarna och kolla så de verkligen har ”bollat” till sig helt. Ett tips för att kunna vara beredd på vackra saker att plocka med sig hem är att alltid ha en sekatör i bilen, kan låta konstigt men ack vad jag har haft nytta av den som stylist. Ta bollen jätteförsiktigt med handen och lägg den i glaset. Upprepa och lägg väldigt försiktigt ner bollarna i burken. Lägg bollarnas fina sida upp för att inte behöva se själva stjälkstumpen.Fyll hela glaskupan till bredden och låt sedan stå och torka några dagar innan du sätter på locket för att undvika kondens. Då mår bollarna inte bra. Vips så har man en hel glaskupa full med önskningar. Jag gjorde detta för tre år sedan också och den glaslådan jag fyllde med maskrosbollar då ser i sort sett likadan ut idag som den gjorde när jag skapade den.

13 saker jag önskar mig av 2020.

Oj, det här är lika svårt varje år. Men på samma gång väldigt kul. Här kommer mina drömmar om 2020.

 

#1. MER TID FÖR MIG SJÄLV OCH MIN FAMILJ.
Med ett år fyllt av renovering av Ateljén har det inte varit helt enkelt att bolla allt. Så i år vill jag att det blir fokus dels mig själv, men också på familjen.

#2. ATT ATELJÉN SKA FÅ FORTSÄTTA UTVECKLAS.
Jag önskar att jag får tid och energi till att fortsätta utveckla Ateljén. Den är inte på långa vägar färdig på något sätt. Varken som plats, butik eller eventlokal. Och så älskar jag att inte ens jag själv vet vad som kommer ske där i framtiden. Just nu är Ateljén en eventplats, en butik, en plats för workshops, fotograferingar, konferenser mm. Men i framtiden vill jag lägga till en massa annat också. Men inte ens jag vet vad. Och det är hela grejen.

#3. MER OCH FLER KUNDER MED HELHETSTÄNK.
Jag önskar mig fler kunder som vill jobba med mig från ax till limpa. Från produktframtagning, till grafisk profil, varumärkesstrategi, genomförande och lansering. Tror inte att alla där ute riktigt förstått att min Ateljé bara är ett litet sidoprojekt. Min huvudsyssla är som creative director.

#4. FLER GRYMMA SAMARBETEN.
Jag har några fantastiskt roliga samarbeten på gång. Och fler vill jag ha. Där ett plus ett blir tre. Där min kunskap och erfarenhet blandas med ett varumärke som vågar gå sin egen väg. Där vi tillsammans kan lyfta och frodas tillsammans.

#5. DET DÄR STORA HOTELLPROJEKTET.
I flera år har det stått övert på min drömlista att få göra ett hotell. I allt från första grundtanakarna, genom grafisk design och varumärkesbyggnad till inredning och detaljttänk till lansering och marknadsföring. Håller tummarna för att just ett sånt projekt ska landa i min varumärkesfamn.

#6. ATT FORTSÄTTA JOBBA MED TAPETER.
Ända sedan den dagen jag lämnade tapetbranschen har jag längtat tillbaka till den. Inte i den konstellation som var, men i en annan. Jag var grym i den branschen. Har faktiskt aldrig varit bättre. Men jag var liksom inte färdig.

#7. ATT FÖRELÄSA MER.
Jag älskar att hålla låda, att berätta och förmedla min kunskap vidare. Jag håller ju egna workshops i min Ateljé och på till exempel min och Malin Lindners kreativa kickoff, men jag skulle gärna göra det i ännu större utsträckning gentemot företag eller föreningar det här året.

#8. JAG VILL HA F…KING 10 000 FÖLJARE.
Har blivit besatt av att kunna swipa – bara för jag inte kan det. Så 10 000 följare på Instagram är en av årets mål.

#9. STYLA EVENT.
Jag vill lägga till några riktigt härliga stora eventstylingar i min portfolio. Tänk stora företag som har budgetar för att göra saker ändå in i miiinsta detalj. Eller ja, det behöver inte kosta multum, bara finns lagom för att kunna genomföra allt man vill.

#10. ETT EGET KREATIVT PROJEKT.
Ett projekt som resulterar i en utställning eller annan typ av lansering. helt utan kund och budget. Har ett kul projekt på G, om det blir av kommer ni bli varse…

#11. FLER EGNA PRODUKTER.
Hittills har jag smygstartat tanken om att ta fram egna produkter, men jag vill göra många fler. Idéerna är det inget fel på, bara tid och kapital som fattas. men i år ska det ske.

#12. JOBBA UTOMLANDS.
I år vill jag resa mer. Inget inspirerar mig mer än att resa. Nya platser. Nya människor. Nya projekt. Nya reseguider.

#13. THE BOOK OF GOOD SHIT.
Ja, den här har legat med flera år nu. Har inte namngett den förrän förra året men nu så. The book of Good Shit. En bok. När, var, hur vet jag inte men den boken vill jag ge ut.

Ja, det var mina drömmar om året. Håller tummarna för att det här blir året när det händer.

Kreativ kickoff på Villa Strömsfors 3.0.

Oj så länge jag har sett fram emot att äntligen få tillbringa tid på Villa Strömsfors igen med min parhäst Malin Lindner. Det här var tredje gången vi anordnade Kreativ Kickoff för kreatörskvinnor i villan. Och vi älskar varje sekund av det.

Som vanligt är det mycket förberedelser, men åh så kul det är. Och när vi är igång hinner jag aldrig riktigt fota som jag vill så bilderna i det här inlägget är bilder jag tog på rummen när alla gäster åkt hem och jag gick runt för att se så ingen glömt något.

Alltså vilket gäng det blev. Vi fick nästan 70 anmälningar när vi gick ut med att vi skulle anordna kickoffen. För att se alla inlägg och kolla in vilka som var med oss i villan den här gången kan ni kolla in #kreativkickoff2020. Ni hittar några av alla härliga blogginlägg från dagarna hos Fru Vintage, Helena Lyth, och hos Linnea.

Dukningen från första kvällen. Det här är något av det jag gillar mest med våra kick-offer – alla samtal, att vi alltid lagar all mat tillsammans och på sätt kommer varandra väldigt nära på kort tid.

Här ser ni Linnea & Johanna som är mitt i maten. Svamprisotto stod på menyn.

Och Anna Kubel var mitt i parmesanrivandet.

Medans några av oss lagade mat hängde Martina & Helena i vardagsrummet och dukade och skapade bordsplaceringar i form av loppor.

Det blev inte supermycket sömn under de tre dagarna vi tillbringade i villan, men vad gör väl det om tusen år. Man vill ju inte missa något.

Här är mitt favoritbadrum i villan. Badrummet i bröllopssviten. Här har jag bland annat fotat kampanjbilder till Sandberg när vi skapade L’Hôtel för två år sedan. Bröllopssviten är faktiskt det enda rummet i villan som jag aldrig sovit i.

Jaha, men vad gör vi på våra kick-offer då kan man undra? Den här gången hade vi besök av vår hemliga gäst Fru Vintage. Vi pratade om hur man bygger sitt eget varumärke, vad och hur man blir bättre på att ta betalt, hur man utvecklar sitt företag och så hade vi en session med foto och styling. Dagarna går enormt fort och man är lite som i en bubbla. Alla är lite nervösa när de kommer till lunchen dag ett, men efter några timmar känns det oftast som man har känt varandra för evigt. Samtalen runt bordet, allt som alla delar med sig av lockar till både tårar, skratt och galan upptåg. Sånt som berikar mitt liv och min kreativitet enormt.

Och så kommer vi till frågan som alla ställer till oss just nu – blir det fler gånger? Svar Ja. Vi har ett nytt datum på gång framöver. Håll utkik i våra kanaler så lovar vi att återkomma med mer info och nya datum.

Girlang av mjuktall

I flera år nu har jag varje år gjort girlanger av mjuktall för att göra julfint hemma. Världens enklaste juldekoration.

Gör så här:
Bryt av mindre grenar av tallarna och spara så att själva den bruna delen på grenen blir ca 5 cm lång. Använd grön ståltråd och vira runt grenen. Enklast är att fästa den ca 1 cm ner och snurra tallkvisten så fäster ståltråden fint. Spara en bit tråd på varje för att kunna hänga upp den med.

Jag gjorde ca 15 stycken, men man kan ju förstås hålla på i all oändlighet. Jag använde mig av vanligt grått hushållssnöre och fäste det mellan två krokar i hallen. Givetvis kan man använda vilket snöre som helst och hänga det där det passar. Fäst varje gren genom att vira varje ståltråd 2–3 varv runt snöret. Häng upp alla med lagom avstånd, (jag hade ca 12 cm mellan varje gren). Färdigt. Billigt, enkelt och fantastiskt fint om ni frågar mig. Precis min kopp te. Ja, sen var det det här med dagsljus. När girlangen var klar var det kvällen, så jag återkommer en annan dag med en bild på hela girlangen. Ha nu en fin advent allihop!

The Norrmans på senhösten.

Förra veckan tog jag med mig min kära vän Rebecca Ekström och drog på turné, via Helsingborg och Butik Linnea vidare till The Norrmans en timmes bilfärd söder om Köpenhamn.

har aldrig besökt Butik Linnea tidigare men blev helt lycklig över att stiga in genom dörren. Kan varmt rekommenderas om ni har vägarna förbi Helsingborg.

Jag suktade efter att köpa med mig hortensikransarna men insåg att de skulle ha svårt att klara bilresa med hela bilen full med prylar.

Vi bodde i Villa Lars, ett av mina favvorum helt klart. I villan får bara de som bor där vistas, så här magiskt fint är det i köksdelen i villan.

Vi tog givetvis en tripp upp i butiken, och Rebecca fick med sig en fotölj hem.

Lugnet man känner här är något av det skönaste jag vet. Man blir avstressad och lycklig.

Vi tog också en tripp till Paradehuset någon mil bort. Älsk. Ångrar att jag inte besökte det förra gången jag var här…

Så myket fint för ögat.

Alltså det här parasollet… Har ett liknade i Ateljén men den här färgen var galet fin. Dock inte till salu.

Sen fick jag och Rebecca lov att tjuvtitta på Anna & Lars nya projekt The Norrmans by the Sea. Ännu ett ställe att älska! Kommer bli en magisk plats när de är färdiga. Redan nu kan man boka hela huset. Kolla här.

Tillbaka till The Norrmans åt vi middag med övriga gäster. Alltså äääälskar social dinners. Och vi hamnade bredvid världens härligaste folk. Kan inte bli annat än succé.

På vägen hem hade vi fått tips från Anna om att ta en tripp till självplocken där man kan plocka hur många dalior som helst. Och det gjorde vi. Jag köpte en hel hink och Rebecca likaså. Kolla in vilken fantastisk plats. Tyvärr vet jag inte vad det hette men det låg på vägen mellan The Norrmans och Köpenhamn.

Fullpackad bil med allt man behöver….

 

Mina dagar på Gotland.

Förra veckan jobbade jag på Gotland. Jag har stylat åt min vän Malin Lindner som hållit workshop i bröllopsfotografi. Oj, vilken vecka vi har haft. Vädret, deltagarna, locations, maten, boendet på Hotel Stelor. Ja allt har varit en dröm.

Första dagen började runt lunch, Malin höll en presentation medans jag och Nika som är blomsterkreatör förberedde för kvällens fotoutflykt.

Fantastiska Miss Papperista hade gjort de allra vackraste placeringskorten, inbjudningskorten och save the date.

Den här buketten kommer från Irisdals Blomsterhandel i Visby, så himla fin.

Vi höll till på Surflogiet på Tofta söder om Visby. Vilken magiskt ställe, blir lite arg på mig själv att jag inte varit där innan. Måste till Gotland i sommar igen.

Så här såg det ut hela kvällen.

Malin ser till att allt allt ligger som det ska. Förresten, klänningen kommer från Abby Waits. Älskar den.

Under hela vistelsen bodde vi på Hotel Stelor, ett av mina absoluta favvoställen på Gotland. Har varit där många gånger. Och blir aldrig besviken. Och det har blivit ännu bättre sedan My & Linus tagit över.

Dag två och dags för nästa fotografering. Jag byggde upp ett rum med rekvisita för att deltagarna skulle kunna träna på att fota förberedelser.

Lite smått och gott som fick åka med från Ateljén.

Kvällens location var Kovik. Där vi plåtade mitt bland kossorna.

På dagen var jag och Nika på äventyr. Vi tog en sväng till Gunnar på Buters Eko så Nika fick gå loss i blomsterhavet.

På kvällen överraskade jag och Nika gänget med en utomhusdukning i mörker, så de fick träna på det också.

Sista dagen innebar dukning i Stelors sommarmatsal och stillebenfotografering. Här hänger min mormors bröllopsklänning.

Jag och Nika byggde en dukning med fokus på återvunnet material och material från naturen. Nika gjorde ett molm av ormbunkar och en bukett där allt var plockat i nautren förutom rosorna som hon hade över från ett gammalt jobb.

Jag gick loss i Linus kompost och hittade de allra vackraste skalen som jag använde till dukningen. Krispigt, vackert och bra.

Physalisskal, kan inte komma på något vackrare just nu.

Tack Malin, Stelor och gänget för den här gången. Kommer snart tillbaka.

En vecka i Mölle.

Sista semesterveckan innan allt är igång tillbringar vi i vänners hus i Mölle på den skånska västkusten. Vi alternerar mellan att bada (när vädret tillåter) och att hitta små mysiga ställen att upptäcka. Hittills har vi kollat in Brandsstationen i hamnen och stranden Solviken. Och så har vi cyklat runt i Mölle och käkat middag på Mölle Krukmakeri. En favorit från förr.

Vi tar verkligen dagen som den kommer och när tjejerna chillar passar jag på att beta av gamla saker på jobblistan som blivit liggande alldeles för länge. Ska svara på frågor till en intervju, skissa på en bok, göra en logotype och lite annat smått och gott. Drömmer om att kunna komma tillbaka på måndag nästa vecka med en helt rent och nytt blad inför hösten. Håller tummarna för att få till det.

Återkommer med fler tips från veckan, nu ska vi käka lunch och sen dra på äventyr till Kungsbygget.

Floras gröt med skummad mjölk.

Imorse när jag la upp en bild på gröten som jag lärde Flora att göra själv, fick jag genast frågor på DM om hur jag gjort den. Så här kommer ett snabbt recept. Plättlätt och supergod start på morgonen!

Floras gröt med skummad mjölk
4 personer

3 dl havregryn
6 dl vatten
Salt
Skummad mjölk av valfri sort
(jag skummar den i vår espressomaskin)
Flytande honung
Hasselnötter
Russin om man vill eller annat gott tex skivad persika
Kanel (kardemumma är också gott)

Rör ihop havregryn, vatten och salt till härlig havregrynsgröt. Skumma mjölken på valfritt sätt (det är så gott när mjölken är varm och len av skummet tycker jag). Häll upp gröten i skålar, toppa med den skummade mjölken, ringla över honung och strö till sist över nötter, russin och kanel. Klart!

 

Rosornas paradis – Rosenlunds Rosarium.

Alltså, här om dagen dog jag en smula och kom till rosornas himmel aka Rosenlunds Rosarium i Jönköping. Min vän Emma Råsberg hade en bra idé om att vi skulle ses där på en picknick – och så fick det bli.

Jag och Emma gick runt med kamerorna i högsta hugg för att fånga allt vackert. Och alltså rosorna var som glasssorter, som att de liksom smälte ihop i en mjuk varm smet av olika rosa och röda nyanser.

Det är något visst med att fånga humlor i luften också, lite av en favoritsyssla.

Ja, ja nu har ni väl tröttnat på rosor med kort skärpedjup vid det här laget, men vill ni se mer av dem i verkligheten så missa inte att besöka Rosenlunds Rosarium på Huskvarnavägen i Jönköping.

 

 

 

Vattenmelonsallad med fetaost, chili och mynta.

Hej måndag, hej snart ledigt och hej min favoritsallad just nu. Jag har helt snöat in på vattenmelonsallad med fetaost, chili och mynta. Så jag tänkte snabbt säga hej och dela med mig av världens enklaste recept.

Vattenmelonsallad med chili, fetaost & mynta.
(ca 4 personer)

1/2 liten vattenmelon (ev mer om det är en egen rätt)
1 pkt Fetaost av bra sort
1/2 kruka mynta
1/2 rödlök, rå eller picklad
Chiliflakes
Olivolja
Svartpeppar
Salt

Skär melon i iskubsstora bitar och lägg på ett sort fat. Smula över fetaosten. Lägg på blad av mynta och skurna halvmånar av rödlöken. Ringla över olivolja och strö över, chiliflakes efter eget tycke, lite salt och rikligt med svartpeppar. Servera antingen för sig själv eller tillsammans med grillat kött eller kyckling.

Tips på enkel dessert till midsommar

lovely life-07164lovely life-07146

Tänkte dela med mig av ett superenkelt och väldigt gott tips på en perfekt dessert till midsommar. Jag älskar att den är både enkel, god och att det blir så rufft och vackert. Recept har jag fått av min vän Johanna. Tror att receptet ursprungligen kommer från tidningen Lantliv.

Chokladmaräng med mynta & sommarbär
3 äggvitor
1 1/2 dl strösocker

100 gram choklad
3 dl grädde
färsk mynta
färska bär

Smält först chokladen i ett vattenbad och låt svalna något. Vispa sedan socker och ägg till ett hårt vitt skum. Vänd ned chokladen i marängen lite slarvigt, bred ut det på ett bakplåtspapper på en plåt och grädda i 90 minuter i 125°. Stäng av ugnen, men låt gärna marängen stå kvar i eftervärmen över natten.

Bryt maräng i stora grova bitar på ett rejält fat. Varva och dekorera med färsk mynta, lagom lättvispad grädde, körsbär, blåbär, hallon och jordgubbar. Funkar såklart lika bra tillsammans med andra frukter och bär men just dessa bär gifter sig väldigt bra med myntan tycker jag.

Servera med en slickepott för att skapa lite extra grov och härlig känsla.

Den uppmärksamme kan se att det inte är mynta på mitt fat utan citronmeliss, tyvärr hade jag missat att köpa myntan i all hast och fick istället ta det som fanns hemma i landet. Men mynta är helt klart att föredra.

lovely life-07153

[Foto Katrin Bååth]

Tips på härliga workshops och retreats.

Oj, va många fantastiska workshops och retreats det är på gång i vår, och alla dessa anordnas av vänner till mig. Tjohooo vilka grymma människor jag har i min vänskapskrets. Tyvärr har jag inte råd och tid att göra allt men vill såklart tipsa alla er.

Den 12–14 april kan man möta våren på Villa Strömsfors tillsammans med en av de mest kreativa människorna jag känner Anna Starrén. Vet inte om det finns platser kvar, men kan vara värt att kolla. Jag hade gärna åkt om jag hade haft lite mer pengar i plånboken. Läs mer om eventet här.

Den 24–25 april åker jag till Siggesta Gård på fotoworkshop med min kära vän och parhäst Malin Lindner. Hon ska lära oss allt om fotografi. Ni vet alla de där inställningarna som i alla fall jag inte alltid orkar göra eller lära mig. Läs mer om workshopen här.

Den 3–5 maj håller min kära vän Rebecca Ekström en träningshelg, även hon på Villa Strömsfors. Nu är ju tyvärr inte träning min grej men hade det varit det hade jag stått först på kö till just det här eventet. Läs mer om eventet här.

Den 7–9 maj är det dags för reunion med mina kära fjärilssystrar, då drar vi till The Norrmans och tillbringar tre dagar med att bara vara tillsammans och lyfta, peppa, lyssna och kreera tillsammans. Kanske det jag ser mest fram emot av allt som händer under hela året om jag ska vara ärlig. De där kvinnorna ger mig mer energi än någon annan.

Den 11–12 maj håller två av min andra vänner Anna & Johanna en mindfulness och yoga retreat på vackra Visingsö. Tyvärr kan jag inte just då, annars hade jag verkligen åkt för min kropp hade mått så himla bra av det. Läs mer om eventet här.

Mitt sista jobb för Sandberg Wallpaper.

Igår lanserades Sandberg Wallpaper den sista kollektionen som jag var kreativt ansvarig för. Kollektionen heter Arv och jag är enormt stolt över vad vi skapade tillsammans. Vi var verkligen ett oslagbart kreativt team och tillsammans förändrade vi sättet man köper tapeter på idag.

Jag har stylat hela kollektionen och Sandra agerade modell. Brodyren på handduken är en lagerkrans från en av tapetmönstrena som vi fick uppbroderad av en vän till mig.

Hela kollektionen är designad av Sara Bergqvist och Karolina Kroon. Två enormt lysande stjärnor inom tapetbranschen. Vänta ska ni se, de kommer bara lysa starkare och starkare framöver.

Pia skapade pajer med mönster från kollektionen.

All rekvisita till fotograferingen är vintagefynd som jag hittat på en himla massa ställen, eller inredning hemma hos Hanne som vi plåtade hos. Hennes hem var makalöst fint.

Fler bilder hittar ni i min portfolio på katrinbaath.se

Creative direction, art direction & styling: Katrin Bååth.
Foto: Day Fotografi.
Copy Karin Marks.
Retusch: Martin Flodström.
Team Sandberg: Sara Bergqvist, Karolina Kroon, Pia Andersson & Sandra Willund.

Sleepover på Hotel Eggers.

I stolt samarbete med Hotel Eggers

Igår checkade jag och mina små troll in på favoriten Hotel Eggers. Väskorna var packade med badbomber, ansiktsmasker, peeling och hårinpackningar. Tjejerna hade studiedag idag så vi tyckte det var ett ypperligt tillfälle att dra från stan och unna oss två dagar av äkta tjejmys. Vi började dagen med shopping och middag på stan och avslutade med en helkväll i badkaret följt av filmmys och snacks i den höga prinsessängen. Mysigaste på länge. Kan varmt rekommendera att inte alltid åka hela familjen. För det är allt något visst med tjejhelg…

Väntan, vår & vad som händer.

Just nu känns det som tiden står stilla. Frustrationen för mig är obeskrivlig, för jag vill berätta en makalöst härlig grej för hela världen. Men jag kan inte än. Har väntat 8 veckor, åååååtttta veckor. Olidligt för en som vill göra, berätta och få saker gjort idaaaag. Förhoppningsvis kan jag skrika ut det väldigt snart. Håll tummarna för detta är det roligaste jag haft på gång någonsin. Kryptiskt? Ja, men snaaaart får ni veta mer.

Så vad gör jag förutom att vänta då kan man undra? Jag rekar för ett stort fotojobb jag ska göra senare i vår. Jag har precis presenterat en grafisk profil för något nytt som håller på att hända här i Jönköping och så funderar jag på lite grejer i mitt egna varumärke. Jag peppar för att åka på tjejhelg i Göteborg nu i helgen och för att äntligen träffa Malin Lindner nästa vecka för inspiration, planering och jobb i Budapest. Tjohooo, de närmaste veckorna ser jag verkligen fram emot.

I övrigt försöker jag ge hon i spegeln lite extra ömhet just nu. Svårt. Men viktigt.

 

Havregrynsvåfflor med kardemummagrädde.

Dags för sportlov här i Jönköping. Vi ska dra till Stockholm med familjen och bara njuta av att vara tillsammans. Hade vi hängt hemma hade vi definitivt gjort det här receptet på våfflor med kardemummagrädde till mellis någon dag. Prova vet jag, jag älskar att ha havregryn i min våfflor. Och jag avgudar kardemumma.

Havregrynsvåfflor med kardemummagrädde.
ca 8–10 st

4 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl grädde
4 dl mjölk
2 ägg
1 tsk salt
Smör till gräddningen
Lättvispad grädde

Kanel
Kardemumma

Vispa ihop havregryn, mjöl, grädde, mjölk, ägg och salt i en bunke. Jag personligen tycker att de blir frasigare om man inte jobbar ihjäl sig för att havregrynen ska mjukas upp, men det gör man som man vill. Vill man så kan man i så fall låta smeten stå en stund så mjukas de upp. Man känner absolut inte smaken av havregryn i våfflorna. Värm våffeljärnet och pensla med smör. Häll i våffelsmet i lagom dos och grädda tills de är gyllenbruna och fina. Lägg de färdiga våfflorna på ett galler under tiden du steker resten av våfflorna så håller de sig frasigare. Rör ihop lättvispad grädde med kanel och kardemumma. Servera som det är eller tillsammans med till exempel jordgubbar.

Nippon från Sandberg Wallpaper.

Idag lanseras en av de kollektioner jag är allra stoltast över att jag gjorde som kreativ chef på Sandberg Wallpaper. Kollektionen heter Nippon och har sitt ursprung från en fem veckor lång resa genom Japan dess kultur och hantverk.

Att skapa en kollektion från grunden, låta inspirationen och helheten ha ett sant ursprung gör att det blir äkta. Så vill jag alltid jobba i mitt jobb som creative director och stylist. Och med kollektionen Nippon lämnade vi inget åt slumpen.

Samspelet vi skapade mellan designerna Sara, Karolina och mig, Pia och Sandra på marknad är svårslaget. Tillsammans skapade vi en äkta berättelse. Något som vi tog med oss in i varje detalj. Allt från de handmålade mönstrena till rekvisitan vi använde till fotograferingen, känslan vi förmedlade i bilderna, kollektionsbok, pappersval, mässmonter och spellista. Den här kollektionen är det ultimata beviset på samspel, förtroende och kärleken till sitt yrke och det varumärke man jobbar med.

Mitt favoritmönster från kollektionen är den här, den heter Pine och är designad av Karolina Kroon. Så omslutande och vacker. Lampan byggde vi förresten själva under fotograferingen, eller ja, vår designer Sara byggde den, av japanska blad.

Det här är av mina favoritbilder från fotograferingen. Tapeten heter Washi eftersom inspirationen kommer från japanska handgjorda papper.

Jag fick min kära dotter Minna att vika hundra origamitranor för att vi skulle kunna ha till den här fotograferingen, mässmontrar, utställning, event, presentationer mm. Blev väldigt effektfullt och vackert.

Älskar det här köket. Rufft och grovt men det passar så fint till tapeten Kimono.

Det här är Kenrokunen designad av Sara Bergqvist. Inspirationen kommer från hennes upplevelser i Kenrokuen Garden, en av Japans mest kända trädgårdar. Tittar man nära ser man hela tiden nya detaljer i den här tapeten. Allt från träd och växter till arbetare som städar upp barr.

Ni hittar hela kollektionen hos närmaste återförsäljare eller på sandbergwallpaper.se

 

Styling & art direction: Katrin Bååth.  |  Foto: Sara Landstedt.  |  Retusch: Martin Flodström.  |  Case: Kollektionen Nippon för Sandberg Wallpaper.

Häng med på en rundtur i min studio.

Jag får väldigt ofta frågor om min studio så jag tänkte att ni skulle få följa med på en liten rundtur.

Min studio ligger på Tändsticksområdet i Jönköping. Den allra härligaste platsen vi har i Jönköping om ni frågar mig. Tegelbyggnader, fönster från himmelen och vätterutsikt. Vad mer kan man önska sig som kreatör liksom…

Så här ser det ut när man kikar in och låter blicken stanna upp i spegeln på väggen. Spegeln kommer förresten från Hay.

Och tittar man åt andra hållet ser det ut så här. Vid dessa två skrivbord kreerar jag för fullt. En plats för det digitala, och en  för analoga handskisser och annat fix.

De här fönstrena och utsikten mot Vättern är hela grejen med att jag älskar den här platsen. Det ger mig lugn och föder min inspiration.

Här står mina studiotofflor från Mats Theselius samarbete med Docksta. Älskar dem!

Jag är besatt av tyll, gamla vintagebomullsklänningar och rosetter. Det ser man om man tittar upp i taket.

Där hänger en klädhängare jag gjort av en rundstav, två gamla skinnbälten och lite hjälp från stans skomakare.

Tyll, som godis för ögat. Så här ser det ut om man tar en paus i soffan.

Always my best reminder – Good Shit i neon på väggen i studion.

Min dörr till studion har jag målat svart och eftersom den är av plåt fungerar den också som världens bästa anslagstavla.

I hallen har jag byggt och målat in paneler på väggarna och en liten hylla i taket att ställa finheter på.

Älskar att samla på finheter, här är två favoritböcker, ett vintagefat i glas, lite choklad från min portfolio och torkad liljekonvalj. Visst är blommorna vackra! Kunde inte förmå mig att slänga dem när de torkat.

Lite annat smått och gott från min portfolio har fått sin plats i mitt stora skåp från Lindebjerg Design. Här ser ni bland annat en inbjudan och grafisk helhet jag gjorde 2015 för Jönköpingsgalan.

Bästa sättet att bli peppad på är att titta på den här härliga gamla post-it-lappen jag fick av en kollega för säkert tio år sedan. Tack Anders!  You made my day! And still do!

De här brevpapprena gjorde jag för Sandbergs kollektion OAS för snart två år sedan. Även de får bo som ett minne i skåpet.

Lite galen fakta om min studio… Vet ni att den har repinnats över 15 000 gånger på Pinterest, varit med i en bok om kreativa studios och blivit vald till en av fem favoritstudios i världen av oprah.com. Har jag sagt att jag älskar min studio…